China: Fiat Viaggio crasht bij hogesnelheidstest [updated]

Auteur: , 29 Reacties

Op 10 september beleeft de Fiat Viaggio zijn officiële launch in China, maar voor die tijd moeten er nog wat tests afgerond worden. In China is geen onbegrensde Autobahn, maar je moet toch ergens testen. Helaas ging het mis.

En dat ‘helaas’ slaat vooral op de motorrijder die toevallig in de buurt was, want hij werd met de crash meegenomen en overleed. De inzittenden van de Viaggio kwamen er met slechts lichte verwondingen van af.

Verdere details zijn schimmig, dus over de aanleiding van het ongeluk kunnen we jullie verder weinig vertellen. China Car Times meldt echter dat de auto ‘tijdens een inhaalmanoeuvre begon te glijden’, maar of dit aan de auto zelf lag of werd veroorzaakt door een tikje van een ander voertuig durven wij niet te zeggen.

Het ongeval vond plaats bij Taicang, iets ten noorden van Shanghai. De Viaggio wordt gemaakt op basis van de Dodge Dart. Voorlopig is er nog geen uitzicht op een eventuele komst naar Europa.

Update – zojuist verscheen bij de collega’s van autoblog.it een set foto’s van een gecamoufleerde Viaggio in Napels. Zou hij dan toch naar Europa komen?29 reacties

Vind dat ding wel erg veel op de nieuwe Ford Mondeo/Fusion lijken…
@moondustfocus: nou zeg, 2 druppels water :)
Bij gebrek aan nieuwe modellen hier dat ding gewoon naar Europa halen.
Het exterieur ziet er niet verkeerd uit.
@jrk68: Je weet dat dit een stukje badge engineering is he?

Origineel is een Dodge Dart.

Ik denk ik zeg het ff, omdat iedereen valt over de omgekatte 300c.
@awesome:
Ja een een Dart is een Guiletta met een kont.
Dus het is gewoon een Fiat die in verschillende vormen onder verschillende badge’s gemaakt wordt.
Dat is ook voor Fiat niets nieuws, ik zie dat meer als een punto/Mito verhaal
Dit is imo wat ander dan een Chrysler voorzien van een Lancia grill.
@awesome: Ik denk niet dat de 300c het probleem is, maar eerder de Lancia Thema. Een italiaans logo op Amerikaans design is heiligschennis, ook al is de meeste techniek gewoon Italiaans.
Die motor rijder zal wel in tegestelede richting gereden hebben. Dat doen ze daar allemaal.
Was een aantal weken terug zelf in China, knalde er ook een motor rijder tegen de voorruit die tegen het verkeer in de snelweg opkwam.
Misschien heeft hij hem proberen te ontwijken. Overigens is de bestuurder nu zwaar de l*l, en zit nu in de gevangenis. Mijn chauffeur kon er niets aan doen maar heeft nu ook serieuze problemen.
@sketcher: ik heb iets soortgelijks mee gemaakt, onze chauffeur is met z’n beroep gestopt, kon het niet meer aan.
@sketcher: Lekker makkelijk aannemen.. Wordt maar geen agent..
@kaasboerin: Uiteraard is het pure speculatie, Ik was er tenslotte niet bij. Ik schets alleen een mogelijkheid. Iets wat ik daar heel veel zie en iets wat heel vaak voorkomt.
Maar iedereen begrijpt dat ik ook niets weet. Maar bedankt voor je reactie, ja echt, heel erg bedankt en zo.
Leuke wagen! Dat ze die maar snel naar Europa brengen, het zou hun cijfers wat minder rood doen kleuren.
Niks naar europa, gewoon snel de nieuwe punto introduceren.
@W115: Wat is er mis met de huidige Punto?
@robinio: de huidige is inmiddels verouderd, een nieuw model zou ook voor de nodige verkoopboost kunnen zorgen
@W115: Wat is er dan aan verouderd? In vergelijking met een Polo, i20, etc vind ik hem er nog steeds modern uit zien.
@robinio: De punto III loopt al een tijdje mee op de markt. Grande punto-> Punto Evo-> Punto, steeds maar weer kleine updates. De punto is 4 jaar ouder dan de huidige Vw Polo.
@W115: Ja, en de G Klasse is al een eeuw oud, ik zie het probleem niet.
@robinio: De G-klasse bevind zich in een heel ander segment. De punto heeft zware concurrentie (Fiesta/Polo). Bovendien is de punto Fiat’s ruggengraat.
@W115: Tja, ik ben bang dat er een of ander overtekend of Fiat500 achtig model uit komt dan. Ik vind de Grande nog steeds het mooist, oud betekend niet lelijk.
@robinio: Ik heb er wel vertrouwen in. Alle puntos zijn fraai, vooral de grote punto.

http://img2.topproduct.nl/img/737830/224ee2-600-600-max-max/fiat-grande-punto-1996-2008.jpg

Een mooie punto hebben ze nu harder dan ooit nodig.
”naar Europa halen en een nieuwe punto ! ”

Gaan we deze dan ook aanschaffen ? Immers, daar ligt de bottleneck.
Viaggio wel leuk verzonnen naam.Piaggio kennen we van de Vespa scooters.Fiat maakt helemaal geen lelijke auto’s hoor.Probleem is hier gewoon dat iedereen duits moet rijden.Volkswagen,door de grootste massamoordenaar bedacht merk.Wees daar trots op.(Ik rij Alfa)
@Alfarobert: “Viaggio” is toch gewoon Italiaans voor “reis”?
@Alfarobert: De autobahn, een infrastructuurnetwerk uitgebouwd door diezelfde massamoordenaar, maar we gaan er allemaal wel eens onze wagen op testen. Hypocriet…
@Alfarobert: Wat is dat nou weer voor hypocriete reactie. In 1928 ging Alfa Romeo failliet. Weet je wie de toko overnam? Mussolini.

Ken je dat spreekwoord van die pot en die ketel?

En dat roep je allemaal omdat ‘iedereen hier Duits moet rijden’? Dan is deze voor jou: ik hoop dat Alfa Romeo gekocht wordt door VAG. Ben nu al benieuwd naar je zielige huil-post die je dan gaat plaatsen…

(en nee, ik rijd niet eens in een VAG product)
@baasbas: Ach ja, @Alfarobert probeert zichzelf te distantiëren van “iedereen“, maar ondertussen duwt hij zichzelf juist in 1 hele grote voorspelbare groep. Ik noem die groep de anti-VAG groep….. Just another monkey!
Ik wil hem eigenlijk best in Nederland zien rijden. Zeer mooie auto namelijk. Wel jammer dat hij voor nu alleen nog maar in China uitkomt.
mag best in Europa op de markt komen. het zou een mooie vervanger kunnen zijn voor de Brava/Marea. Maak er dan ook meteen een SW versie bij en wie weet.
Ik vind het huidige modellenprogramma van Fiat wat schraal. Het is jammer dat er geen echte smaakmakers meer in zitten zoals een Coupe bv of een nieuwe Barchetta.
@Kaasboerin
10x liever een anti-VAG monkey dan een pro-VAG donkey…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).