Citroën DS-teaser – kijken we hier naar de DS6/9?

Auteur: , 36 Reacties

Bij Citroën zitten ze niet stil. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat de DS-lijn van 3 naar 4 modellen werd uitgebreid, alleen de vraag was of de volgende uitbreiding naar onderen of naar boven zou plaatsvinden. Het lijkt het laatste te worden.

Eerder vanochtend plaatste Citroën bovenstaande teaser op haar Facebook-pagina, vergezeld van de tekst: “De toekomst van de DS-lijn neemt vastere vormen aan bij Citroën…” Voorlopig even geen DS1/2 dus, maar een concept-model dat lijkt op een verdere uitwerking van het Metropolis-concept.

Volgens eerdere berichten was er sprake van dat dit concept uiteindelijk als DS9, en dus als absolute range-topper in het modellengamma gepositioneerd zou worden, maar daar durven we onze hand verder niet voor in het vuur te steken. DS6 zou ook best een optie zijn, gezien de C6.

Wel is het positief om te zien dat er door Citroën kennelijk toch een aanloop wordt gemaakt richting een model in het hogere segment, een stukje markt dat de laatste jaren toch wel heel erg een Duits monopolie aan het worden is.36 reacties

ziet er wel heel erg gaaf uit, net als de rest van de DS modellen.
Ben benieuwd. Vind de DS3 echt de leukste en mooiste in z’n klasse.
Dit ziet er toch weer heel erg goed uit hoor. De nieuwe DS5 oogt in het echt ook verschrikkelijk lekker.
Citroen is erg goed bezig en vergeleken met de Duitse merken zijn hun ontwerpen revolutionair te noemen!
Ik hoop dat het ze deze keer lukt. Dure Franse limousines verkopen de laatste 15 jaar niet zo geweldig, terwijl er toch erg mooie wagens gemaakt zijn (de C6 en, dare I say it, de Vel Satis)
Ik vind de lijn erg geslaagd, behalve dan de DS4, die hadden ze net zo laag moeten zetten en dik moeten maken als de DS4 racing.
Ik denk dat het meer een estate variant is nu.. Heeft een lange acherkant zo te zien (oftewel bedrog door het faden met dat zwart/schaduw)…

Als ze dan toch premium willen gaan doen, dan moeten ze ook eens een lange auto maken
@makzim: maybe een achterkant a la Porsche Panamera..
@makzim: Vind je de C6 niet lang genoeg dan?
Zal inderdaad wel de DS9 zijn!

In Parijs komen ze ook met een DS1 wat ik begreep!
Een soort concurrent voor de CLS/8-serie/A7???
Zag dit vanmorgen op de facebookpagina… het enige wat mij zorgen baart is die achterkant. Maar ach, dat komt vast wel goed als ik naar de rest van de DS-lijn kijk.
Ik zag vandaag een DS5 bij de dealer staan in zilver/grijs. Normaal een hele saaie kleur, maar zelfs op die auto is het echt super gaaf! OT: Dit lijkt me toch ook een behoorlijk mooie auto. Voorkant doet me wel een beetje aan de A6 denken.
alleen jammer dat psa niet van die extreem sterke motoren heeft. leveren ze uberhaupt nog hun v6 motoren? de 3.0 benzine en de 2.7 hdif?
@Nilo: Die Hdi is inmiddels opgeboord naar 3.0, die leveren ze nog, in ieder geval in de C6, de 3.0 benzine is er denk ik uit, was inmiddels ook wel een bejaard blok.
@Nilo: Misschien kan GM hier trouwens ook een handje helpen… hebben die niet een paar grotere motoren op de plank liggen?
De teaser ziet er al heel lekker uit. Als de auto even lekker gaat worden als de DS5, dan gaat het een topper worden.
Die DS-lijn van Citroën is echt lekker!
Vind het een vette ‘lijn’ in ieder geval, reed gister nog langs zo’n DS3 op de highway, wel een beetje krapjes aangezien ze met hun haartjes tegen het plafond zaten te schuren, dus kom maar op met dit apparaat.
Die metropolis concept is een van de mooiste concepts die ik ooit heb gezien. Hopen dat die daarop gaat lijken!
nice, de C6 is net iets te veel een 50+ auto voor me, maar deze zou een serieuze contender kunnen zijn voor de mensen dei in de BMW5/7 en audi A6/7/8 klasse shoppen!
Gistermiddag een DS5 tot mijn beschikking gehad. Wát een auto! Echt schitteren, vooral van binnen….
Eerder al de andere DS-en geleend, stuk voor stuk bijzonder mooie auto’s.
Als ie komt komt ie voor de Chinese/ Aziatische markt,.. het zou leuk zijn als Citroen ze hier ook gaat verkopen al denk ik niet dat dat het doel zal zijn van deze auto. Designwise gaat t echt wel lekker bij Citroen de laatste tijd, zeker als we straks ook nog de DS-racing modellijn wordt uitgebreid :D :D
@tvrspeedsix: ik gok dat deze wel voor de Europese markt komt. Zoals op Facebook te zien is, schrijft ook Citroën Nederland erover, en dat zullen ze echt niet doen tenzij het voor de Europese markt is
@jopk1992: Nieuws is nieuws = Exposure ofwel reclame. Heeft helemaal niks te maken met wel of niet voor de EU.
@tvrspeedsix: nja dat is wel waar, maar ik hou altijd Citroën in de gaten en die posten bijna(lees eigenlijk altijd) altijd iets waar de EU ook mee te maken krijgt, zeker Citroen Nederland
Ik haat Citroen, maar moet eerlijk bekennen dat ze de afgelopen jaren ongelofelijk mooie auto’s maken..
@tr81passat: Wordt het dan niet simpelweg tijd om die haat bij te stellen..? ;)
@Citrofiel: Eigenlijk wel, met alle respect voor wat ze de afgelopen jaren produceren/ontwerpen. Ik hoor ze nog steeds te vaak bij de ANWB (pech onderweg), dat is jammer.. Maar qua uiterlijk valt er niks aan te verbeteren, het overtreft de duitse top 3.
Nieuw plaatje!

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/479888_10150661383692936_117555732935_9037052_405089623_n.jpg
@Citrofiel: Na al die jaren hier aanwezig nog steeds geen img>code embedding onder de knie?
@tvrspeedsix: Natuurlijk wel wijsneus, maar aangezien dit een afbeelding is die embedded is op facebook verwachtte ik niet dat het zou werken. Ik wil het wel voor je proberen, zullen we zien:
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/479888_10150661383692936_117555732935_9037052_405089623_n.jpg
@tvrspeedsix: Oké, mijn fout. Het werkt gewoon. :D Als je de afbeeldingslocatie los opent, dan opent de foto in het midden van het scherm met een zwarte achtergrond. Niet in de linkerbovenhoek met een witte achtergrond, zoals normaal gesproken. Daarom dacht ik dat het niet zou werken.
@Citrofiel: Wist het ook wel :) maar he, K kom het niet laten ;)
@tvrspeedsix: Om je up to date te houden wat betreft mijn image embedding-kennis: Ik ben er inmiddels achter dat het anders ogen van de afbeeldingslocatie afkomstig is van een update van firefox, niet van facebook. Mijn hele bezwaar was dus op niets gebaseerd. ;)
Hoewel ik de kans zeer klein schat dat deze naar europa gaat komen, moeten we toegeven dat Citroën het designwijs de concurrentie voor het nakijken geeft. Citroën is altijd revolutionair geweest en zal dat ook blijven. De Vel Satis werd eerder ook al genoemd, Fransen durven nou eenmaal apart te zijn innovatief, creatief. Dat wij nou in een maatschappij leven die eenheidsworst waardeert is een ander verhaal de originele DS(sm) blijft de beste auto ooit. Wel mag het motorisch gezien bij PSA wat uitdagender worden willen ze de Duitsers bijblijven.
De auto ziet er op zich goed uit! Maar de voorkant is wel erg “rommelig” of ben ik de enige hier die dat vind? Less is more?
@bbee:
De andere DS-modellen zijn imho t.o.v. hun basismodellen ook ontworpen onder het motto “more is better”. Less is more lijkt me meer het motto van de Duitsers geweest, maar die zijn ook bezig dat principe te verlaten. En Citroën heeft in het verleden altijd gestaan voor extravagant.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).