Chinese pickup wil graag een Cadillac Escalade zijn

Auteur: , 33 Reacties

Stel, je krijgt als Chinese designer bij een staatsbedrijf opdracht om voor de autodivisie een pickup te ontwerpen, die lekker "stoel" overkomt. Dan is het eerste wat je doet natuurlijk de voorkant van een Escalade uit een foldertje knippen en van daaruit verder werken, toch?

Of het hier een Chinees designteam betreft dat dol is op de fratsen van Tony Soprano, en hiermee een eerbetoon wil brengen aan zijn vervoersmiddelen, is niet bekend. Wat we wel weten is dat deze pickup afkomstig is van Shanxi Victory en op de markt komt met twee viercilinder benzinemotoren, goed voor een ferme 91 of 100 pk.

Van opzij is de gelijkenis met de Amerikaanse uber-SUV al een stuk minder, en van achteren lijkt het amper nog op de Escalade EXT. Nu is het de vraag of GM, net als Ford, met succes een stokje voor dit stukje Chinese kopieervlijt kan/wil steken. En anders hebben we hier de ideale budget-bedrijfsauto voor deze Chinese gangsters. (via Carnewschina)33 reacties

kan echt niet tegen chinese namaak auto’s
@rsvbf1: ik ook niet! Daar zou wereldwijd iets tegen moeten gebeuren! Chinezen bedrijven denken overal mee weg te komen… En het lukt ze ook nog!
Een VW Amarok met een Escalade voorkant, goed zo VAG eindelijk een vernieuwend ontwerp.
100 pk. Met dit prul leg je een stoplichtsprintje af tegen een prius.
@desoper: ach door z’n electromotoren leg je t van 0 tot 50km/u met heel veel auto’s af tegen een prius bij het stoplicht.
@wheelzzz: Yep, laatst achtergekomen.. :D
@kaasboerin: schaam jezelf. Direct inruilen voor een 6-cilindertje!
@desoper: Ach, ik ga niet m’n best doen maar ik verbaasde me wel over zijn snelheid toen ’t groen werd. Op dat moment herrinerde ik gelijk wat een kennis ooit verteld had. Van 0-50 rijden die dingen elektrisch wat bergen met koppel opbrengt, ofzoiets.
@kaasboerin: Ik heb eens in de Active-E van BMW gereden, daarmee zit je ook zo over de snelheidslimiet, ook mede dankzij de stille ‘motor. 0-50 gaat echt vlot, maar daarna hield het ook wel een beetje op.
@desoper: Ik denk zelfs wel tegen de meeste volgeladen instapdiesel bestelbussen..
@kaasboerin: Zo’n Prius is echt de langzaamste niet, op papier doet ie de 0-100 nog niet eens zo heel slecht, er zit alleen nul beleving in. Ook laatst mogen meemaken, tjonge wat een slaapverwekkend ding zeg.
@jzaero: tegen een caddy SDI waarschijnlijk wel. Laatst nog in gereden.
Ze kunnen dat gaspedaal net zo goed vastzetten in de onderste stand, en dan nog krijg je het niet voor elkaar om een snelheidsovershrijding te maken.
@desoper: Ik heb ook eens in een Transporter gereden, geen idee wat voor een blok, maar pfff 0-120 duurde echt een half jaar leek wel.. Geldt overigens voor bijna alle bestelbussen die ik heb gereden.
@jzaero: ik rij momenteel met een Citroën Jumper uit 2000 met een 2.8Hdi voor men vakantiejob, dat ding dat vliegt anders wel hoor!
@declaessens: Zie comment hieronder!
@jzaero: Opel Vivaro 2.5 CDTI is anders aardig vlot!
@jzaero: moet je eens een Vito 320cdi proberen. Die plussen 200 easy.
@E34M5Touring: @integraturbo: Snap ik hoor ;) maar helaas zijn de meeste werkgevers niet zo makkelijk met dikke motoren kiezen, waardoor die leasedingen eigenlijk nooit lekker zijn uitgerust.
@jzaero: Nah ik zie toch aardig wat van die Transporters met een 200pk diesel. En die hebben meestal toch wel leer etc.
@E34M5Touring: Ook in de lease? Ik werk namelijk nog als transporteur voor leasebedrijven, tot nu toe zijn de meeste bussen (Peugeot, VW, Renault of Opel, noem maar op) nog altijd vrij slecht qua motor.
@jzaero: Laat ik het anders zeggen de Busjes die ik regelmatig tegenkom zijn allemaal Topsport Transporters 200pk tdi. En hebben heel vaak dat T pakket en DSG.
Ja doen we nemen een Nissan Navalla en plakken daal die Escalade neus op.
Dat heeft niemand dool.
Lale jongens die chinesen, laat die gasten het lekker bij Fhoe jong hai houden.
Sambal bij?
..zullen gedacht hebben “met twee viercilinder benzinemotoren” is samen ook 8 cilinders..
@wheelzzz: +1
Wat is dit een triest ding zeg.
GM: ‘If you don’t seize production of this car, we will send you a letter telling you how angry we are!’
Goh, wat een origineel en nog nooit gezien design! Zo kennen we de Chinezen goed!
Ik kan nu direct 5 nepauto’s uit China uploaden, om de 10 auto’s in China zit een namaak. Dat is hier normaal. Dus dit verbaasd me niks…
Die foto’s van die chinese gangster zijn ook grappig. Buiten het feit om dat zijn kleding keuze niet echt gangster is, ook grappig het verschil tussen de foto’s met de man met de blauwe plekken (niet grappig voor hem natuurlijk!) en de foto’s met het schattige hondje te zien. Lekkah gangstah! :P

OT: Auto is keiharde fail! Maar dat zijn alle door Chinese bedachte producten vrijwel.
Lelijker dan een escalade is ie iig niet… Wel te kleine wielen overigens.
Inderdaad, lelijker dan het origineel kan niet.

Wil nu iedereen zijn namaak duur horloge afdoen, look-a-likes van Rolex, etc.

Waar maken we ons druk om. Alleen werkelozen die tijd hebben om hier te reageren, zoals ik.
Uhm… Ik zie twee dingen. Een bewerkte foto van een echte Escalade en de chinese, en die laatste lijkt er niet echt op, alleen recht van voren voor de rest is echt elke lijn anders en vele maken kleiner

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).