Dakar 2013 eist zijn eerste doden

Auteur: , 27 Reacties

Het is jammer, maar toch de harde realiteit: bij (bijna) elke editie van de Dakar-rally vallen er doden. Gisteravond (lokale tijd) sloeg het noodlot hard toe bij de grens tussen Chili en Peru. Twee mensen kwamen om het leven, 10 raakten er gewond.

Bij het ongeval waren vier auto’s betrokken, twee taxi’s en twee ondersteunende wagens van het organiserend personeel. De drie Britten van de organisatie kwamen er levend van af, twee Peruanen (de chauffeur van een taxi en zijn passagier) niet. Achter hen reden eveneens een taxi en een Dakar-voertuig, die ook met elkaar in botsing kwamen, maar hier waren de gevolgen minder ernstig, aldus het Peruaanse La Republica.

Toch weer een reality-check dat Dakar geen kinderspel is, ook niet buiten de ‘koers’ om.27 reacties

Die dachten zeker ook dat ze meededen met de race zelf
@rijbewijzer: Ik vind je reactie lichtelijk ongepast.
@leftlane: louter linksrijden is dat ook
@betonstaal: Vrij infantiele opmerking als je denkt dat leftlane voor enkel links rijden staat.
@leftlane: uiteraard, bedoeld om te provoceren. Gelukkig voor mij hapte je wel.
@leftlane:

Interesseert me weinig, is jouw probleem..

Aan de plusjes te zien zijn er hier wel een hoop schijnheilige moraalridders die niet tegen een grapje kunnen, maar dat was al duidelijk..

Dat zijn dan zeker dezelfde mensen die liepen te klagen om de grap van Theo Maassen over de cafébrand in Volendam, maar goed dat zijn sowieso nogal aangebrande(..) type’s

Hypocrisie den top..
@rijbewijzer: Je opmerkingen raken nog kant noch wal, ik heb oprecht geen idee waarom je een grap zou maken over de dood van iemand.
@rijbewijzer: En waarom zou je, je druk maken over het aantal plusjes dat een ieder krijgt?
@leftlane: catfight! *pakt popcorn
@leftlane: waarom zou jij je druk maken om reactie’s van anderen?
@rijbewijzer: inderdaad! Wat maakt het nou uit dat er aan de andere kant van de wereld een paar doden zijn. Kist erom en zand erover.
@desoper: Hahaha zand erover xD @Dakar :P
Dus als ik het goed lees, zijn de eerste Dakar ’13 doden twee mensen die niet deelnamen aan de race, maar onfortuinlijk terecht kwamen in een ongeluk waarbij de inzittenden van de andere auto’s toevallig bij de organisatie, die het er wel levend vanaf brengen?

Sorry, maar ik vind dat deze mensen toch niet als Dakar slachtoffers gezien kunnen worden, alleen maar door de auto waar zij tegenop zijn geknald. Verkeersongelukken gebeuren nou eenmaal.
Absoluut geen kwaad woord over de doden! Maar dit heeft toch weinig met Dakar te maken? Ongeluk op de openbare weg gebeurt altijd overal! Omdat er mensen van Dakar in aanraking zijn geweest heeft het plotseling nieuwswaarde, terwijl het helemaal niks met de race zelf te maken heeft. Desalniettemin vreselijk voor de familie van de slachtoffers!
@Sofa: Ze moeten iets om auto/motorsport in een kwaad daglicht te stellen…
Dakar zelf eist toch geen dode
Dus als ik het goed snap is de taxi in botsing gekomen met een ondersteunings voertuig (truck?) en daarbij zijn de overleden personen allebei uit de taxi? En dan is het een Dakar ongeluk?

Een Dakar ongeluk/doden is als er iemand met ze Dakar motor 30 keer over de kop slaat en komt te overlijden. Dit is een simpel maar ongelukkig verkeersongeval.
ironisch, hoe je tegen een vrachtwagen kunt knallen die eigenlijk op een ander continent had moeten rijden.
Het verhaal vertelt je wat anders dan de titel. Dit telt voor mij niet mee. Desondanks is het vreselijk dat dit gebeurd is.
die Land Rover Defender heeft een flink tikske gehad
ik dacht dat jullie geen nieuws gingen posten als er doden zijn gevallen?
Als ik het goed lees in het stukje uit die Peruaanse krant reed “de groep” volgens getuigen op de verkeerde weghelft, waardoor deze frontaal op de taxi botste.

Neem aan dat met de groep de Dakar volgauto’s bedoeld word…
@Dino2400:

Lol.. ja blijven Britten hé..
Zo, en wie gaat hier weer de jezus uithangen met condoleance-kaasteksten?
Het artikel klopt niet helemaal. Het voertuig dat als support voertuig deelneemt is van het team Race4Recovery. Dat zijn de soldaten uit Engeland die gewond terugkeerde van het slagveld, en nu samen in een team met 3 bowlers deelnemen aan de rally. Het voertuig was niet van ASO (de organisatie van de Rally) maar echt puur ondersteunend voor het team.

In het voertuig zaten ook 2 personen die eerder in de rally uitgevallen waren met hun Bowler.
@dakarbemo: De correcte teamnaam is Race2recovery
Men moet gewoon niet op de eis in gaan, problem solved.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).