Citroën DS3 Electrum – komt er een EV-versie?

Auteur: , 3 Reacties

Qua DS3-nieuws is de cabrioversie met een stukje oprolstof het belangrijkst, maar er staat zowaar nog een primeur bij de Fransen. Eentje die geheel verbrandingsmotorloos is. Voorbode op een EV die in productie gaat?

De DS3 Electrum is uitgerust met een elektromotor die de voorwielen aandrijft, en gevoed wordt door een Panasonic lithium-ionbatterij van 17,5 kWh. Citroen meldt dat de DS3 Electrum een actieradius heeft van 120 km – een stuk minder dan bijvoorbeeld de Renault Zoe met 200 km – en verder zijn er eigenlijk nog geen specificaties vrijgegeven. Een overduidelijke conceptauto.

Productieplannen? Daarover laadt Citroen zich nog niet uit, evenals een prijs. De laadstekker is overigens weggewerkt achter het voormalige brandstofklepje (logisch) en met een snellader is de accu voor tachtig procent vol in 30 minuten.

En op de foto’s is het eigenlijk een hele gewone DS3, zonder kenmerkende veranderingen aan het uiterlijk.3 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Als hij net zo goedkoop wordt als de C-Zero wordt het echt een verkoop bom. Vast wel, dus zou het slim zijn om het bij een concept te laten.
@spellingscontrole: C Zero gaat uit productie, dus dat scheelt ;-)
De leukste kleine auto van dit moment. Ziet er goed uit, beter dan de saaie blauwe beweging geval, rijdt erg lekker en comfortabel. Idd, hopen dat deze niet belachelijk duur wordt, als ze slim zijn houden ze de prijs lager dan kan het zomaar een verkoophit worden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).