Chinees is boos op Tesla, molt de voorruit van zijn Model S

Auteur: , 15 Reacties

Een Chinese Tesla-eigenaar heeft opzettelijk de voorruit van zijn spiksplinternieuwe Model S gesloopt. Hij is niet tevreden over de service van het merk.

Tesla Model S met kapotte voorruit

Ene meneer Yu kon na een hele lange levertijd eindelijk zijn Model S komen ophalen in Peking. Hij kwam, sloopte de voorruit en ging weer zonder auto naar huis. De man zegt de voorruit uit protest tegen Tesla kapot gemaakt te hebben. De arrogantie van het merk maakt hem boos, waarmee hij vooral doelt op de vertraagde levering. Yu is overigens niet heel origineel, deze gozer deed het ook al, en beter.

Meneer Yu wilde als één van de eerste Chinezen een Tesla bezitten en besloot in oktober vorig jaar een Model S aan te schaffen. Om op de wachtlijst te komen moest hij omgerekend 30.000 euro vooruit betalen. Tesla zei in april zijn auto af te leveren, maar toen dat niet bleek te gaan lukken, ging de man samen met 30 andere klanten verhaal halen.

Elon Musk beloofde zijn Chinese klanten beterschap en zei meneer Yu toe binnen zes weken te leveren. Toen andere klanten hun Model S begonnen te ontvangen en Yu met een lege oprit thuis zat, werd hij pissig. Nader onderzoek leerde hem dat hij geen prioriteit kreeg op de wachtlijst omdat hij buiten Peking en Shanghai woont. Een regel die Tesla ingesteld heeft omdat alleen in die steden laadpalen en servicepunten aanwezig zijn, meneer Yu was daar niet van op te hoogte.

Voorruit van meneer Yu's Tesla

Later werden zijn frustraties nog wat opgepord toen bleek dat zijn auto niet door de douane kwam omdat de papieren niet in orde waren. Tesla bood de man tijdelijk een demo Model S aan, maar dat weigerde hij. Ook werd er volgens de boze Chinees een laadpaal bezorgd, maar kwam er niks terecht van de beloofde gratis installatie.

Meneer Yu wil met de directie van Tesla China praten maar zegt die niet te pakken te krijgen. Of meneer zijn Model S inmiddels opgehaald heeft weten we niet. De woede van de man is misschien ook wat overdreven. Als early adopter loop je nou eenmaal het risico met dit soort problemen te maken te krijgen. Tesla is pas sinds kort actief in China, we hebben al het vertrouwen dat het merk het helemaal goed gaat maken met meneer Yu. Al zou die mogelijk zelf een nieuwe voorruit mogen betalen. (via blogs.wsj.com)



15 reacties

Ah YES! That’ll teach them!
Kom op man.. Wat is dat toch allemaal met die supercar slopen als je niet tevreden bent met de service? Ik ga m’n laptop toch ook niet slopen als ik een blauw scherm te zien krijg? [hater] Krijg ik ook niet, want Apple [/hater]
@Brutus: een tesla is GEEN supercar!!:@@
@trident: Boeiend.. Het is een auto met een goed prijskaartje. Zo beter dan?
@brutus: De helft van dat prijskaartje betalen we mee aan subsidie. Dus dat prijskaartje is ook wel te overzien ;).
@Brutus:

Het gaat niet om een supercar, maar om een Tesla.
via Android app
Ik kan overal wel goed inkomen, maar om individuele klanten nou een lage prioriteit op basis van locatie te geven vind ik wel erg raar.
Je eigen auto slopen, daar maak je een statement mee, NOT!
@gop1: nou, hij heeft niet alleen een statement gemaakt, maar ook nog eens wereldweide aandacht gegenereerd voor de wijze waarop Tesla met zijn klanten omgaat… En reken maar dat ze dit bij Tesla niet leuk gaan vinden; ze maken bij Tesla namelijk geen reclame voor hun auto maar hopen via louter positieve reacties op socialmedia voor naamsbekendheid. Dit zou voort moeten komen door ongelovelijk goede service waarmee bestaande klanten versteld zouden moeten staan en dit via oa twitter kenbaar maken. Niet voor niets zijn er mensen bij Tesla in dienst die 24 uur per dag alleen maar de reacties mbt Telsa op social media in de gaten houden.
@wif1: Ik vind dit geenzins negatief voor Tesla. Ik krijg eerder het beeld van een gekke Tjinees.
Chinezen houden er vreemde normen en waarden op na…
Wanneer is er nou iemand die echte ballen heeft en echt eens zijn eigen auto sloopt en niet alleen de ruiten om stoer te lijken op internet om aandacht te krijgen. Als je uit protest je auto sloopt doe het dan als een rambo als je bekendheid wilt krijgen. (Ik zou mijn heilige koe uiteraard nooit een krasje bezorgen)
@nvn1993: Wat schiet je daar nou mee op man. Jij klinkt net zo maf als die Chinees…
Vervangende auto aangeboden krijgen en nog niet tevreden….
Wat een idioot. Zelfs een demo auto afwijzen. Dan heb je echt een paar schroefjes los. Vind dit geen negatief nieuws voor Tesla. Het zegt meer over deze meneer…
via Android app
De demo accepteren en finaal de banden oproken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).