Cyrus Mistry aan het roer bij Jaguar & Land Rover

Auteur: , 7 Reacties

Het klinkt als een louche stripclub in een achterafstraatje ergens in Bangkok, Cyrus Mistry, maar het is de naam van de man die nu aan het hoofd staat van de Tata Group. Hij heeft de toekomst van Jaguar en Land Rover in handen.

Cyrus volgt de 75-jarige Ratan Tata op. De voormalige eindbaas van de Indiase Tata Group en dé man achter de onvolprezen Nano doet namelijk een stapje terug (geen zorgen, hij heeft nog genoeg zoons in de bestuursraad). Ratan Tata was altijd groot voorstander om de productie van JLR in Groot-Brittannië te houden en onder zijn leiding is er sinds 1991 ongeveer 16 miljard pond in het geboorteland van Jaguar en Land Rover gepompt. U kunt Ratan gerust verantwoordelijk houden voor het succes dat deze automerken nu hebben.

De talloze bedrijven van de Tata Group (waaronder Tata Steel in IJmuiden) hebben dus een nieuwe leider. Over wat de 44-jarige Cyrus Mistry van plan is met de auto-afdeling is uiteraard niet bekend, maar daar zal ongetwijfeld snel duidelijkheid over komen. In Engeland zijn ze namelijk erg benieuwd of Cyrus net zo’n anglofiel is als Ratan. Onlangs werd bekend dat de productie van JLR deels naar Saoedi-Arabië wordt verplaatst.

Gaat Ratan nu op zijn lauweren rusten? Dat zit niet in zijn aard. Hoewel hij vandaag 75 kaarsen mag uitblazen zal hij doorgaan met filantropische activiteiten en wil hij meer piano gaan spelen.

Mistry en Tata7 reacties

Zolang het geen Tata’s met Jaguar badge worden is alles OK.
Krijg je gewoon het Bill Gates effect, ik ben niet meer de baas maar dat ben ik nog wel.
@tunefuldjmike: of Poetin-Medvedev….
mystery?
JLR is pas sinds 2008 van Tata, die 16 miljard kan dan alsnog wel kloppen:)
Saudi Arabie ??

da,s slim ..
1 van de weinige landen waar slavernij nog bestaat ..
Ratan Tata heeft geen kinderen. Hij is ook nooit getrouwd geweest

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).