Chinese namaak-airbags helpen ook niet bij botsen

Auteur: , 46 Reacties

De 'bestseller' airbag-diefstallen heeft een explosief vervolg gekregen! Goedkope Chinese namaak airbags die keihard in-je-face PLOEF doen en niet zo veel bijdragen aan veiligheid.

Hoewel er volksstammen rondrijden die met wat ‘houtjetouwtjewerk’ hun auto jaar na jaar door de APK krijgen ben ik traditioneel aanhanger van de ‘goedkoop is duurkoop’-club. Fatsoenlijke onderdelen van een goed merk houden het zo lang vol als de eigenaar er verantwoord mee omspringt. Vluchtig aangeschafte goedkope troep kan op termijn veel meer kosten dan de duurste specialist. In het geval van goedkope namaak airbags: je leven of in ieder geval je gezicht.

Amerikaanse crashtesten-boer NHTSA nam de proef op de som en installeerde zowel een originele als namaak airbag voor hun testpop. De namaak-airbag was in dit geval een exemplaar van Chinese makelij. De airbag doet precies wat ‘ie niet moet doen en lanceert zichzelf richting gezicht. Was dit een echte botsing geweest dan hadden hoofd en lichaam zich ook nog rap richting deze explosie verplaatst.

Een mooie vuurwerkshow is dit zeker. Veilig lijkt het alles behalve. Mochten je airbags aan vervanging toe zijn: vervang ze door origineel, driedubbel gekeurmerkt, nieuw spul. Sta je op het punt een ‘dubieus’ tweedehandsje aan te schaffen dan is het sowieso een goed idee de plofkussens te controleren. Video met grote *BOEM* op autojunk.nl.46 reacties

Zo jammer hea , alhoewel ze wel leuke goedkope iPhone hoesjes kunnen leveren ^^
@kooiker84: die de val van je iphone niet breken, maar de iphone zelf, mocht die uit je hand richting de grond sodemieteren..
@kooiker84: En IPhones maken niet te vergeten…
@Svenska_Aeroplan_AB: Als iPhones gewoon in Amerika gemaakt zouden worden zouden ze 2k kosten…
Serieuze booming business, die chinese namaak.
die opmerking van @teshi: is nu wel op z’n plaats; het is toch een beetje als seks met je nichtje. Het “rijdt” hetzelfde, maar toch weet je dat het niet hoort.
jaaaaaa, dat ziet er wel veilg uit hoor!
Dus toch niet helemaal goed nagemaakt…
Hoef ik me niet druk om te maken, als mn airbags vervangen moeten worden, dan is waarschijnlijk ook mn auto afgeschreven..
@faalhaas:
Totdat ze er uit gejat worden. Dan zul je toch andere moeten zoeken..
Gewoon een explosief in je stuur. Allemachtig wat link is dit, zeg.
@T16: is altijd een explosief, maar dan wel met de bedoeling de zak op te blazen ipv in je gezicht te duwen.
agja wel chinees namaak spul functioneert wel goed ?
Hier zit een chineese NEW KIDS bedoeling achter : Na het ongeluk stap je uit en je zeg je . niks aan de hand ! gaat kleigoed hier !
@stefanbier:

Of. Bam zo’n grote vuurbal jonguh.

Incl zwart rokend hoofd/gezicht ;)
Tsja, er zijn ook auto’s op de markt waarbij de airbag helemaal niets doet …

http://3.bp.blogspot.com/_FoXyvaPSnVk/SRuOPiUXVFI/AAAAAAABXs8/8Jd7d4sE7AI/s400/Hyundai-Genesis-Coupe-11-Accident-.jpg
@pietjepuk: snap je meteen waarom Hyundai\’s en Kia\’s wat goedkoper zijn, jammer alleen dat je dat moet bekopen met gebroken ribben en hersenletsel..
@flippert: “jammer alleen dat je dat moet bekopen met gebroken ribben en hersenletsel..”

Heb je die dan, als je zo’n auto koopt?
@desoper: ribben wel, ja
waarschijnlijk zullen de chinezen het expres gedaan hebben, om zo wat aan hun eigen bevolkingsgroei te doen….
BOEM HO!
Ach het meeste vuurwerk komt toch uit China. Dat is dan ook het enige goede wat ze maken.
airbags vervangen? Jezus wat een oud bakkie moet dat zijn.
Ik wil ook een Honda logo in m`n voorhoofd!
Je ziet ook mooi het Honda logo vliegen ;)
Wahahaha, crash je ergens tegenaan en krijg je vervolgens een slappe lap in je gezicht geblazen….
Ze zijn daar stiekem zelf goed aan het helpen om hun bevolkingsaantal naar beneden te halen blijkbaar
Je kan niet zeggen dat het ding het niet doet, in elk geval!
Ik heb een grote ballon vol knalerwten in mijn stuur gepropt
Verkeerde manier van bezuinigen, net als heel goedkope Chinese banden. Die zijn vaak zo slecht dat je je airbags nog wel eens hard nodig kan hebben. Natuurlijk kunnen ze in China ook wel goede producten maken, maar niet tegen elke prijs.
@moveyourmind:
dus conclusie: als je wilt bezuinigen op veiligeiheids dingen, koop dat Chinese banden of Chinese airbags maar niet beide.
@undifined1: beide kan wel, maar dan gelijk bij het Kruitvat (eigenaar is ook een Chinees bedrijf) meteen een uitvaartverzekering afsluiten.
@moveyourmind: heb ook al weer mooie voorbeeldjes ‘chinese draagarmen’ gezien. volledig vastgeroest aan de fusee binnen 2 jaar, kan je vervolgens echt alles vervangen.
@Alwood: Ben je dus nog duurder uit, en is je wegligging ook niet meer zoals \’t hoort. Voor mij dan liever origineel, of goede originele onderdelen van een donorauto
Faceplant :o
daar zit ja dan in je Honda
Is dit niet gewoon een vuurwerkreclame voor aankomend oud en nieuw. Volgens mij is dit gewoon de SIng Sing 3000 met lange lont.
Ehm, die eerste airbag is dus origineel?
Blaast zichzelf ook maar bar weinig op als je het mij vraagt hoor. Een beetje aanrijding en je tikt met je voorhoofd alsnog je stuur aan recht door die airbag heen.
@Ikke_ferrari:
Als hij te hard wordt opgeblazen, breek je alsnog je nek.
En hij komt niet zo ver het interieur in, omdat er ook rekening gehouden wordt met mensen die dicht op het stuur zitten.

Ze hebben hier echt wel over nagedacht (behalve in China dan…)
Standaard op de Chinese wagens(Chery,Byd,…)?
Mijn opa zei vroeger al: geen namaak troep uit Azië kopen. De laatste jaren vond ik dat ze het redelijk goed deden met eigen designs + redelijk aangeklede auto’s (opties). Maar als ik dit nu zie, dan sla ik de Aziatische automarkt toch weer over.
@reinier73: Japans is ook Aziatisch hè.
Lol, das het laatste waar je tijdens een botsing op zit te wachten: een extra klap in het gezicht. Je blijft lachen met die Chinezen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).