Code oranje: We gaan er allemaal aan!!1!1!

Auteur: , 67 Reacties

Het is vandaag 2 days before the day after tomorrow, en er vallen weer een paar sneeuwvlokjes, dus wordt het hoog tijd voor: MASSAHYSTERIE!!! Het KNMI heeft 'code oranje' (extreem weer) afgegeven.

Momenteel sneeuwt het alleen in het Noord’n van het land, maar die sneeuw trekt verder naar het midden en het westen van het land. Dat betekent een gezellige avondspits dus.

Wij hopen dat u de spikes in de winterbanden heeft, gekleed bent in minstens 5 lagen thermo-kleding, en een noodaggregaat en flink wat ingeblikt proviand in de kofferbak hebt liggen. Heel misschien ziet u uw vrouw en kroost dan nog terug vanavond. Op de ANWB-meneer zou ik niet wachten, die heeft het in 10 jaar nog niet zo druk gehad.

In Siberië lachen ze waarschijnlijk om een paar vlokjes, en gaan ze met dit weer nog met korte broek naar buiten. Wij zijn echter niet gewend om bijna het hele jaar over bevroren wegen te rijden, en dus is de waarschuwing van het KNMI wel op zijn plaats denk ik. De sneeuw trekt in de middag naar het midden, zuiden en zuidwesten. De meeste sneeuw wordt in het westen verwacht. Er is een kans van 60% dat op veel plaatsen 3-5 centimeter, lokaal 5-10 cm valt. Hierbij wordt het glad.

Wees gewaarschuwd dus, en ga niet rijden als de Ruski’s in de sneeuw, daar komen alleen maar ongelukken van. Kijk zelf maar. Als je naar buiten gaat en een leuk tafereel spot, danwel een mooie winterfoto maakt, upload hem op autojunk! Ook filmpjes van snowboardacties achter auto’s worden gewaardeerd. Heb je dit niet, dan kan je er altijd nog met je GTI-slee van tussen.

Rij veilig!

P.S. Meer sneeuwpret? De Ferrari FF zorgt er voor:
Will it drift?67 reacties

als bmw rijder zal ik het rustig mogen aanpakken , met rwd in de sneeuw waant men zich best geen loeb .
@cossie300: winterbanden? Dan kom je tenminste ‘soort van’ voorruit!
@jzaero: hehehe nog nooit voorruit als werkwoord voorbij zien komen!
@roelster: Foutje moet kunnen ;)
@roelster: Het werkwoord in die zin is dan ook voornamelijk “komen” en niet zozeer in welke richting ;)
@roelster: Werkwoord?
@cossie300: ach, als je er goede winterbanden onder hebt is het geen probleem. Wel heerlijke driftjes inzetten overgens
@BMW330Ci: Zonder winterbanden ook geen probleem hoor.
@Stender: De laatste keer dat de Bimmer zonder winterbanden de sneeuw probeerde in te gaan zaten we na 3 meter al 45 min vast .. Toen lag er 15-20cm
@cossie300: Mijne gaat de schuur in en ik neem de DS3 mee.
@cossie300:

Same here –> 1000kg, 100pk en RWD…

BMW 316i e30 ’89

Wordt lachen vandaag! :)
@Joustra: ik reed vandaag juist voor de lol, beetje driftjes oefenen met mijn 1550 kg 328i cabrio, wel grappig hoe de mensen om hun heen kijken en bestuurders bij de kruispunten :p
Ah heerlijk driftweer, winterbanden onder de bimmer en gaan.
@cossie300: Michelin Alpin 225 eronder en geen probleem toch? (Ohja, en xDrive :P)
@cossie300: Ooit van xDrive gehoord?
@raoulkroes: heb ook nog een escort cosworth , die is ook 4×4 maar ik rij toch nog liever met rwd , daar kan je nog iets meer mee spelen ( als et niet sneeuwt ) .
In Harderwijk sneeuwt het nu ook, gaat best hard..
Jammer, ik wilde gaan schaatsen van het weekend… :(
Ik moet straks met de trein. Hoop ook dat ik vanavond nog thuiskom.
@sdk16420: dat hoopt elke treinreiziger in Nederland elke dag.. sneeuw of geen sneeuw… In Belgie is dan weer de kans groot dat je niet eens een trein ziet omdat een of andere administratieve functie 2 gebouwen verder is moeten gaan plaatsenmen achter een kantoor…..
@tborre: Huh?!

Echt… Huh?
Hier in Amsterdam is er nog niets aan het handje terwijl de verwachting om 0830u was dat het daar om 0900u zou sneeuwen….
Hier in zoetermeer nog niks, ik mag om 12 uur naar huis, hopen dat het daarna pas echt hard gaat sneeuwen. Sneeuw is altijd het leukst als je binnen zit met warme koffie of chocomel en naar buiten kan kijken :p
In Rotterdam is het zon.
Waar is die sneeuw dan! Ik wil minimaal een meter voor de deur anders anders…….
Al een flinke berg sneeuw hier in Friesland, cm of 3 en er komt nog heel wat bij. Nu komt niemand meer de straat uit behalve ik met mijn RAV4. Dat wordt lachen!
@midasracer: ‘flinke berg’ ‘3 cm’. Hmm, zolang mensen zo reageren is een weeralarm bij een half wolkje sneeuw niet zo gek.
In Utrecht blijft het vooralsnog aanpruttelen. Zo’n net-wel-net-niet-sneeuwlaagje.
@ricardo: Amsterdam ook. Stelt niet veel voor.
Suddenly:

//i.imgur.com/pAiuK.jpg
@ricardo: Haha, inderdaad. Toevallig begint het nu flink te sneeuwen hier.. Kan steeds minder ver zien. Lekker driften met m’n RWD 3er straks. Not.
@ricardo: Bij deze: Amsterdam is wit!
Dat wordt vanavond weer genieten op een lege parkeerplaats. :lol:
Kom maar op met die sneeuw! :D
Hier in Friesland is het al blinde paniek, millimeters dikke pakken sneeuw zijn hier neergestort. Als Scott en Amundson dit konden zien, dan zouden ze schuimbekkend op de vloer vallen. Er is geen houden aan, iedereen voor zichzelf!
Tennisrackets onder de schoenen, en dan maar het beste er van hopen… Moritori te salutem.
@sir_smokalot: tennisrackets – goed plan.
Maar onderschat een paar setjes darts niet.
@SDM: Haha, held.
WAAR BLIJFT DIE SNEEUW ? Ze hadden het beloofd….. :(
@ 11:36u. Hoek van Holland
‘s-Gravenzande ook nog niks. ;)
@kickass: Nu wel…. ik ben daar ook :P
Buurvrouw was weer snel terug in hun 535d Touring, ging vast niet helemaal lekker.
11:41 Dokkum: 2 cm sneeuw, en de bui is bijna voorbij. Wegen zijn nat maar je ziet het asfalt dus gladheid valt mee.

@Sir smokalot: Mooi geschreven!
Ik heb net 2uur op de anwb gewacht in de kou, weg werkdag! Ik vind dit niet normaal ze moeten veel meer personeel in dienst nemen en al helemaal dat tuig bij de telefoons!! Na 40 minuten had ik pas iemand aan de lijn!
@gekkegerrit0314: Daarom doen ze nou een weeralarm uitgaan. Om onvoorbereide opgewonden standjes in te seinen dat hun werkdag verloren gaat. Aan jou de keuze: thuis, of met je gestrande wagen langs de kant van de weg.
@gekkegerrit0314: Ooit gehoord van verlof?

Gisteren wilde de mijne ook niet starten. Mijn vrouw heeft me dan maar gevoerd met die van haar, en op het werk een ritje geschooid bij een collega. Ondertussen een chargeur van de firma geleend, deze morgen gestart zonder problemen.

Tip: een dekentje op de motor doet ook wonderen. Echt waar!
11:57, vanuit de HvA Weesperplein kan ik vertellen dat de ‘sneeuw’ eerder een k*tregen van poedersuiker is die zo irritant rond je neerkomt.

OT: niet rijden als Ruskis? ’t zou juist grappig zijn als NL JUIST zo zou rijden door deze poedersuikerregen. En hoezo code oranje extreme weer. Ach, KNMI wilt alleen maar paniek zaaien. Met hun ‘weeralarms’ die toch snel weer worden ingetrokken. *sigh*
Hahaha, extreem weer? Mooi is dat.

Ik kijk naar buiten en zie een fraai winter(stads)landschapje en wat vlokjes die nog naar beneden komen.

Gewoon wel voorzichtig doen, maar extreem weer? Ha-ha!
@bozewolf: Komt er nog aan bij jou waarschijnlijk, het was hier de hele ochtend mot-sneeuw wat niet bleef liggen. Nu ligt er al een pak sneeuw en het zicht is miniem. (Amsterdam)
Hier in Den Helder ligt een aardige laag, het heeft van 8:00 tot 11:30 gesneeuwd. Het verkeer rijd wat rustiger, maar een chaos is het niet.
Ik kom nooit meer weg met m’n 3er.. ANWB alvast in m’n tellie gezet.. :lol:
@kaasboerin: Ik moet ook nog weg maar zit juist te wachten totdat er een lekker laagje sneeuw ligt :P
3er + 6 cilinders + sneeuw = :DD
@FelixF: Ja, maar dat kan gauw eindigen in een :( ..
Mooi sarcastisch geschreven. Van sommige NL-ers op de weg wordt ik gestoord. Een klein buitje regen en we gaan met zijn alle 80 rijden, waar we 120 mogen. Met de voet eigenlijk constant op de rem om bij het minste geringste gelijk deze diep in te trappen. Wat op zich zelf al kansloos is… Als je niet kan rijden: Don’t. ;)

RDW-rijders: sterkte met de bijkomende gladheid en tegelijk ook veel plezier (waar het kan, kijk uit voor je mooie bolide).
FWD-rijders: kijk een beetje uit met remmen in de bochten, verder niet echt problematisch lijkt me.
4WD-rijders: Niet teveel bumperkleven, hè? :D

Zelf Audi quattro-rijder, zie ik geen problemen. Echter rij ik onverstandig op zomerbanden. Dus met remweg moet ik een beetje uitkijken. Verder eigenlijk like any other bad weather day. Beetje alert zijn = No problem!
Dude.. Zit ik op stage krijg ik te horen dat m’n school sneeuwvrij kreeg =((
gevaar code oranje! Nationale feestdag?
200 pk op de voorwielen met winterbanden ging prima.

Geen last van de sneeuw gehad.
Is het waar dat er in Zaandam het openbare vervoer niet meer rijdt na half 2?
Waarom rusten ze die wagens niet allemaal uit met awd, ja voor het rijplezier een rwd maar met een 2 liter diesel is dat ook niet echt boeiend.
@amgpowerrr: AMG in je nick, en dan zo’n vraag stellen :(
Een poging om het uit te leggen: http://www.nitroplayer.com/car-game-05.php
Ben net weer thuis vanuit Rotterdam naar Gelderland. Flink wat sneew gezien maar geen probleem met de Zweedse auto met winterbanden een 225 pk FWD.
waarom zijn de mensen altijd zo bang in dit weer ik heb vandaag mijn 3e rijles en ik verheug me er zeer op in een vw tiguan 4-motion :D
Ja goedemiddag, ik wou ff melden dat ik zojuist ben overleden aan de gevolgen van Code Oranje’s broer Agent Orange. Sneeuw up to my friggin eyeballs.
@E34M5Touring: Chemische ontbladeringssneeuw? :D

Sterkte met…uuh…overleden zijn?
@bozewolf: hey you know it brother!
don’t eat orange snow
ik had vandaag mn aller eerste rijles! , ging prima
Ik wil dat meiske wel even opwarmen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).