Chrysler 300S Turbine Edition – een hommage

Auteur: , 14 Reacties

Een matte koperkleur en fijne chroomvelgen in een turbine-vorm. Opdat we nooit vergeten waar Chrysler medio jaren zestig mee bezig was.

Deze 300S is een eerbetoon aan de turbine-aangedreven Chrysler uit 1963. Toevallig -of juist niet- stond een exemplaar van dit onconventioneel aangedreven model laatst nog in de spotlight van Jay Leno’s Garage.

In Detroit wordt zijn 50e verjaardag gevierd met dit model dat voorzien is van donkere koplampen, getinte achterlichten en handgeverfde 22-inch turbinevelgen. De grille kreeg eveneens een chroomkleurtje.

En een dikke turbinemotor onder de kap? Dat mochten we willen. Chrysler is echter wel van plan een aantal elementen in toekomstige S-versies te verwerken. Onze fotoman nam alvast een kijkje.
14 reacties

Oei, deze styling past wel bij een Chrysler, alleen niet bij een Lancia!
Blijft een ‘morbide’ auto om te zien…dus stoer. En voor de rest hebben we weer geen ene ruk aan nieuws van GM / Lancia / Marchionne :)
Leuk concept, alleen die uitlaten passen er niet goed bij. Net alsof ze achteraf pas bedachten dat die er onder moesten.
Wauw. Hele mooie velgen!
Als wij hem dan als Lancia krijgen, slaat het weer helemaal nergens op…
@potver7: past goed bij Italiaanse maffia hoor.
@Carreza: De maffia heeft stijl, en rijdt dus in Zwart…
vind hem wel lekker.
Wanneer komt eigelijk de break-versie van de 300C of komt die er niet meer bij dit model ?
Nee vind het niks, geef me dan het origineel dat nu van jay leno is.
En nu ziet hij er weer Badass uit, beter dan ze zielig ogende broertje
Lancia wordt hierbij alleen nog maar meer vernedert
Als hommage aan de geweldige turbine car vind ik het slap, maar even los gezien van dat ding is het werkelijk prachtig. Ik hoop dat we deze kleur en deze velgen binnenkort op de optielijst terug kunnen vinden.
Geen foto’s van ’t origineel? Tsk tsk, autoblog.

http://images.thetruthaboutcars.com/2009/11/chrysler_turbine_car.jpg

http://www.omniauto.it/awpImages/photogallery/2010/11016/photos1280/chrysler-turbine-car_4.jpgEn dat filmpje van Leno’s Garage is zeker moeite waard om te bekijken!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).