Chevrolet Volt teruggeroepen om koolstofmonoxide

Auteur: , Geen reacties

GM gaat 64.000 Chevrolet Volts terugroepen omdat er kans is op vergiftiging door koolstofmonoxide waneer de auto niet goed wordt afgesloten. Of het probleem ook Nederlandse Volt's en de aanverwante Opel Ampera treft is nog niet bekend.

Chevrolet Volt

Het gaat om Chevrolet Volts uit het modeljaar 2011 tot en met 2013, die naar de dealer worden teruggeroepen voor een softwareupdate, zo medlt Automotive News. Het is voor zover namelijk al twee keer gebeurd dat bestuurders in het ziekenhuis belanden toen ze dachten dat ze de auto hadden uitgezet, maar dat de auto in werkelijkheid nog in de elektrische modus stond. Na verloop van tijd zullen de accu’s dan leeg raken en de verbrandingsmotor bijspringen. Staat je auto in een afgesloten garage, dan kan dat leiden tot koolstofmonoxidevergiftiging.

Een softwareupdate moet nu duidelijker waarschuwen dat de auto niet uit staat, maar nog steeds loopt. Daarnaast wordt de tijd beperkt dat de auto ‘aan’ kan staan terwijl er geen activiteit plaats vindt. Eerder werden de Volt en de Opel Ampera al teruggeroepen om mogelijk brandgevaar.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).