Video: Corvette met 1500 pk vs 1200 pk Viper

Auteur: , 33 Reacties

Jep, het is tijd voor wat onvervalste rechtelijn actie uit de VS van de heren die ons eerder borstenmevrouwen op de bijrijdersstoel gaven: High Tech Corvette. Wie gaat er winnen?

De C6 Corvette is voorzien van een indrukwekkende 1500 pk waarmee een snelheid van 274 kilometer per uur bereikt wordt binnen 10 seconden. Leest u de voorgaande zin gerust nog eens, ik zal even wachten tot u uw kaak van het toetsenbord heeft getild en terug in positie heeft gebracht.

Bijgekomen?

Mooi. Ik zal niet verklappen hoe de twee heats uitpakken, want ook de Dodge Viper die als tegenstander gebruikt wordt is aardig potent te noemen. 1200 pk is niks om je voor te schamen, lijkt ons. Let vooral ook op hoe lastig de Corvette het heeft met het overbrengen van zoveel power op het asfalt, vrolijk kwispelend bij bizarre snelheden waardoor in de tweede heat zelfs bijna tikkertje gespeeld wordt met de neus van Viper. Bizar.


Met dank aan GTS. En kijkt u liever naar de mevrouwen met decolleté die vrolijk kirrend bochten en acceleraties ondergaan, dan kunt u hier klikken voor een mevrouw in een CTS-V en hier voor een mevrouw in een Carrera-GT. Ik zou nu kunnen vragen wat u liever ziet, maar we weten allemaal het antwoord al natuurlijk.33 reacties

…zouden er nu Amerikanen zijn die bij de wetenschap over het Pk-verschil nog zouden ‘billenknijpen’ bij het kijken naar deze filmpjes ? :lol:

OT: djeeeezz…de acceleratie is echt giga!!!
poeh die accelereert je de onderbroek uit
Nu wil ik een filmpje net dezelfde auto’s op bijvoorbeeld Laguna Seca,ik denk dat dat heel moeilijk zal worden voor de coureurs.
Insane die gaste, dat je met die auto nog gewoon op de openbare weg kan rijden?
@love4sportcars: hoezo zouden ze niet op de weg mogen dan? Het is gewoon een standaard Dodge Viper en een Corvette waaraan is geknutselt waardoor je nu 1200, 1500 pk hebt. Hele dikke motoren overgens.
@amg77: “een standaard…..waaraan geknutseld is”

tegenstreidig :p
@amg77: hij zegt KAN en niet MAG…
Die corvette krijgt doodleuk wheelspin bij 100mph. Het lijkt wel dat die Corvette een remparachute op de achterkant heeft hangen !? Of is dat iets anders ?
@tombiesheuvel: ja dat is een parachute idd
Zozo, leuk speeltje !
Dat gaat vlot die acceleratie in rechte lijn..
Maar ik zou ze wel eens willen zien op circuit zoals @nissangtr zegt…
Volgens mij zal dat iets minder zijn…
Die Corvette met wheelspin doet me trouwens ook wat denken aan die test van Grip met die Bmw M6 van G-Power… Die had ook wheelspin tot in de 3de versnelling…
@Dimglor: Dit zijn geen circuit auto’s maar dragsters. De juiste tool voor de juiste klus.

Ik kan ook heel eenvoudig een wedstrijdje verzinnen waarbij een nissan GTR en deze Corvette beide geen schijn van kans hebben.
Dakar bijv. of een wedstrijdje ‘haal een paardentrailer uit een drassig weiland’.
Allemaal leuk zoveel pk’s, maar zolang je ze niet gecontroleerd kunt overbrengen op de weg ( getuige de wheelspin bij 100 mph+) dan heb je er niet zo veel aan. /azijnpismodus ;-)
@tombiesheuvel: Ja dat is idd een chute !

Lekker filmpje voel het mee in mijn buik en reet dat spinnen ! :0 en nog gewoon lekker met een stinger op de voorruit …en die heerlijke ruime rechte wegen ..met dikke auto’s met dito motoren.. you’ve got to love the USA !
@RobUSA: Waarom moet zo ongeveer elke post van je eindigen met de Amerikaanse loftrompet ? Dat je fanboy bent prima, maar het leidt zo af van de rest van de post (die meestal vrij zinnig is) …
Als je goed luisterd hoor je de turbo bij de vette pas laat inkomen. Daarom kan de viper mee komen. Uit een bocht komen met die vette word heel moeilijk ben ik bang. Geef mij de viper maar. Vind die 300 pk verschil maar weinig zichtbaar. Geef de viper ook die 300 pk meer en hij rijd de vette waarschijnlijk voorbij.
Vind ze alle 2 zot en optrekken dat ze doen waw .
je hebt Texanen .. en je hebt tuners ..
Volgens mij hebben ze gelijk een nieuwe Paus gekozen, er komt me een partij witte rook uit die Corvette.
Damn die dingen gaan hard zeg, niet normaal!
Als je je auto moet voorzien van een parachute gaat dat iets te ver hoor.
Volgens mij vindt de motor het niet zo erg prettig gezien de blauwe rook die er achter hangt na de sprint :?
Chevrolet zr1 dan ben ik al tevreden, typisch amerikaans dit als ze er 2500 pk onder konden zetten zouden er rijen staan.

Op een circuit rijdt een 911 turbo deze helemaal zoek denk ik.
@amgpowerrr: Dat denk ik ook. Maar een 911 is wel wat meer voor het circuit gebouwd he. Deze dingen zijn vooral voor het openbaar. Rechte stuk zou dodge/ chevrolet winnen, op het circuit de 911.( zo denk ik erover tenminste )
Die Amerikanen weten iig wel hoe ze auto’s op moeten voeren.
Kwispel kwispel :D
Die motor leeft niet lang met al die witte rook die er uit komt.
@norge: Dat is immers vaak zo… er zijn weinig zwaar opgevoerde wagens die het langer dan een aantal sprints volhouden. Switzer, G-Power en Brabus kunnen daar wel aardig mee om maar van een ander weet ik het zo nog niet.
TE veel pk’s, hier heb je echt geen grip mee. Al je banden gaan kapot, het is gewoon te veel… Behalve als je natuurlijk als een hooligan keihard driftend over het asfalt wil racen, wat ook wel leuk is:-)
@dawwg:Dat heb je snel gezien .. en dat terwijl ik jaren niks meer heb gepost. Maar je hebt gelijk maar het is echt gemeent (sta ook op het punt te emigreren dus er zit meer achter dan auto’s alleen)

OT: Waarom moeten er anno 2012 nog steeds mensen twijfelen over de circuitprestaties van een C6 ?? Je zal bij deze alleen wat rustiger op het gas moeten.
@RobUSA: Een C6 is immers een hele goede wagen en het is onterecht om het te vergelijken met de stereotype ‘kijk-naar-mij-ik-ben-snel-in-een-rechte-lijn’ Amerikaanse wagens … Enkel spijtig van het iets minder goed afgewerkte interieur (ondanks de prijs) maar dat valt al bij al nog relatief goed mee.
Moeilijk kiezen hoor, zo’n lekkere Corvette of een Viper… Puur op het geluid af dan toch maar de Corvette.

En ze zouden geen flying run moeten doen maar gwn een uit stilstand…
Zonde om deze prachtige bolides zo absurd te tunen. Maar dat is mijn mening echter.

Nu zijn het rijdende doodskisten met de handling van een containerschip..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).