Citroën DS3 Cabrio: zo werkt het dak [video]

Auteur: , 35 Reacties

Voorafgaand aan de onthulling hadden we teasertjes en een lekbonanza, maar nu is het sardineblikje er officieel. Op de Salon van Parijs staat een cabriovariant van de twee jaar oude DS3 en dit zijn de details.

Het canvas dak van de opgengeknipte DS3 is met een knop in de dakconsole te bedienen. De contructie gaat in drie stappen open (half, helemaal en met wegzakkende achterruit) en opent danwel sluit in 16 tellen. Het geheel is overigens tot een snelheid van 120 km/u te bedienen. Ondanks dat de raamstijlen intact zijn gebleven hebben ze in Frankrijk wel de nodige verstevigingen aangebracht rondom de kofferruimte van dit stukje hairdressers delight. Hierdoor zakt de beschikbare ruimte van 280 naar 245 liter en is de DS3 Cabrio 25 kilogram zwaarder dan zijn dichte broertje.

Aangezien het toch een model uit de DS-lijn van Citroën is, kan er uit een aantal verschillende dakdesigns gekozen worden. Die komt in de kleur Noir, Blue Infini en Monogramme DS terwijl de ventilatieroosters, de versnellingspook en delen van het dashboard in dezelfde kleur worden gestoken. Dolletjes, denken we. En net als de reguliere DS3 zijn de carrosserie, de zijspiegelkappen en de wielen duurder te maken te personaliseren. Verder is de DS3 Cabrio te herkennen aan nieuwe 3D-achterlichten met LED’jes. Of zoals Citroën het omschrijft:

Het middengedeelte van de lamp bestaat uit 31 LED-lampjes en een geheel van semi-reflecterende spiegeltjes en stukjes glas. Deze 3D-module wordt ’s nachts verlicht als de lichten worden ingeschakeld en overdag als de bestuurder remt. Een tweede vlak van vijftien LED-lampjes verzorgt de functies van de stadslichten, remlichten en verlichting aan de zijkant

Vanaf begin 2013 komt de DS3 Cabrio op de markt en Citroen heeft al verklapt dat er een model met een CO2-uitstoot van slechts 99 gram per kilometer komt, dat wordt een e-HDi 90 op duivelssap. Daarnaast staat er een belastingvrije VTi 82 op het programma.

Benieuwd hoe dat dakje open en dicht gaat? Een demo vind je op Autojunk.nl.35 reacties

Als je een auto met vouwdak ‘cabrio’ mag noemen, dan rij ik in een Volvo 142 Cabrio. Kortom: Ik mis de tag ‘marketinggezeik’.
Werkt exact hetzelfde als op mijn Abarth 500C esseesse.
Niks nieuws, wel mooie stofdesigns.
@tweetyv6: Maar hier zie je nog minder in de binnenspiegel.
En ik maar denken dat het zich voor de voorruit zou klappen voor wat extra spanning tijdens het rijden….

Maar best een leuke auto voor een dame.
bordeaux via iPhone app
DIT IS GEEN CABRIO! Maar een auto met een schuifdak (en een slappe achterruit)
@bordeaux:
IS GEEN SCHUIFDAK, maar een vouwdak!!!
@Hubert: een tent?
De enige overeenkomst met een cabrio is dat de achterruit gereduceerd is tot een formaat patrijspoort. Het spijt me, maar dat ziet er toch echt niet uit.

Het is natuurlijk een leuk gadget dat het dak nog een stukje naar beneden kan, maar ik durf te wedden dat de meeste kopers dat graag willen inruilen voor een normale achterruit.
Een nieuwe Visa.
Och zo lang de meesten een roadster ook een cabrio noemen……….
@desjonnies: Of andersom… (nog nét even erger)
Een opvouwbare namaak Vuitton ; daar wil je toch überhaupt niet in gezien worden !
@fep739: Het succes van de 500C zegt genoeg volgens mij.
@potver7: tja , ‘k ben dan ook geen kapper
@fep739: Tadum! Ja hoor, origineel!
@fep739: goed gezien! Een accessoire-auto, en gezien de grootte van de ds3 cabrio en de prijs ervan, is het echt een koopje! Probeer maar eens een LV-tas van die omvang aan te schaffen, dan ben je een veelvoud kwijt!
Waar is die cabrio? Ik zie enkel een openrollend dak. En als het is zoals op de 500, dan heb je gegarandeerd een flinke hoop rijwind binnen – in tegenstelling tot bij een cabrio of roadster. Fashion item, that’s all it is.
@BaRa: vandaar de term “kappersauto”. Telkens als je erin gereden hebt moet je terug voor een brushing
Auto met vRouwdak
Die lichtunits zullen vast ook wel op de gewone DS3 komen te zitten, want die wordt binnenkort gefacelift…
@Carreza: Hopelijk plaatsen ze er dan ook de interieurverlichting van deze in. Want waarom dat ding nu in het midden zit heb ik nooit begrepen. Lichtopbrengst is ruk en tijdens het rijden een spotje aanzetten om wat te zoeken hoef je ook niet te proberen.
Leuk die schuifdak cabrio’s, maar met het dak open is het zicht naar achter 0.
@jrk68: Je hebt toch 2 spiegels? Bij een busje met dichte achterramen moet je het ook met alleen spiegels doen en dat werkt prima (zijn wellicht wat groter, maar het idee blijft het zelfde)
@3rNsT: dat zou ook zo uit de mond van de marketing afdeling kunnen komen :-D die posh-cabrio met LV-canvas, die als ultieme vrouwenaccessoire een koopje betekent van 25000€, wel die moet je gewoon besturen zoals een camionette!
@roadrebel123d: Belgen… Waar in Nederland het lelijkste type voertuig op de weg ook een lelijke naam heeft: “busje”, weten de Belgen de lelijke werkelijkheid weer mooi te verbloemen door het gebruik van een prachtig woord als camionette. We kunnen nog veel van de Belgen leren.
@jrk68: Maakt niet veel uit. Met het dak dicht is het zicht naar achteren 0,1.
@Bordeaux & @Potver7
Het is een glazen ruit van redelijk formaat. Met achterruitverwarming en zonder ruitenwisser.

@BaRa
Ik neem je graag een keer mee in een van mijn Spiders. Zonder wind(watjes)rek en met de ruiten omlaag. Dat waait steviger dan in m’n Abarth 500C.
Ik zit net dat filmpje te kijken, en welgeteld 10seconden wordt aan het dak besteed.
Wat blijft er over van zicht naar achteren eens het dak opengeklapt is?
@roadrebel123d:
Ik kijk altijd vooruit.
Yes!!!!! Blij dat ik niet ben gaan bijtellen op “m’n” DS4 demo. Dit
is veel leuker.
Nehh, ziet er niet echt goed uit. Ik zou de dichte versie nemen (als ik er een zou kopen), dit is wel heel erg vrouwelijk… Kan je bijna als man niet in vertonen. Monsieur @sacha zal het vast met mij eens zijn.
Best speciaal. Ik begrijp echter niet wat de laatste stap toevoegt terwijl je uw achteruitzicht verliest.
Hetzelfde dak als bij een eend.
dit is geen cabrio te noemen…er staat echt nog teveel staal boven je hoofd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).