Chinese replica Rolls-Royce kost slechts 30.000 euro

Auteur: , 37 Reacties

Dat Chinezen ware meesters zijn in het namaken van alles wat er is op de wereld wisten we al, maar deze replica van een Rolls-Royce Phantom V is toch wel heel erg bizar. En voor het luttele bedrag van 30.000 euro heb je er al eentje voor de deur staan. Geen geld toch?

Sinds 2008 bouwt Qingdao SOAR Automotive Group deze ‘stijlvolle’ limousine onder de veelzeggende naam “Classic Car“. Het is een auto die in (relatief) grote hoeveelheden wordt gebouwd en voornamelijk wordt gebruikt bij trouwerijen. Onderhuids is dit overigens een Brilliance BS6, een auto die ook korte tijd in Europa leverbaar was.

Willen we nog wat specs weten? Deze limo is 6,9 meter lang, 1,92 meter breed, 1,75 meter hoog en heeft een wielbasis van 4,8 meter. Het gewicht van deze enorme auto? Slechts 2.090 kilo. Onder de motorkap vinder we een 2.4 liter viercilinder van Mitsubishi (4G64) die een whopping 129 pk en 200 Nm levert. Een setje 17″ lichtmetaal maakt het plaatje gereed. (via: carnewschina.com)

En dat ze deze auto in ‘grote’ aantallen bouwen blijkt wel uit deze foto’s die in de fabriek/assemblagehal gemaakt zijn:

Qingdao SOAR fabriek

Qingdao SOAR fabriek

Qingdao SOAR fabriek

Qingdao SOAR fabriek

Qingdao SOAR fabriek

Geen behoefte aan zo’n enorme auto? Wees gerust, want ze bouwen ook de reguliere ‘korte’ variant.

Qingdao SOAR Classic Car Rolls-Royce replica

Qingdao SOAR Classic Car Rolls-Royce replica

Qingdao SOAR Classic Car Rolls-Royce replica

We hoorden overigens voor het eerst van Qingdao SOAR toen we in 2007 kennis maakten met dit gedrocht:
SOAR Brilliance BS637 reacties

Van binnen ziet het er nog wel aardig uit maar van buiten…
@snorris:
Alleen jammer van die chinese karakters op de achterbank.
@Hubert: ooit gehoord van een watermerk. Ab doet dit ook als het om een primeur gaat
@mortsel2640:
Oh…….. (duh)
@mortsel2640: lol………
@mortsel2640: you no say!
Hand-Made. Wat niet in China!
129pk, die zal dan hard moeten werken
30 k is niks voor zo een ding… Dit of een golf?
@wouteraerox: golf GTD (belgische prijzen) , dit ding komt niet vooruit , en het is niet een echte superkopie als je het mij vraagt
129 pk wel wat weinig voor een gevaarte van ruim 2000kg. Zal wel niet in aanmerking komen voor 14%, dan wel 20% bijtelling hier in Nederland:p Dat gaat ze een hoop kopers kosten, denk ik zo.
Is het nu echt zo gigantisch moeilijk om die buitenkant een klein beetje hierop te doen lijken?

http://www.idoweddingcarsni.com/images/gallery/cloud1large.jpg

Ik bedoel, dat chinees ding is echt wel een zwakke kopie (ok voor 30k maar dan nog) en het staat op de basis van de BS6 dat ding dat er zeker van wilde zijn dat je dood was moest je ergens tegen botsen.
@Hupke: het lijkt toch aardig? Zeker voor hetgeen je ervoor moet betalen.
@robbie:

In verhouding tot de prijs misschien, maar dan nog wat kan je van moderne wagens kopen voor 30k in China? Moest een normale wagen daar 10k kosten, en ik schat dat een normale wagen in België 30k kost dan moet je gaan rekenen aan 90k en voor 90k kan je een betere replica laten bouwen.

Ik bedoe dat Chinese geval is echt heel lomp (hoekig en recht) gebouwd alsof het uit een steen gehouwen is door een holbewoner.
@Hupke: Dat is toch geen vergelijk man.. Europa direct vergelijken met China is maar zo krom als wat. Een auto uit het buitenland daar kost nog velen malen meer dan hier door de importheffing dus autoprijzen kun je niet direct naast elkaar leggen.. 30k is overigens niet eens zo heel veel geld daar. Dat staat daar niet meteen gelijk aan 90k, want er zijn ook zat rijkere mensen daar die daar dik overheen gaan als ze een auto kopen. Denk eerder dat 30k euro daar gelijk staat aan 40-50k als je het per se op die manier moet interpreteren.
@jzaero:

Ja m’n vergelijking is misschien wat krom, niet tegoei over nagedacht.
Maar dan nog, 30k in vergelijking met een echte RR is misschien niet zo veel maar het is wel veel geld voor een niet zo geweldige kopie ervan, daarvoor kan je sowieso (zeker hier voor een vergelijkbare prijs) iets vinden dat even luxe is en minder ‘willen maar niet kunnen’.
Weet iemand of er achterin 2 banken tegenover elkaar zijn, of een bank met 3m beenruimte?
@ytrewq: ik zou zeggen stuur even een mailtje naar [email protected] en wellicht krijg je het antwoord waar je op zit te wachten ;)
Ik vind het gewoon een grappig ding ,iets sterkere motor en je hebt een leuke cruiser .
Krijg je er voor dat weinige geld toevallig ook nog een paar chinezen bij om hem te duwen…
Ik vind het niet eens een hele lelijke auto.
Ik mis van binnen wel de klaptafeltjes voor iPads, ik zie geen ICE screens, geen champagnekoeler, geen.. o wacht.. 30000 dollar.. ;)
gewoon een ‘waste of resources’ dit, wat een gedrochten.
prachtig dit! een mooie les in efficiëntie voor die zogeheten britse vakmannen die twee weken aan een stukje fineer bezig zijn :)
hier hebben veel chineesen kinderhandjes aan gezeten om t voor zoon prijs te kunnen verkopen
james125 via Android app
v8 van de sloop erin (die kleine RR) en je hebt een enorme goede trouwauto!

LOL, volgende keer dat ik in Qingdao ben toch maar eens opzoeken
Had erger gekunt.
Ik wist dat ik hem van TopGear herkende
vanaf 2:26:
http://www.youtube.com/watch?v=qvI3JHoKZOo
Haha kijk ze een beetje in dat motorruim prutsen dan, haha.
Ahh bah. Jakkiejakkiebah.
Kun je kopen bij de Action of wa?! Ontzettend kutproduct, verkwisting van energie en materialen. Overal zou n Tüv keur op moeten komen, voldoet t niet, dan stuur de zooi maar terug…
en toch rijd je dan weer eens wat anders dan een grijze golf…

respect voor degene die hier in NL mee rond gaat rijden, en alsjeblieft: meld je aan voor klokje rond. Bij voorkeur bij een km-stand van 100km, 10.000km en evt 100.000km als je dat haalt!

Mooi om te vergelijken met die 600 die nu in klokje rond staat.
mocht ik binnenkort nog een trouwautoverhuur beginnen, dan wist ik het wel.
VAUD ,
heel erg fout dus.
Vindt het er voor 30.000 euro niet slecht uitzien hoor.Maar er staan zelfs dubbele R’s op en het beeldje van Rolls Royce(in plastic neem ik aan).Wat vinden ze hier bij Rolls Royce zelf van?Mag dit zomaar?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).