CJIB negeert rechter, blijft administratiekosten rekenen

Auteur: , 69 Reacties

Rechters? Die heb je als CJIB niet nodig. Het struikroversgeteisem van de Ridders van de Volle Schatkist speelt lekker voor eigen rechter: de administratiekosten blijven gewoon op boetes verschijnen, ondanks het feit dat een rechter ze onrechtmatig heeft verklaard.

Ze zetten het dus gewoon door: ondanks de verontwaardiging die in Nederland ontstond toen het CJIB aankondigde de rechter te negeren blijft men de gewraakte en onrechtmatige 6 euro in rekening brengen op boetes. Waarom zou het CJIB zich in hemelsnaam aan uitspraken van een rechter hoeven te houden immers? Sterker nog: ze slaan gewoon een slaatje uit onze burgerlijke “ongehoorzaamheid”. Mensen die menen de 6 euro niet te hoeven overmaken -omdat meneer Bernd van der Meulen een rechtszaak won tegen de hufters die de verkeersboetes innen- krijgen gewoon een verhoging van de boete met 50%. Hopsa! In je gezicht, stomme burger!

De keus is dus aan u: gewoon die zes euro slikken of 50% meer betalen dan het oorspronkelijke boetebedrag omdat u de zes euro’s die u illegaal in rekening worden gebracht niet betaalt. Wat kunnen we hier als burger nog tegen doen? Wanneer gaat iemand hier eens Kamervragen over stellen?

UPDATE: Inmiddels is het zover dat er in verschillende media gesproken wordt over miljoenenclaims (alleen zakelijke rijders schijnen al goed te zijn voor 24 miljoen euro) waar het CJIB voor moet vrezen en dat er initiatieven worden opgericht om administratiekosten terug te vorderen bij het CJIB. De Vereniging Auto Van De Zaak heeft inmiddels een verzoek ingediend om het woord te mogen voeren in het proces tegen het betalen van administratiekosten op verkeersboetes. Petitie tekenen tegen de administratiekosten kan hier.69 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Flikkers zijn het!
Pas na het hoger beroep is duidelijk of de administratiekosten voor idereen een illegale toevoeging is. Het is mij alleen niet duidelijk of de bekeurden die al betaald hebben, hun geld terug krijgen. Wellicht dan maar helemaal niet betalen en voor laten komen.
@midasracer: klopt ! De lagere rechter bepaalde alleen in het individuele geval dat het ‘niet mocht’. Het hogere beroep doet onderzoek en uitspraak over de interpretatie en toepassing van gedragingen ten opzichte van de wet. Eerst een hoger beroepje volgen dus.
Als men zo creatief met de regeltjes omgaat, waarom zou ik me dan nog aan de snelheid houden?
@bmwalpina: Doe je dat dan?
Het word steeds erger hier in Nederland, we moeten met zijn Allen emigreren naar duitsland dat zal hen wel een lesje leren!
@rs6issnel: Laten we met zijn allen Duitsland binnenvallen, dat zal ze leren. Hahaha
@maferick74: You just made my day :D
@rs6issnel: ja, 6 euro moeten betalen die misschien niet terecht is, dat is wel heel erg. Ik denk dat je in Duitsland meer dan welkom bent, daar zijn het behoorlijke bureaucratische fijnslijpers.
@mattraket: Maar ze doen het wel goed :P , maar doe mij dan maar de USA ipv duitsland.
Lekker aan de West coast mooi weer en lage belasting druk voor ondernemers wat wil je nog meer .
Het CJIB stelt zich boven de wet.
Mooi. That makes two of us.
200KMh, woohoooo!
Mooi, reden om de boete aan te vechten en het lekker lang te laten duren, laat ze maar werken voor die 6 euro
Hoe moeilijk is het om de boete MIN 6euro te betalen…??? Als het voor de rechter komt sta je toch al in je recht..
@C30CDIAMG: omdat die min 6 euro niet genoeg is en ze je dus een ophoging geven… Pas als je die niet betaald komt het bij de rechter en kan je het aanvechten en als hij die 6 euro dan vrijspreekt moet je alsnog de ophoging (50%) betalen… Dus ja je kan het aanvechten en je 6 euro krijgen als je bereid bent 50% meer boetegeld te betalen.
Administratiekosten op verkeersboetes…. Heel wazig en heb ik nooit begrepen. Ze hadden beter alle bekeuring direct 6 euro hoger gemaakt. Dan hadden ze dit gezeur niet gehad.
@renezzzz: dan wordt het voor het CJIB weer lastig om het geld van de roverheid terug te krijgen….boekhouden is niet het sterkste punt van onze overheid ;-)
@Megakix: idd, waarschijnlijk is dat het probleem ;-)
Ach, ze moeten ook wat meer reklame maken:”CJIB, leuker kunnen we het niet maken….”
-edit: check, danku!-

OnT: Geef mij dan maar die zes euro, een verhoging van vijftig procent zal vrij regelmatig meer zijn… Dit kan uiteraard echt niet naar mijn mening, nog buiten de kwestie of het juridisch mogelijk is. Het worden bijna Sovjet-praktijken..
@gerard1710: Laat ‘uiteraard’ maar weg
Gewoon een paar cent teveel overmaken! Die moeten ze namelijk terugstorten. Zijn ze bijna een uur mee bezig heb ik wel eens vernomen. Laat ze maar werken voor die administratiekosten :P
@stanoow:
Is niet meer. Tegenwoordig wordt dat gezien als een gift :’)

Belachelijk hoe het CIJB zich gedraagt…
En nu op het 2de proces wachten die aangespannen wordt…
@arnoldh: dan gaan we toch gewoon weer ouderwets flitsfoto’s opvragen :P
@stanoow: kost tegenwoordig geld…
@Megakix: dan ga ik ook maar is geld vragen voor het ongevraagd foto’s van mij en mijn auto…
@Megakix: slaat helemaal nergens op! Als je ergens van verdacht wordt (verkeersovertreding) moet je kennis kunnen nemen van de bewijsstukken.
@Megakix: In mijn recent ervaring heb ik nog nooit een heffing ontvangen voor het vragen van de foto’s. En dat doe ik áltijd, ook als ik toch wel weet dat ik het geweest ben :P
Ik heb echt ontzettend de pest aan dat volk. Kreeg tijdje terug een boete van de RDW voor onverzekerd rondrijden voor een bromfiets die al 2 jaar niet meer in mijn bezit is. Betalen en bezwaar maken, krijg je 3 maand later gewoon een nieuwe boete, op een nieuwe keuring van 3 maand eerder (dus gelijk met ontvangen van de eerste boete)! Kun je bellen met RDW, CVOM en CJIB omdat het blijkbaar nodig is dat drie partijen zich ermee bemoeien, lopen ze allemaal te zeggen dat het een automatisch systeem is en dat het gewoon lekker eigen verantwoordelijkheid is en dat je pech hebt. KAN TOCH NIET! Stelletje terroristen
@rijzerlo: Heb je je vrijstelling van het overschrijfbewijs nog? Dan kunnen ze je namelijk niks maken..
We zijn toch geen dictatuur? We zijn toch een democratie zonder communisme? Dan wordt het tijd dat het CJIB eens gaat luisteren naar ons rechtssysteem voordat mensen écht boos worden!
Die 6 euro niet betalen. Vervolgens krijg je de verhoogde bekeuring binnen, die betaal je ook niet en daaropvolgende verhoogde bekeuringen ook niet. Je dossier komt dan bij de officier van justitie, die zal neem ik aan eieren voor zijn geld kiezen en de zaak laten rusten. Zo niet dan zal hij je dagvaarden en kan de rechter uitspraak doen.
Ach ja, als je maar Overheid heet mag alles. En de discussie aangaan? Waarom? doodzwijgen en gewoon doorgaan met je gedrag is veel makkelijker. Als wij de regels buigen staan ze er als de kippen bij om ons te straffen voor ons gedrag, helaas werkt dit maar een kant op. Laatst nog een dikke discussie gehad met een agent (buiten functie) die mij meldde dat hij vond dat niemand meer respect heeft voor agenten. Joh echt?? Vind je het gek wanneer jullie je gedragen als halve mongols en wanneer je dat dan zegt tegen de agent heb je een grote bek en krijg je een bekeuring.
@E34M5Touring: ben echt blij voor je…dat het een agent buiten dienst was…. :lol:
@E34M5Touring: ik vind het soms een beetje dubbel, aan de ene kant doet die agent ook maar zijn werk maar aan de andere kant zal die agent die gewoon zijn werk doet zich nooit eens verplaatsen in de burger.. ze delen maar klakkeloos boete’s uit want regels zijn regels maar nooit eens kijken naar de situatie.. laatst ook bij overtreders, iemand ”negeert” het rode knipperende licht bij een spoor.. kiest er voor om nog even snel door te rijde, geeft vervolgens aan dat het volgens hem de beste keuze was omdat er anders ook een onveilige situatie zou ontstaan en dat was ook zeer begrijpelijk..

hey, boeie, jij doet iets fout en ik ben een agent met een leuk kladblokje waar ik jouw naam en adres op kan zetten waarna jij een leuke envelop op je mat krijgt, lekker puh!

helle jammer voor hun, maar ik heb ook totaal geen respect meer voor agenten, al zover dat ik ze niet eens om hulp zou vragen, nooit niet.. iets van mij gejat, jat ik wel iets terug, moet tegenwoordig maar eigen rechter spelen..
Was er allang al achter, heb er alweer 3 binnen de afgelopen 6 weken.
@kaasboerin: statistisch gezien…krijg je er dus minimaal nog 1 binnen…aangezien de verwerkingstijd 2 weken is ! :lol:
Je krijgt toch een acceptgiro binnen, dan zet je het bedrag minus 6 euro en vermeld erbij excl. administratiekoten. Is het probleem zo opgelost. Laten ze maar moeite doen om die 6 euro te krijgen.
Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan ? Gewoon logisch nadenken.
@bempi: Zoals gezegd, dat krijg je gewoon de boete x 1,5 ;)
@Jesper:

Kan niet want je hebt hem al betaalt. Je kan het deel van de acceptgiro afscheuren als bewijs. Kwestie van volhardend zijn en in je goedrecht staan. Al komt de deurwaarder langs, dan schiet je hem maar dood van mij part.
Misschien leren ze het dan wel af om mensen te naaien ? Rechtvaardigheid zegeviert altijd en de CJIB kan daar niks tegen doen. Als zij de rechters negeren, dan moeten wij dat ook met hun doen.
@bempi:

Zucht, wat een slechte argumentatie …. en dan als oplossing de deurwaarder doodschieten !?
@rechercheur:

Een rechercheur moet natuurlijk alles weer letterlijk opvatten en aannemen. Als ik zeg spring in de sloot, ga je dat dan ook doen ? Of sluit jezelf op of ga boeven vangen enz.
Iemand overigens bekend met de “parkeerbelasting” op parkeerboetes? Die was voor mij nieuw. Had laatst een parkeerboete (ik had me vergist met koopavond) waarbij 2,83 parkeerbelasting vermeld stond. Waar wordt dat bedrag op gebaseerd, weet iemand dat?

Alsof het boetebedrag van €54 euro voor anderhalf uur parkeren niet genoeg was.
@CasperH: het enige wat ik erover kan vinden is dit:
http://decentrale.regelgeving.overheid.nl/cvdr/XHTMLoutput/Actueel/Apeldoorn/123940.html

Maar dat gaat om de basis van het bedrag, de 54 euro. Zie hier de bekeuring met de bonus van 2.83 euro die ik niet kan plaatsen (acceptgiro nog niet binnen overigens).

https://twitter.com/#!/CasperH/media/slideshow?url=pic.twitter.com%2FxiIvk2a0
@CasperH: Wordt dit door de overheid verzorgt of door een derde partij. Bij ons (lochem) wordt het geregeld door Cannoc Chase. Die innen die kosten ook. En dat is niet eens een overheidspartij bij mijn weten.
@CasperH: dat is de naheffing van de gemiste parkeerkosten wat door de wet als belasting gezien wordt. De boete is ook een beschikking voor het ontduiken van belasting.
@CasperH: Is dat niet het bedrag wat je anders had moeten betalen om daar te staan? dat je dus een boete krijgt maar ook nog je parkeergeld moet betalen? zou je eens moeten kijken wat het parkeren daar kost..
@CasperH: +1 voor je dikke kat, dikke katten zijn stoer! (y)
@CasperH:

Ik weet niet wat jij per uur verdiend maar neem dat bedrag (bruto). Deel dat door 60, vermenigvuldig dat bedrag met het aantal minuten dat jij nodig had om het geld over te maken naar de CJIB. Druk daar nog eens 6 euro administratie kosten op, en stuur vervolgens een rekening naar het CIJB.
Vergeet niet onderaan de brief het volgende te vermelden: “ps Biatchhhhh!!!!!”
@GOD: haha, ik heb de acceptgiro nog niet binnen, maar ik neem je tips in overweging ;-)
@CasperH:

Wil graag weten wat hun reactie daarop was :)
Deze kwestie is werkelijk schandalig! Zodra het in Nederland om overheidsinstanties of grote bedrijven gaat kan je gewoon doen wat je wil. De wetgeving heeft dan geen nut meer. Net zoals in Hilversum waar het ziekenhuis een verbod van de rechter heeft gekregen om te kappen en een weg aan te leggen door een stuk bos. Vervolgens gaat het ziekenhuis illegaal de bomen kappen, illegale houtkap dus, en illegaal die weg aanleggen. En wat wordt er aangedaan? Helemaal niks.
Helaas is het niet nieuw, in mijn dorp betaal ik dat al 2j. Dubbel raar want hier worden ze geregeld door Cannoc Chase die dus ook gewoon admin kosten vragen.
Iedereen zegt wel leuk dat je die administratie kosten niet moet betalen. Maar je krijgt mooi wel een verhoging. Ik heb laatst 220+6 euro gehad voor door rood rijden. Wat ik echt niet gezien heb + dat er geen flitser staat en dat ik niet ben aangehouden maargoed. Veel geld, ik heb die 6 euro maar betaald want ik kan me een verhoging helemaal niet veroorlofen. Maar trekt de overheid geen maatregelen hier tegen? Iedreen moet zich toch aan de wet houden..
@bartjuh:

wat betreft de overheid zal het wel hetzelfde gaan als altijd

Iedereen is gelijk, maar sommige zijn meer gelijk dan andere
Als iedereen consequent die 6 euro niet betaald gaan ze toch wel nadenken of niet?
@revson:

reken daar maar niet op. dan gaan ze gewoon consequent verhogingen versturen.

het is wel ambtenarij hè
links of rechts om pakken ze ons toch wel. Als de 6 euro er af gaat na hoger beroep verhogens ze gewoon de boetes met 6 euro. Ze moeten immers wel genoeg binnen harken.
@twang: dat zie je verkeerd :P de hoogte van de boetes heeft te maken met de gevaarzetting en niet met het spekken van de kas. Aldus Koos Spee :P
@stanoow: ohh.. daarom kost onnodig toeteren 300 zoveel euro. Levensgevaarlijk.
@twang:

Noteer alle boete tarieven, publiceer ze op het internet en vergelijk dit in de loop der jaren. Dan weet je of je duurder of goedkoper uit bent met boetes en vervolgens daarvan bepaal jij maar wat je invult en kwijt wilt aan een boete ipv dat zij een wettelijk vast bedrag vaststellen. Probleem opgelost.
En als ze acceptgiro’s en aanmaningen blijven sturen. Gewoon negeren zoals zij dat doen met de rechters.
Oplichters!
Haha, supergrappig.

Ik zou niet betalen. Als ze het dan willen verhogen kan je makkelijk naar de rechter stappen. Alleen wordt dat natuurlijk een dure grap, maar ik reken erop dat er wel een organisatie zal opstaan om alle gedupeerden te verdedigen.
mooi, negeren wij hun administratie kosten toch ook.. of beter nog, we negeren die hele boete!
Artikel geüpdate!
Heb nog een zaak lopen.. 2 x dezelfde boete binnen gekregen, foto’s opgevraagd, contact opgenomen waarna ze de fout erkenden. moest beide boetes overmaken waarna ik er 1 teruggestort zou krijgen. ik kreeg inderdaad het boetebedrag teruggestort, maar de 6 euro administratiekosten niet. Hier weer contact over gehad, en daar kon ik naar fluiten werd mij verteld… het kan me niet schelen wat het me aan tijd en dergelijke kost… maar die 6 euro ga ik terug krijgen..
@weekert:
En terecht. Wij zijn voor een niet-aftrekbare boete met hetzelfde bezig
@bmwalpina: omdat het je klauwen vol met geld kost als je het niet doet.
@Autoblog: leuk om te suggeren dat het CJIB de vinger geeft aan de rechter, terwijl die hele dikke middelvinger natuurlijk uit het diepst van ons aller hart (en portemonnee) toegewenst wordt aan die legale boeven uit Leeuwarden!
Zakelijke rijders mogen helemaal niet klagen! De rechter heeft bepaald dat boetes met administratiekosten geen boete is, maar een belastingheffing. Daarmee is de boete dus gewoon fiscaal aftrekbaar geworden :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).