Chinese Ferrari-rijder is zuinig op zijn zetels

Auteur: , 31 Reacties

Wie zich omringt met een Ferrari wil natuurlijk van dat interieur kunnen genieten. Gekleurd leer met stiksels waar je de hoofdprijs voor hebt betaald, daar hang je dan toch ook geen budget-stoelhoes overheen? FOUT! In China wel, daar wonen tenminste nog autoliefhebbers die hun zetels koste wat het kost willen beschermen tegen schuivende bilpartijen.

Het schijnt een gewoonte te zijn in China, als we CarNewsChina even citeren, om leren zetels te beschermen met de nodige stoelhoezerij. De eigenaar van deze Ferrari California geeft gelukkig het goede voorbeeld door geen onderscheid te maken tussen gewone auto’s en supercabrio’s en legde twee huidkleurige hoezen – inclusief ventilatieroosters in het midden – per stoel neer. Geen halve maatregelen. Heck, zelfs de middensconsole wordt tegen zweetarmen & de elementen beschermd middels een vethandig doekje.

We kunnen er dus wel vanuit gaan dat de Tailor Made-afdeling van Ferrari dit als een volledig te customizen optie gaat aanbieden voor Chinese klanten.

Chinese Ferrari-rijder is zuinig op de zetels31 reacties

Brandwerende matjes.. zie het als zelfbescherming..
Echte liefhebber? Ja denk t wel. Lijkt alsof ie t niet zo uit zn portomonee haalt.
@jweelden: Nee, bijna alle Aziaten doen dit. Belachelijk en voelt zo vies als je er in zit. En het ziet er niet uit natuurlijk.
@mierenneuker: alle aziaten in China inderdaad. Ik heb gewoon leer van de stoelen tegen mijn kont aan…
Ja, waarom zou je dan leer nemen?
@leandro: Ik denk niet dat je stoffen zetels kan krijgen ;) en lijkt me ook niet echt lekker voor je restwaarde.
@luuktb: als je zoveel geld neer legt en zegt ik wil geen leer dan word dat best wel geregeld, ook als je een allergie hebt ofzo zou je dat moeten kunnen regelen.
neem dan geen leren stoelen :p
@darkpluisje: lederen
@Laue: Vandale dicteert: kan allebei!
http://vandale.nl/opzoeken?pattern=leren&lang=nn
laatste in het lijstje… ;)
Dit is net zoiets als een dure juweel kopen, om hem vervolgens in een kluis te leggen er er met een namaak van over straat te lopen, just in case..
@4x4wheels: Of een duur toetsenbord kopen en vervolgens allemaal typ fouten maken.
@luuktb: typefouten * tijd voor een ander toetsenbord ;)
Je koopt hem koopt hem toch om te gebruiken. Ik zeg niet dat je niet dat je die stoelen onder moet gaan kliederen maar dit gaat wel heel ver.
Is in indonesië ook, over het algemeen alles wat op een stoel/bank lijkt laten ze in plastic. Dan kan je laten zien dat het nieuw gekocht is, en blijft het afgedekte “onbeschadigd”.
Dat is zweterig, lelijk en bovenal nog eens oncomfortabel.

Mijn ouweheer heeft een paar jaar terug een Ssangyong Musso 3.2 V6 van een chinees gekocht daar – Die hield hem voor gek omdat hij na aankoop meteen alle wrap-plastic van de stoelen en deurpanelen aftrok.
@faalhaas: misschien was de aankoop van een SSangyung het eerste teken van de gekte ;)
@roquez: Gelukkig compenseert hij dat in nederland met een E320 CDI, en een `originele´ C36 AMG – K hoop stiekem dat ie op een dag van mij is, heerlijke auto.

Over de Ssangyong, dat ding staat meer in de garage dan dat ie rijdt, wat een kut auto. (Alleen het lompe formaat met 4WD en 6 cylinder maakt het nog leuk)
Dat zijn we niet gewoon!
Toen ik in China was, zaten zulke matten ook achterin in een BMW 760.
Misschien stinkt het Aziatische zweet gewoon harder?
Misschien zit dat leuker, geen idee waarom ze het doen.
Ieder z’n ding toch.
Schuivende bilpartijen?

Als het goed is schuif je niet met je billen in Ferrari zetels.. Of is deze Ferrari uitgevoerd met USA zetels?
@robbievw:

Misschien houden ze gewoon heel erg van seks in de auto :p
De Chinezen kennende hebben ze ook nog de duurste bekleding gekozen.
Mooi! Dan importeren wij die (goedkope?) ferraris uit china die in nieuwstaat staan.. Ohnee wacht, die zijn nog altijd italiaans. Dus als ze van de boot komen is je mooie rode auto ietwat bruin van de roest geworden en starten kan die niet meer..
Double Dutch..
Ik ben ook aan het overwegen om hoezen in mijn auto te leggen. Juist omdat het nu nog in goede staat is en de stof van mijn type niet meer te krijgen is.

Leer echter is zo opnieuw te bekleden, en als je een Ferrari hebt zal budget niet echt een issue zijn.
Goh, na die facelift lijkt het net een Jaguar XK8 :S …
Toch apart…. Bijna heel NL heeft een beschermhoes of -cover om z’n telefoon of tablet (wordt ie 999 van de 1000x ook niet fraaier, maar wel lomper van) om ‘m te beschermen. Zijn mensen zuinig op hun bekleding in de auto, die veeeeeeele malen duurder is dan welk mobieltje/tablet ook, beginnen ze weer collectief te zeiken…..
@ropbp: Mijn telefoon zit ook gewoon in m’n broekzak, ondanks de prijs… de mensen vergeten dat dit een gebruiksobject is en geen accessoire om mee te pronken. M’n vader vergelijkt zulke dingen met een schroevendraaier… als het kapot is dan koop je simpelweg een nieuwe… en zo gaat dat dus ook met auto’s.
Ze doen daar maar… maar mijn zetels krijgen de volle glorie van mijn kont te verwerken… de auto is vaak toch al versleten alvorens de zetels aan de beurt zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).