Dakar: Team de Rooy haalt een 1-2-3’tje

Auteur: , 19 Reacties

De Nederlanders blijven het onverminderd goed doen in de Dakar rally. Ook in de vierde stage was er Nederlands succes te melden. Wat heet: het complete Team de Rooy bezette in hun Iveco's het podium.

Was de Dakar de afgelopen jaren eigenlijk constant een prooi voor de Ruski’s met hun Kamazen, tot nu toe komen ze er niet aan te pas. Maar de rally duurt nog lang, dus laten we niet te vroeg juichen.

Na stage 4 kwam de winnaar van stage 2, truck 502 met daarin Gerard de Rooy himself als eerste over de finish, met in zijn kielzog de 505 van Hans Stacey. Ook nummer drie was een lichtblauw-groene Petronas-Iveco, nummer 511 met daarin de winnaars van gisteren, waaronder de Nederlander Huisman. Het gaat bij de trucks best lekker dus vooralsnog!

Gerard de Rooy

Foto credits: Willy Weyens

Dan nog even een kleine reminder dat het niet zonder risico’s is om op je brommer door de woestijn te gaan. Hieronder een grote klapper van Quin Cody (stage 3). Hij hield er een hersenschudding en een gebroken sleutelbeen aan over:


19 reacties

Ik hoop voor hem dat hij zo goed blijft presteren, maar winnen lijkt mij buiten bereik.
Nice work, my men :-D
Gaat lekker, maar de andere presterende Nederlander mag ook wel even genoemd worden lijkt me. Frans Verhoeven is gisteren derde geworden, nadat hij bij WP3 nog 18e stond.
@arnos: zo, hij ging in de 4e etappe als de brandweer ! Die gast kan nog prima 3e worden !
Fantastische rally, le Dakar. Lijkt me heel vet om een keer aan mee te doen!
Geluk dat er een helikopter mee vloog anders kon het nog wel lang duren.
Ik vind het toch een beetje zonde dat jullie als autoblog weinig/geen aandacht besteden aan het gedeelte dat meer op auto’s trekt..

Maar kudos voor de Nederlandse truckers ;)
the-budel-guy via iPhone app
Hopen dat er dit jaar weer een Nederlander wint. En hoop ooit zelf ook mee te mogen doen. Natuurlijk met een vrachtwagen.
Blijf het altijd een machtig vertoon vinden, zo door de woestijn banjeren!
Keep up the good work!!
Nederland is lekker bezig. Die quin cody hing veel te ver voor over. Gewoon een fout door uitputting. En als frans verhoefen nou een ktm had gehad en dus geen domme foute aan de moter en van de monteurs. Dan had hij met dit tempo echt concurrentie geweest voor coma en despre. Hopelijk houd hij het zo vol want hij gaat als een raket
Ja gaat lekker hoor bij de trucks. En ook verhoeven op de motor gaat de laatste dagen erg goed, volhouden zo! En mag ik even zeggen dat ten brinke met de mitsubishi gister bijna de hele etappe 5e heeft gereden maar, helaas, door een crash teruggevallen is naar een 19e plek. En wevers was, mede daardoor, 7e. Ook niet slecht toch?
Trouwens, die foto’s van xraid: die rijden niet meer met bmw’s, die ik wel bij de foto’s zie staan.
@Thijsj:
De toppers van dat team rijden in de MINI. De niet zo toppers, waarschijnlijk rijders die betalen, rijden nog in de BMW.
Die hummet is wel spectakel daar hoor damm zou wel wille mee rijden :p
En nl bovenaan altijd mooi
Weet iemand de reden van de straftijd voor Tim Coronel (van 2 uur) ?
Hopen dat ze het vasthouden, als ik mee mocht doen zou ik voor de hummers gaan!
eerst waqren die gasten van Kamaz toch altijd de lijstaanvoerders?
@nelly0183: Klopt. Hun toppers zijn met “pensioen” Vladimir Chaquin en Firdaus Kabirov o.i.d.

Die waren inderdaad jarenlang de koplopers. Now we get a chance :)
Iveco ?! Waarom geen Hollandse DAF?
@norge: Naja zo Hollands is DAF niet meer hoor, bouwden vroeger wel prachtige all-terrain trucks, maar IVECO laat hier zien dat ze prima trucks kunnen bouwen, niet dat ik ook maar iets om vrachtwagens geef, maar het zou mooi zijn als ze de Dakar gebruiken om trucks minder benzine te laten zuipen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).