Chevrolet Sonic (Aveo) RS en een koprol op video

Auteur: , 27 Reacties

Chevrolet heeft de productieversie van de Sonic RS wereldkundig gemaakt. Wij kennen de Sonic in Europa als Aveo en kunnen dus waarschijnlijk een vergelijkbare auto verwachten. Ondertussen besloot een skateboarder een kickflip uit te voeren met een Sonic, dus die video hebben we ook even in dit artikel gestopt.

We zagen al eens een Aveo RS Concept, maar dit model gaat ook echt in productie. De Sonic RS wordt officieel onthuld op de Motorshow van Detroit komend voorjaar, om uiteindelijk eind volgend jaar in de verkoop te gaan. De grootste teleurstelling is dat de RS geen vermogensupgrade krijgt en het dus met maximaal 140 pk moet stellen. De upgrades zijn dus louter cosmetisch en bestaan onder meer uit een verlagingssetje, sportuitlaat, spoilersetje en 17 inch lichtmetaal. Ook zijn er wat subtiele wijzigingen aan de grille en wordt er flink met badges gestrooid.

In het interieur van de pittig ogende Sonic zijn een aantal gimmicks te vinden. De sportstoelen springen het meest in het oog. Ook wordt er een ander stuur, instrumentarium en pookknopje gemonteerd. De bekleding is speciaal voor de RS ontworpen. De gallery toont alle wijzigingen.

Ondertussen was Rob Dyrdek -een tamelijk beroemde skateboarder die we onder meer kennen van Ken Block’s Gymkhana 2.1– gek genoeg om een kickflip te proberen met een “gewone” Chevrolet Sonic. Hoe dat ging zie je in de deze video. Tip: check even de 86 verschillende gelaatsuitdrukkingen op het gezicht van Rob tijdens zijn waanzinnige truc.27 reacties

Ongeacht de kwaliteit, oogt de auto goed, ook het interieur voor een auto in dat segment.
@Thijsj: Het interieur vind ik wel een hele grote afknapper hoor, veel hele harde plastics.
@masterstig: Jij hebt touchscreen? Machtig!
Sm0keGun via Android app
@fiatsco: “vind ik leuk “
@fiatsco: Ooit gehoord van de Aveo? Die is al te koop, met reviews erover door autobladen, daar wordt gezegd dat het materiaalgebruik zeer slecht is, ja van de Aveo, dat klopt, maar deze RS zal echt niet heel erg verschillend zijn van de gewone Aveo. Harde plastics zitten sowieso in veel Amerikanen….
@masterstig: wat kost deze bak dan? 15.000? wat verwacht je dan dat er 15 koeien worden geslacht om alles te bedekken met duur leder in de kleur cognac? AMG recaro sportstoelen? Kersen hout?Lees gewoon eerst wat er staat voordat je zoiets zegt.FAIL
@mightymike: Ooit gehoord van de Aveo? Die is al te koop, met reviews erover door autobladen, daar wordt gezegd dat het materiaalgebruik zeer slecht is, ja van de Aveo, dat klopt, maar deze RS zal echt niet heel erg verschillend zijn van de gewone Aveo. Harde plastics zitten sowieso in veel Amerikanen….
@masterstig: lees dan nog is reactie waar jij op reageert;) gaat er om hoe het oogt ongeacht de kwaliteit. Voor dat geld kan je toch ook niks verwachten
@mightymike: Ja, maar ik vind dat interieur niet goed ogen, dus daarom reageerde ik erop, het zijn slechte materialen en dat zie je ook!
@mightymike: je FAILT zelf keihard 1) ik zie niets staan dat masterstig zegt dat onkracht wordt in de tekst van het artikel. En 2) Je aanname van 15K wordt nergens in de tekst genoemd; je verwijt een ander iets waar je zelf schuldig aan bent !
@dawwg: Ach, sommige mensen hier ;)….
Mooi. En nu de onderdelen weer van de grond rapen en terug erop plakken….
Dan heb je een mooie auto van voren, en van achteren kotslelijk.. Echt, die voorkant heeft nog wel wat. Maar die achterkant ziet er vies gemaakt uit!
140 pk in zo’n klein gebakje wil anders best wel vooruit hoor.
maar de naam RS is het eigenlijk niet waard.
wat een schijtlelijke achterkant, voorkant is lekker agressief maar de rest is gewoon walgelijk.

ik heb wel restecp voor die koprol van dyrdek, daar moet je ook maar de ballen voor hebben
Toch eeb leuk bakkie? En je rijdt wel Chevy.
Nou leuk.. ik kan heel dat GM niet meer luchten door die Saab shit… kots.
daarin wil ik nog ni doodliggen
dat is geen kickflip, je kan het hoogstens een schroef noemen.
Dapper dat die auto na zo’n kickflip nog heel en rijdende is… :)
@tjorque: schroef……:D
Als Rob buiten de auto had gezweeft en door af te zetten op op het dak en de auto zodoende 360 graden had laten draaien, dan was het een kickflip.
http://www.youtube.com/watch?v=_1P8DG_UWpw

Maar goed, #zeikmodus#
Ach…. Het blijft een Opel met een amerikaanse naam…
@Pruts0r: Bedoel je niet Deawoo?
dat ging in james bond een stuk netter..

http://youtu.be/hh0VF6s-UYU
Het is een goede zaak dat deze geen vermogensupgrade krijgt. Verschillende marktonderzoeken wijzen immers uit dat er in deze prijsklasse geen behoefte is aan extra veel vermogen.
Eindelijk een Aveo met het logo op de juiste plek…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).