Chevrolet SSR ziet er goed uit in zwart

Auteur: , 21 Reacties

Je hebt gewaagde auto's, auto's die qua design van de gebaande paden afwijken, en dan heb je nog de Chevrolet Super Sport Roadster (SSR), een cabrio-pickup met een dikke V8 onder de kap, die op niets lijkt dat we ooit hebben gezien.

Zeg van de Amerikanen wat je wilt, maar ze komen soms met modellen uit de hoek waar de originaliteit van af spat, of je ze nou mooi vindt of niet. Dit geldt in zekere mate voor de apelelijke Chrysler PT Loser (die in mijn top 10 van lelijkste auto’s ooit hoge ogen gooit), maar vooral voor auto’s als de Plymouth Prowler en deze gespotte Chevy SSR.

De met een hardtop uitgeruste SSR-pickup werd tussen 2003 en 2006 geproduceerd, op het platform van de Trailblazer, en was met een geschatte productie van 24.000 exemplaren alles behalve een verkoopsucces. Dat is natuurlijk een risico als je een dergelijke, uitgesproken auto bouwt, en vanaf het begin was voor moederbedrijf GM duidelijk dat de SSR, met zijn kenmerkende grille die de koplampen doormidden snijdt, vooral een leuk tussendoortje was.

Onder de motorkap van dit exemplaar vinden we een 305 pk sterke 5,3 liter V8, gekoppeld aan een viertraps automaat of een handgeschakelde zesbak. Vanaf 2005 maakte het blok plaats voor een zes liter grote 395 pk LS2 V8, die ook in de C6 Corvette lag. Hiermee kwam deze 2.250 kg wegende (!) Muscle Truck prima van zijn plek, maar dat is natuurlijk onvoldoende argument om hem te kopen.

De SSR was in de eerste plaats vooral voor de Amerikaanse markt bedoeld, maar via de grijze import vonden ook een aantal exemplaren hun weg naar Europa, waaronder deze, die uiteraard op grijs kenteken staat om de kosten enigszins binnen de perken te houden. De zwarte SSR-met-rode-streep werd buiten een loods op de foto gezet door robin0650, wiens complete serie je vindt op autojunk.21 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Lelijke bak blijft lelijk.
@Carreza: Haters gonna hate.
@awesome: gelukkig maar dat niet iedereen dezelfde mening heeft. Het zou anders maar een saaie blog zijn…
@Carreza: En VW rijden.

Met een SSR maak je wel een statement, zeker icm de 6L.
Er staan er op dit moment trouwens 6 te koop in ons kikkerlandje van af 18500 dus als je een boodschappen autootje zoekt waar je wel al je zooi in kwijt kan.
En met je bol in de zon kan zitten dan zou ik het wel weten.
Heel apart ding. Beetje amfibievoertuig uitstraling..
@rubenpriest: Mooi ding wat mij betreft, maar alleen met het dak erop. Dak open vind ik het niks…
Ik heb dit altijd een gaaf ding gevonden, deze kleur combinatie staat hem niet echt.
In het “wilde westland” rijden er wel een paar rond die er een stuk beter uitzien.
Laatst één zien rijden. Best wel vet, eerlijk gezegd!
“Chevrolet SSR ziet er goed”
Daar ben ik gestopt met lezen :P
Ik vind het zomaar een gedrocht.
Zag pas een gele met chrome velgen, zag er zeer fout uit.
Ik vind hem gewoon stoer en origineel. Mooi of niet mooi kun je over blijven dicusiëren. Als ik Gran Turismo 5 mag geloven rijd dat ding helemaal niet slecht, met de juiste setup geen onderstuurde 4wd tank maar een scherp sturende FR. Dat was nogal een verrasing voor mij moet ik zeggen.
Denk meteen aan “A-Team”
Vind deze auto echt wat hebben :D Leren kennen door TDU, en sindsdien een keer in het echt mogen aanschouwen. Heel apart, maar op de goede manier.
@smoke: “die op niets lijkt Wat…” moet het zijn.

On topic: wel een dikke uitvoering zo, beetje fout maar wel lekker.
Wow, een badkuip op wielen!
@stanoow: dat is de Golf Cabrio al.
op papier ziet het er goed uit; een cabrio met bijna 400PK die je ook nog eens op goedkoop op grijskenteken kunt rijden…. alleen jammer van het uiterlijk
Mijn ouders hebben een rode gehad, is daarna verkocht aan iemand in Zwolle. ik vond het echt een super ding… Blijft wel een speeltje..
Nee
When The A-Team meets Batman ;)

Zo zette ik het net ook op facebook, kreeg gelijk allemaal likes en reacties :P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).