China: 20 miljoen autoverkopen in 2012

Auteur: , 15 Reacties

Ter vergelijking: de VS gaat rond de 14 miljoen uitkomen, en in de EU-27 komen we dit jaar waarschijnlijk nog onder de 13 miljoen uit (2011 zat vlak boven de 13 miljoen).

China gaat nog steeds als een trein, hoewel de grootste economische groei er zo onderhand wel af lijkt te zijn. Desalniettemin laat het land de in 2010 verkregen titel ‘grootste automarkt ter wereld’ niet meer los*.

De China Association of Automobile Manufacturers maakt vandaag bekend dat 2012 met zo’n 20 miljoen verkopen zal worden afgesloten, aldus Carnewschina.

Van deze 20 miljoen is 16 mln auto, en 4 mln bedrijfsvoertuig. De import zal 1,2 mln voertuigen bedragen, de export 1,05 mln. In de eerste helft van 2012 groeiden de Chinese autoverkopen met 2,9 procent tot 9,6 miljoen. Dit is een lage groei voor Chinese begrippen, maar dat ligt onder andere aan de rem die er door de overheid in de overvolle steden op wordt gezet, middels het verloten/veilen van kentekens.

Ook de algehele economische groei loopt terug, wellicht nog sterker dan de officiƫle cijfers doen vermoeden, want dit jaar is een overdrachtsjaar voor de partijtop van de Communistische Partij, en er gaan geruchten dat de cijfers worden gemanipuleerd om geen zwakte te tonen. Met name de dealers voelen de pijn, met voorraden die tot 60 dagen oplopen.

Het totale Chinese wagenpark wordt op 98 miljoen auto’s geschat, maar er zijn twijfels over de precizie van deze schatting.

* Een kanttekening: bij het hiervoor aangehaalde artikel ging het om de productie, en niet de binnenlandse verkoop, maar aangezien export en import redelijk in balans zijn trekken we deze begrippen voor het gemak samen.15 reacties

Toch blijf ik tijdens het lezen steeds omhoog scrollen voor die Chinese side-boob.
@mikkeloentje: Tu quoque ? ;-)
Die side boobs vallen wel erg op
Ziet er lekker uit
@gizzle421: Daarom gaan daar de autoverkopen ook zo goed,moeten ze in Nederland ook eens meer doen.
@bsxc2: Wouter met een sideboob?
Dat is ook logisch… de Chinezen zijn ook met 3 keer zo veel als de Europeanen en Amerikanen samen…
Aah vandaar die mooie borst….
Dat China big booming is wisten we al maar ook dit houdt een keer op.
@The360box: Het probleem is dat ze met zo veel zijn. Als ze ooit dezelfde levensstandaard krijgen als hier in Europa en de USA dan hebben we een gigantisch probleem, doe daar de Indiƫrs bij (nog eens een miljard maar onwaarschijnlijk omwille van het kastensysteem) en we zijn helemaal naar de verdommenis.
@xilver: Ooit zal dat moment aanbreken en helaas kennen ze in die landen niet een streng systeem als in NL dat je je lam betaald aan een auto hebben.
lekkere noedel op de foto :p
Typisch: de enigste op de foto die niet naar de ‘chick with boobs’ kijkt is de dame. Gevalletje jaloers?
@hammerman: die vent in zijn pakkie en gele mobiel maakt er zelfs een foto van.
Ach, als het zover komt koopt Volkswagen gewoonweg alle Amerikaanse, Japanse, Koreaanse en Europese merken op, om daarna de chinezen enkel nog auto’s te laten verkopen in China.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).