Citroën DS9, ben jij dat?

Auteur: , 44 Reacties

Na het zijaanzicht dat Citroën deze ochtend wereldkundig maakte, laten ze nu een stukje voorkant van het aanstaande DS-vlaggenschip zien. Kom op Citroën, meer beeldmateriaal please!

Het moge duidelijk zijn dat Citroën plannen heeft om de DS-lijn uit te breiden. En wel naar boven! Op deze nieuwe afbeelding die wederom op Facebook werd geplempt, met het bijschrift “Coming soon…”, zien we een stukje van het front dat duidelijk afwijkt van de oogstrelende Metropolis Concept, maar de lijn/vorm tussen het zijscherm en de motorkap tonen wel overeenkomsten. Het is dan ook te verwachten dat dit een productieversie wordt van eerdergenoemde conceptcar, die initieel voor China was bedoeld. Zoals het er nu naar uitziet zal de auto op de Beijing Motor Show in april worden onthuld.

De nieuwste DS-teaser:
Teasert

De Metropolis Concept:

Metropolis Concept

De naam voor dit beestje? Dat blijft nog even gissen. DS9 wordt regelmatig genoemd, maar DS6 kunnen we ook nog niet uitsluiten. Dan hebben we binnenkort dus een line-up die bestaat uit een DS2, DS3, DS4, DS5 en deze DS6/9. Wereldheerschappij, Citroën doet het net voor minder. Het is namelijk niet gezegd dat deze DS6/9 namelijk alleen in China blijft. Het merk staat er voor open om de gehele DS-lijn mondiaal uit te brengen.

Met dank aan Jopk voor de tip en @Citrofiel voor deze comment!44 reacties

Misschien is deze wel de lekkerste Citroen, ik zou zeggen bring it on, why not.
Superdik die hele DS lijn. Niet duur, goede kwaliteit (voor de Fransen) en een dik design..
@priusredbenzine:
Ik denk dat je je zal vergissen in de prijs. De vanaf € van een DS5 is ook al een kleine 35 mille!
@DMan: Prijs is goedkoop voor wat je ervoor krijgt.. concurrentie interesseert me niet, als een koekje 2 euro kost maar ontzettend lekker is dan is de vraag of je dat het waard vind. In dit geval wel denk ik.
@priusredbenzine:
vanaf prijs van een DS5 is toch al een kleine 35 duuzend he. Ben benieuwd hoeveel deze gaat kosten.
@DMan: een prijs is relatief. Als je kijkt naar de concurrentie is hij ied geprijsd: clima, 17 inch, 155 pk vol automaat etc.
@ThomasBol: nog duur dus.
Man man man, ik ben een fan van Citroën geworden sinds die DS-lijn!

Citroën staat terug voor durf, speciaal en anders. Zo hoort het!
@Carreza: Helemaal met je eens. Stuk voor stuk dikke bakken. Het zou mooi zijn wanneer deze DS69 ook met dikke motoren komt.
Mocht dit daadwerkelijk de productievorm zijn van de Metropolis concept, is het misschien wel leuk om een aantal dingetjes te weten, op de site van Citroën staat dit vermeld:

Er zijn (3?) verschillende aandrijfmogelijkheden:
Elektrisch: Continuvermogen van 55PK, Piek van 95PK. Dit is bedoeld voor rijden in de stad, optrekken en overige lichte bedoelingen. Bij hogere snelheden wordt de volgende aandrijfmogelijkheid geactiveerd:

Verbrandingsmotor: een 2.0 liter V6 benzinemotor met 272PK. Dit is voor rijden op snelwegen of continu snelheid.

Overboostfunctie(Maximum vermogen): AWD, combinatie van beide motoren leveren maximaal 460PK(afhankelijk van grip op de weg).

Om volop te profiteren van deze sportieve prestaties zal Citroën gebruik maken van [SPOILERALERT!!!] (YES!!!) Hydractieve vering[/SPOILERALERT!!!] voor optimale luchtweerstand en zo laag mogelijk CO2 uitstoot.

Veel plezier met lezen :-)
@jopk1992: Owja extra info, een handgeschakelde 7versnellingsbak :-)
Vive la Citroën :D kan niet wachten om te zien hoe de productieversie zal zijn van de DS-?
@house: Het grappige is ik ben voor het eerst benieuwd na een Citroen :P
@agera: Sinds de DS lijn heeft Citroën mij veel meer aangetrokken, voorheen vond ik Citroën maar niks vanwege afschuwelijke modellen zoals de C3 Pluriel *kots*
Nu sta ik ervan te kijken wat voor schitterende auto’s ze produceren, dit gaat echt de goede richting op :D
Echt super gaaf!

Ben altijd al Cotroën fan geweest en dat wordt er niet minder om sinds de DS lijn.

Heb zelf een DS3 maar iedere nieuwe DS is toch wel een overtreffende trap!

Citroën, blijf zo door gaan!!
Ziet er zeker veelbelovend uit.Ze zijn nooit echt succesvol in die klasse geweest ivm restwaarde maar ben erg benieuwd
@mbman: Hoho, dat is niet waar! Er zijn meer dan een miljoen (oer-)DSsen en CXen verkocht, dat was toen deze marktgroep. De klat kwam er in met de XM, dus vanaf 1990. Sindsdien hebben ze geen potten meer kunnen breken.
O my goodness…. I WANT ONE NOW !!!!
JAA METROPOLIS!! :o dat zou wat zijn! ben benieuwd.. :o
C6 is veel te duur gepositioneerd. Daardoor kansloos buiten Frankrijk. Ben benieuwd hoe ze deze auto gaan prijzen. Zal bepalend zijn voor het succes. C6 is ook mooi i.m.o., deze oogt op foto ook mooi. Zou zonde zijn als deze buiten proportie moet gaan kosten.
@highperformance: Ja, jammer genoeg wel. Hij was net een slagje duurder dan een 5-Serie en schreef gigantisch af. Desalniettemin, is de C6 wel een donders mooie auto, die ik graag nog wel wil bezitten.

Ik ben een fan van het Metropolis concept, hopelijk gaat de DS6/9 erop lijken!
@joosthoeve: Met name die afschrijving is killin in de leasejungle. Wordt het leasebedrag veel hoger dan de (sorry) gevestigde orde. Maar de huidige koers qua excentrieke auto’s vansthouden, kwaliteit en duurzaamheid omhoog en dan kan dit merk nog wel eens een goed alternatief zijn. Ik hoop het. Laatste modellen zijn om te smullen.
Ze beginnen steeds meer op een Audi te lijken. Vooralsnog ziet die er goed uit!
Hoera eindelijk geen [email protected] OOOO maar weer een echt mooie en aparte Citroën
@hakenhaai: Laat Audi nou net degene zijn die als eerste kwam met een grote single frame grille. Daar waar veel automerken er nu ook 1 van hebben. Ik noem een Hyundai, Citroën, Peugeot en Suzuki…
@hakenhaai: Gewoon lekker je eigen team aanmoedigen en je niet laten verleiden tot noemen van andere merken omdat de fanboys dat niet kunnen laten.
Dus DS9 kom maar op. Wordt een plaatjes, prijs mooi in de markt zetten en dan weer nieuwe klanten (terug)binden aan je bedrijf/merk. Ik gun het Citroën wel (al zal ik niet snel een Citroën kopen).
Een van de spannendste en mooiste modellenrange van dit moment.
wat een gave bak zeg. Citroën is de laatste tijd erg goed bezig. Geen ander merk die de laatste paar jaar met zulk mooie verfrissende modellen op de markt komt. Gimme more!
Wat is die Metropolis toch een ongelofelijke beauty. Hopelijk gaat de DS6/9 er goed op lijken!
is dit niet gewoon de productieversie van GT by Citroen concept van een paar jaar geleden?
YES!! Oh wat zijn we goed bezig daar in La France :D
Concept is toch mooier tot nu toe
@Stopwearingpants: knap dat jij dat nu al kan beoordelen op deze teasers
@jeba: ja die grill enzo, ik zeg tot nu toe
Ziet er toch wel errug lekker uit!
NondeDJU wat ziet dat concept er dik uit, op het teaserplaatje van de afgelopen topic zie je als je goed kijkt de handvat die aardig ver naar achter zit, grote portieren dus. Tot nu toe gaat mijn gedachte meer naar de 9 uit dan de 6.
Waarom niet gewoon een DS6.
Zo, die is wel heel erg lekker! Ik hou van die DS-lijn. Super auto’s
Chapeau Citroën om na de DS3, de DS 4 en DS 5 door te gaan met de lekkere DS – reeks.
Stuk voor stuk knap & stoer origineel gelijnde mobielen, creatieve technologie verpakt in grensverleggend design.
En vooral: eindelijk een DS met hydractieve vering ! Dat waren jullie de DS-erfenis minstens verschuldigt. Enkel zal deze DS9 wellicht niet passen binnen mijn budget…
Kunnen jullie nu echt niet die hydropneumatique ook onder de DS5 schuiven ??
maar inderdaad, het front van de concept Metropolis is mooier – en méér van de nieuwe DS-stijl – dan wat Citroën hier als mogelijke productieversie presenteert.
Het origineel heeft de single-frame grill met het ‘double chevrons’-logo gewelfd in de motorkap: mooi !
Deze productieversie heeft een braver front met het logo’tje braaf centraal. Net een banale Mercedes…
Nu, om te slagen in deze klasse van conservatieve dikke lease-bak rijders, zullen de designers alweer hebben moeten inboeten op origineel gelijnde lijnen.
Shame on you, Citroën… mét de DS-reeks moet je blijven durven !
De DS lijn is gewoon prachtig! Beste auto’ s onder de 100.000! Later zou ik er echt graag 1 hebben, het heeft alles wat een audi ook heeft voor minder geld
Stop met dat zeggen: …., ben jij dat? Wordt iets te vaak gebruikt…

Ot, mooie auto!
@fiets: De Citroën GT is gewoon uitgebracht. Er staan diverse filmpjes op YouTube. Er zijn er een stuk of 5 geproduceerd tegen een prijs waar je 2 Veyrons voor kunt kopen. Ik hoop dat het een DS6/9 gaat worden die veel kenmerken van de Metropolis heeft. Wordt het eindelijk weer wat gezelliger op de weg.
Er is maar één Citroën DS.
Al ziet deze wagen er niet verkeerd uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).