Chevrolet Spark nu al strakgetrokken

Auteur: , 16 Reacties

Spelletje 'Zoek de Verschillen' doen? We nemen: de Spark die reeds in Europa te koop is, en het nieuwe model dat deze week in Canada en de VS wordt onthuld. Zoek!

Over twee dagen is het zover: de kleine Chevy wordt officieel onthuld aan de andere kant van de grote oceaan. Daar wordt de stadsauto standaard geleverd met een 1.2-liter viercilinder die er 85 peekaa’s uitroffelt. Te verkrijgen met een vijftraps handbak of een viertraps automaat. Standaard wordt de Spark afgeleverd met 10 airbags, 15-inch lichtmetaal en een MyLink-infotainment systeem (7″ touchscreen), om maar wat te noemen.

Geen zin om verschillen te zoeken? Dan verklappen we het maar: De Spark voor 2012 heeft ander koplampen, dito achterlichten, een gewijzigde voor- en achterbumper en een nieuw grilletje. In Europa blijft de Spark ook gewoon leverbaar met een 68-pk sterke 1.0 vierpitter, maar wanneer deze gewijzigde editie bij de dealers staat is nog niet bekend.

In 2013 kunnen electroheads hun lol op met de Spark. Chevrolet heeft het EV-virus inmiddels goed te pakken en over twee jaar moet er een volledig elektrisch model op de markt komt. Meer info bij Groen7.16 reacties

Raar auto’tje met oversized lampen.
@faalhaas: misschien is amerika weer back to the retro design. net zoal de camaro’s en de challengers…. in de jaren 80-90 had bijna elke amerikaanse auto Te grote lampen. misschien wilen ze weer terug in die tijd :?
@reinier73: naar die tijd*
Prijs?
@Ruudje: NL-prijs is voor deze versie nog niet bekend. De huidige prijzen kan je vinden op AutoWiki.
Kijk! Koplampen met een auto er aan!
@dragspert: Ook die lelijke plastic rand aan de bovenkant, gruwelijk….
Nog maar een paar keer straktrekken en ik kan er al naar kijken zonder anti peristaltische bewegingen op te roepen
10 airbags? Waar wil je die allemaal kwijt in die auto.
@ik jaap:

1x stuur
1x dashboard
2x voorstoelen
2x a-stijl
2x b-stijl
2x c-stijl

zo zit het bij mijn auto.
Die heeft dus geen knie-airbags, dat had je in 2002/2003 volgens mij nog niet.
Stom lelijk boodschappenkarretje voor het gewone (huisvrouw)volk die niets om auto’s geeft. Heeft eigenlijk niet eens AB nieuwswaarde.. :)
Hoe kun je amerikanen overhalen in een muesli-mobiel te rijden? Prop het vol met airbags om schijnveiligheid te creĆ«ren en om aan de regels van de NHTSA te voldoen. Zet de Spark op maar liefst 15″ velgen!
@AutomotiveDesigner: En vergeet de hypermoderne, ultra zuinige en ‘smooth’ schakelende 4-trapsautomaat niet !
Zolang die motorisering om te huilen is sla ik hem sowieso over. Die 1.0 rijdt 1:12, door een totaalgebrek aan vermogen…. dat kan echt wel beter. Met een Aygo haal je met dergelijke rijstijl gewoon 1:19 a 1:20…

gelukkig is die achterlijke brandstofmeter wel verbeterd.
wat een nalullers hier weer zeg, heb je wel eens de peugot 107 gezien , ziet er op alle fronten nog erger en minder uit, of de yaris. nee dat scoort .dan heeft de spark tenminste nog een spannend uiterlijk , en dat bevestigen de verkopen ook wel .
Blijf het echt een spuuglelijke auto vinden! Dit doet de naam van Chevrolet echt tekort!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).