Crisis? Griekenland betaalt €28.9 mln aan F1-circuit

Auteur: , 56 Reacties

Hiep hiep ouzo! Er wordt gewoon nog aan racen gedacht in het zwaar getroffen land.

In 2013 gaat de economie in Griekenland er voor het zesde achtereenvolgende jaar op achteruit (-3,8%), 25 procent van de bevolking zal werkloos zijn, de regering bezuinigt nog eens 7,8 miljard euro weg, de Griek staakt zich een ongeluk en de populariteit van nazipartij Gouden Dageraad is groter dan ooit. Landstatus: enigszins chaotisch. Toch weet de overheid ergens 28.9 miljoen los te peuteren om een Formule 1-waardig circuit te realiseren. Ballsy!

Het gaat om een project van het Ministerie van Ontwikkeling. De Griekse staat draagt bijna 30 miljoen aan een totaalbedrag van 94,6 miljoen bij om een lap vers race-asfalt en bijbehorende zaken vlakbij de stad Patras te realiseren. Volgens Bloomberg Formule 1-waardig, waarmee Griekenland zich ongetwijfeld in de kijker hoopt te spelen bij Bernie Ecclestone en diens F1-circus. Maar het is natuurlijk helemaal nog niet zeker of er ooit een F1-race gereden zal worden. Verder details over het circuit zijn nog niet bekend gemaakt, behalve dat er ook motorraces en kartwedstrijden gehouden kunnen worden.

Aangezien Griekenland aan het Europese noodfondsen-infuus ligt lijkt het niet meer dan logisch om als EU een dikke vinger in de circuitpap te krijgen. We verwachten dan ook een Merkel-bocht die zich moeilijk laat nemen, de Jan Kees de Jager Straight waar snelheden van 300 km/u mogelijk zijn, een Brussel Follow Trough die met iedereen meebuigt en elk lidstaat zijn eigen pitbox. Verder suggesties voor de vorming van dit circuit in Xalandritsa mogen in de comments.

De subsidiemaatregel maakt deel uit van in totaal drie projecten, waaronder de bouw van een zonnepanelenfabriek, waarmee Griekenland 800 banen hoopt te realiseren.

PS. Eerder opperde de Griekse overheid al om een ‘stratencircuit‘ te realiseren.56 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Tja, of dat nou echt verstandig is… Maar goed nieuws voor griekse petrolhead.

ps. Volgens mij missen er wat woorden in het ps.
Nou en? Dat is toch gewoon een investering. Ze zullen heus wel hebben gekeken wat dat op gaat leveren in de toekomst. Door te investeren verdien je geld, niet door niets meer uit te geven. Gaan we nou bij ieder Grieks project zeiken?
Krijg je natuurlijk altijd nog de ‘ons belastinggeld’ roepers, meestal de mensen die niet of nauwelijks belasting betalen…
@raphael: Tja, een circuit wat écht winstgevend is? De laatste tijd lees ik toch echt meer over dat de Nurbürgring misschien wel failliet gaat, net zoals Spa. Het kan zijn dat het in de lange termijn wel een beetje winstgevend zal zijn, maar ik denk toch echt dat je die dertig miljoen wel in iets beters zou kunnen investeren.
@likeaboss: http://www.youtube.com/watch?v=4oq_1KdZIsM
@raphael: Daar heb je inderdaad een punt, maar alsnog zou het slimmer zijn om het in iets anders te investeren. Bij een circuit heb je dan wel weer arbeiders die de economie kunnen laten draaien, maar bij bijvoorbeeld ruimtevaart hebben én die mensen werk én het is gemiddeld zo dat elke euro die in ruimtevaart gestoken wordt er drie oplevert. Natuurlijk zijn het de mensen die nu zonder baan zitten waarschijnlijk geen ruimtevaart experts, maar dit is even een snel voorbeeld :D
@likeaboss: zucht, weer iemand die denkt dat de Ring failliet is. het is het entertainmentpark, NIET het circuit zelf!
@likeaboss:
Ook de nieuwe circuits in de Algarve en Spanje staat het water aan de lippen.
Maar ach is het niet dit soort hoogmoetswaanzin die de Grieken heeft gebracht waar ze nu zijn….
@raphael:
Ik betaal zat belasting.
Meer dan jij waarschijnlijk.
En doe al jaren zaken met Grieken.
Onbetrouwbaar.
En het is nooit goed
De beste remedie voor het Griekse drama ligt al achter ons :
Ze de Euro uitgooien
En de EU
En de Drachme weer terug
Kunnen ze die devalueren
En zo uit de ellende komen.
Nu gaat dit nooit meer gebeuren.
Er is zat geld in Griekenland, maar de elite betaalt categorisch geen belasting en het geld staat in Zwitserland of Liechtenstein.
Omdat Griekenland een regel-neef economie is.
De beste remedie?
Een staatsgreep en het aloude kolonels regime weer terug.
Die op alles en iedereen beslag gaan leggen.
Zoals wij doen met drugs-baronnen.
Er rijden in de rijke wijken van Athene de meeste Porsche Cayennes per Km2 ter wereld rond.
Bestuurd door mensen die allemaal op papier € 12000 verdienen.
De hoogste belasting vrije schaal aldaar.

Een circuit?
Ze verzuipen stuk voor stuk dat tuig!
@desjonnies: mooi verwoord!
@desjonnies: Analyse van jou stukje: op de man spelen zonder dat je me kent, generaliseren, stereotyperen, overdruiven en verdraaien. Stem Wilders zou ik zeggen!
@raphael:
Vooral blijven slapen.
En labels blijven plakken.
En Wilders is idd de enige die de boel op scherp durft te zetten.
En kritisch durft te zijn naar de EU.
Ik zou zeggen ga eens een half jaar zaken doen met Grieken kijken hoe je er dan over denkt.
Ik heb vorig jaar nog een Griekse tanker bijna aan de ketting moeten leggen omdat de heren een rekening na anderhalf jaar nog niet hadden betaald.
Toen ik hen meedeelde dat het schip ´aan de ketting ging´had ik dezelfde middag mijn geld.
Nee, hele fijne betrouwbare mensen.
Vooral blijven slapen.
Net als de rest in Brussel.
En van de punten waaraan Griekenland moet voldoen om steun te krijgen zijn ze er nog geen derde nagekomen.
@desjonnies: Misschien moet je een geschikter medium vinden om je politieke uitingen en verhalen te delen… Of je zoekt een stel vrienden ;-)
@raphael:
vrienden.
lol
@raphael:
als het maar wel de Pappalamellulos racing drome gaat heten.
Naar de enige in het harnas gestorven Griekse F1 coureur.
Uit 1954 geloof ik……………………..
@desjonnies: Was dat niet in een Dick the Cock limited special??
@E34M5Touring:
idd de supersilence 6 liter uitvoering.
Met paardenhaar zadel.
@desjonnies: Ohhh die limited edition door Von Pferdehare. Ja dat was dr een vroeger…
@desjonnies:
Toch lijkt Pappatotalloss Raceway mij ook wel een mooie….
@desjonnies: dat is precies wat hij zegt, generaliseren…
@desjonnies: we hebben het hier over cultuur. Waarom ze dit doen? Omdat het cultuur is!
Niemand betaalt een boete: je hebt een vriend bij de politie (of een oom, achterneef); die betaal je 15 – 40% van de boete en weg is ie. Daarvan betaalt deze agent weer 20 – 50% aan het bureau en dat is het extratje voor het bureau.
In Griekenland koop je een broek voor zeg 100 euro (om het makkelijk te maken). Als je contant betaalt kost ie nog maar 80%; geen bonnetje, geen btw.
Ook krijgen Griekse boeren subsidie om NIKS te verbouwen op hun land; van de EU; omdat er anders overproductie is (prijzen naar beneden, boeren in Europa boos); vinden ze prima. Ze verbouwen vervolgens iets anders op het land, maken daar OOK nog geld mee. De controleur verdient natuurlijk een percentage van die subsidie. In sommige gebieden wordt officieel niks verbouwt: 100% in de EU subsidie.
In Larissa (aardige stag in Griekenland), waren de meeste Cayenne’s per hoofd van de bevolking. Dat is dezelfde stad waar de best verdienende arts 25 duizend euro verdient… per jaar (voor de belasting).
Een beetje ambtenaar krijg in Griekenland 6 tot 8 weken vakantie…. o ja, en het recht op 4-5 weken betaalt ziekenverlof. Geen ambtenaar te bekennen die niet 4-5 weken per jaar ziek is.
Overigens is Griekenland OOK het land waar sommige werknemers (prive, staat) nog maar 800 euro per maand verdienen omdat de minimumlonen op nog maar 40% liggen. We hebben het hier ook over de niet/minder corrupte Grieken. Dezelfde Grieken die Europa 100k – x00k EUR heeft geleend: onder het motto dat elke Europeaan hetzelfde mag lenen. Aangezien niemand nu nog een huis kan kopen; en de huizenprijzen tot 50% zijn gedaald; kunnen deze hardwerkende Grieken, met nog maar 50% van hun inkomen, de hypotheek op hun huis, waarvan de waarde een stuk minder is, niet meer betalen. Zodra hun vaste-rente contract afloopt; kunnen ze die hypotheek ook niet meer herfinancieren.
Het is dus geen pretje om een eerlijke, hardwerkende Griek te zijn.
Wees eerlijk: als de pakkans richting 0 is en je met de legale manier niet rond kan komen; zou je dan niet gewoon meedoen? Ik wel.

(uit verhalen van mijn 2 Griekse collegae)
@gregorius:
Ik weet het.
En natuurlijk was het gechargeerd.
Ik heb te doen met de gewone hard werkende Griek.

Wat ik probeerde uit te leggen is dat we niet allemaal even gelijk zijn in Europa, (Nu wordt ik weer van Nazisme beticht maar alla) wat die idioten in Brussel die uit eigenbelang met blauwe vlaggetjes zwaaiend ons ook proberen wijs te maken.
@desjonnies: Om nou op te roepen tot de terugkeer van de kolonels is ook beetje dubieus, dude. Dat waren nou niet bepaald lui die mensenrechten hoog in het vaandel hadden staan.
@raphael:

investering .. dikke LOL ..

net zo als dat olympische stadion uit 2004 zeker ..
@raphael: ja dat land staat ook zo lekker bekend om hun slimme en doordachte financieele slimheid. Ik heb er er weinig vertrouwen in.
Nieuwe plek voor de GP van Europa. We betalen em tenslotte ook met half Europa
Moet heel erg denken aan de uitdrukking: geef het volk brood en spelen. Het F1 wagenrennen moet uiteraard doorgaan.
@betonstaal: Brood geven wil nog niet erg lukken, anders.
En hoeveel betalen ze Bernie dan om geinteresseerd te raken?
Nu nog een nieuwe F1 race in Europa krijg je bij Ecclestone echt niet voor elkaar zonder dat je zelf met een flinke zak geld over de brug komt.
Ecclestone wil namelijk al jaren lang de F1 buiten Europa promoten, waardoor er de komende jaren nog meer EU races van de kalender zullen verdwijnen. Valencia is hier al de eerste van.
Goed te verkopen door de elite.
Volk ligt toch al aan de geeuwhonger.
Valt ook goed in de rest van Europa.
NOT
@desjonnies:

als ze het betonijzer door laten steken en wat stek-einden laten staan + een zwik puin voor de deur gooien zo dat het eruit ziet als een braak terrein ..

dan heb je wel een belastingvrij circuit ..
integralechubasco
28 miljoen is toch helemaal niks… dat heb ik straks over een paar jaar nog op mijn bankrekening als de inflatie echt doorzet…
Brood en spelen, een bekende formule.
Krijgen wij ook kaartjes?
Laat me raden, centrum links aan de macht?
Griekenland Kuch ‘wij’
Hopen dat het flink geld oplevert. En dan doordrukken. Kreta asfalteren en een driftcourse van maken. Gesonissos (ofzo) wordt een mooi Isle of Man achtig circuit en van Athene maken we een Oval. De beginselen daarvan staan er nog evenals de kantine.
@E34M5Touring:

denk na man ..

ding gaat straks dik het dubbele kosten en staat over 2 jaar nog niet ..
@lincoln: Dat je er nog serieus op ingaat…. Ik heb geen enkele illusie dat we dit circuit over 2j op de F1 kalender zien. Misschien een paar lokale Papalamepiemelos met een oude E30 met rolkooi. Maar meer zien we er niet van.
@E34M5Touring:

ja .. da,s wel suf van me ..

wat zou het trouwens kosten om Ecclestone met zijn circus daar te laten landen ..
@lincoln: Ja sorry, was ik niet van je gewend. Jij prikt er meestal wel doorheen :). Ik denk dat ze allemaal per boot komen. Hij kent vast wel iemand met een leuk vrachtschip……
whahahaha .. ministerie van ontwikkeling ..

en nee .. dat gaat NOOIT geen geld opleveren ..

ten eerste is het een circuit ..
en ten tweede is het in Griekenland ..
Ach ja. De Jager vindt dit natuurlijk een prachtige investering. Maar ja, hij wordt graag op z\’n Grieks genomen…
Zal ik het maar zeggen dan?
Dat is ONS circuit!
misschien dat ze iets nuttiger doen ipv een circuit te bouwen waarvan er al duizenden worden gebruikt. ik vind dat bernie eens ergens anders zijn races moet houden als in europa. de meeste races gebeuren in europa terwijl dat afrika er geen enkel heeft. daar is het waarschijnlijk veel goedkoper om een race te houden.
@4991:

idd .. de meeste Afrikaanse landen zijn rijker dan Griekenland ..
@lincoln: uiteraard. ze hebben wel minder verstand om hun rijkdom beter te benutten.
@4991:

het is ook raar dat er dat er veel meer cricket-velden zijn in India Australie en GB dan in Paraguay Finland en Bulgarije ..

vind je ook niet ??
Zal dan zeker wel een tolhuisje op de Jan kees Jager straight komen te zitten…
Laat ze eerst maar eens hun schuld aflossen ipv nog meer geld in allerlei geldverslindende projecten te stoppen. Al is zo\’n circuit mogelijk winstgevend, met de nadruk op mogelijk, het levert nauwelijks werkgelegenheid op. Tijd om de duimschroeven aan te draaien de EU zou zich keihard op moeten stellen, deze leden trekken wel de rest van de landen mee in de afgrond.
Corruptcorner en een doodlopende straight natuurlijk…
je kan wel een F1 waardig circuit bouwen, maar dat wil niet zeggen dat F1 er ook komt
Zo, zo wat een populisme hier…
@integriteitsbeginsel: ga fietsen, oogkleppenrukker
@Robbert,

“Jan Kees de Jager Straight“. LOLWut?!
@FrankypankyV8:

Pardon, dat is dus gericht aan @ricardo

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).