De 3 dikke Audi’s van een invalide Instagrammer

Auteur: , 75 Reacties

Na een bedrijfsongeval belandde de Audi-adept in kwestie in een rolstoel, maar dat weerhield hem niet van het aanleggen van een bijzonder smeuïg wagenpark.

Wayne Simpson, op Instagram actief onder de nick rs4tdi, viel enkele jaren geleden negen meter naar beneden tijdens een bedrijfsongeval waardoor z’n onderlichaam verlamd raakte. De twee bedrijven die hadden verzuimd de nodige veiligheidsmaatregelen te treffen, kregen een fikse boete van 230.000 euro.

Gelukkig zat Simpson niet bij de pakken neer, met als gevolg dat hij nu de trotse eigenaar is van drie behoorlijk dikke Audi’s. De beste man kan nu namelijk kiezen uit een RS6, S3 en R8 V10 mét handgas, dik velgspul en airride. Of dat laatste de instap vergemakkelijkt wagen we te betwijfelen, maar waar een wil is is een weg.

Audi R8

Dat eerdergenoemde boete deze dikke verzameling mogelijk heeft gemaakt, lijkt ons zeer waarschijnlijk. Simpson was na het ongeval immers niet meer in staat om zijn werkzaamheden te hervatten. Afijn, een verzameling foto’s van de collectie met gepersonaliseerde kentekens (R8YUM, S3XYY en 666RS) check je in de gallery.

Met dank aan Martijn voor de tip!75 reacties

Is ‘ie bij dat bedrijfsongeval ook zijn smaak verloren toevallig? Die Bentley-velgen op die S3 kunnen echt niet en die vanity plates zijn ook wel een beetje erg cheesy.
@Edge: gelukkig is smaak persoonlijk
@draadloos:
Wansmaak ook….
@jrk68: Zeker, ik vind dan ook alleen de Rs6 gaaf. Wat een gans geile kleuren combinatie!
En zo te zien ook zonder buikschuiver lucht vering systeem, gelukkig maar.
@Edge: smaak is persoonlijk.. want die Rs6 is wel een van de dikste die er rondrijden vind ik..
Mooie wagens op lelijke velgen en afschuwelijke rijhoogte. Ik vind verlaging mooi (ik rijd zelf ook laag) maar dit ziet er niet uit. Zonde van zulke dikke wagens.
@dutchdriftking: Voor een ‘normale’ rijhoogte hoeft hij alleen maar een knopje in te drukken. Niet bekend met airride?
@mitch306: Jawel ik ken het principe, maar dan ziet het er nog steeds niet uit.
@dutchdriftking: wat voor rijhoogte verwacht je dan ? en jeep of zo
@dutchdriftking: Ach ja, kwestie van smaak. Al is smaak relatief
@dutchdriftking: Slam it on bags yo!
Wauw wat een dikke machines zeg! Mooie collectie, alhoewel ik voor dit geld wel iets anders had gekozen.
@thomcarspotter: Wat had je dan gekozen?
Ik dacht dat Instagram vierkante foto’s waren, meestal geschoten vanaf je mobiel? Dit lijken me doorgaans gewone foto’s. Of is Instagrammer een beroep?
@stfu: Het nut en/of het begrijpen van Instagram is niet nodig als je van voor 1995 bent. Ik heb de app al een paar jaar geleden gewist rondom de tijd dat iedereen opeens foto’s met lelijke filters op facebook ging plaatsen.
@gregorius: door jou voel ik me nu oud, thanks!
zo te zien heeft hij ook het nodige hersenletsel opgelopen, wat een droefenis bijelkaar zeg..
@jrk68: So what… Misschien neemt hij je woorden uit de mond als hij u ziet rijden… Zolang het hem maar gelukkig maakt. Als iedereen moet leven hoe een ander denkt…
@davidovic:
Laat iedereen vooral denken wat hij/zij wil, we leven immers in een vrij land….,toch?
Tenminste, dat probeer ik mezelf nog steeds wijs te maken….
Misschien dat z’n zicht ook enigszins is aangetast door de klapper. Ik zou er een iets gevarieerder wagenpark op nahouden in ieder geval, maar leuk voor de beste man.
Wat is dit nou weer voor een gekte? Een RS6 én S3 kopen is gewoon geld wegsmijten. De S3 biedt nu helemaal geen meerwaarde op z’n oprit.
@knipperlichtje:
Ben je nou helemaal van je stokpaardje gepleurd..?
Dit hoor je helemaal fabeltastisch te vinden, anders raak ik in de war.., een erkende vag fan die kritiek gaat hebben op een Audi collectie..
Veel gekker moet het niet worden..
@tupperware: zo keek ik gister ook raar op toen je de superb een strakke sedan noemde. We moeten toch eens positiever naar elkaar gaan kijken. :)
@knipperlichtje: Met de S3 kan hij waarschijnlijk gewoon zelf instappen, zijn rolstoel op de pasagiersstoel zetten of op de achterbank, en wegrijden.
Met de andere 2 zal hij hoogstwaarschijnlijk hulp nodig hebben om zijn rolstoel in de auto te krijgen vanwege de hoge tunnelbak.
Blijkbaar vergeet iedereen dat de rolstoel van de beste audi-addept ook nog mee moet.
Dus zo’n domme keuze is een S3 dan niet.
Dat is waarschijnlijk zijn DD.
@knipperlichtje: datzelfde dacht ik ook gelijk.
Enkel de RS6 ziet er echt goed uit.
666 hmm
@flex01: dat dacht ik ok
@flex01: dat sexy kenteken op de S3 vind ik leuker.
Als ik zou moeten kiezen tussen die wagens en verlamd of geen van beide zou ik het wel weten… Geen van beide namelijk
@philipf: bedankt voor de info
@e550: geen enkel probleem, alsjeblieft
@philipf: je moest eens weten hoeveel mensen er op de aardkloot rondlopen die graag invalide zijn of bereid zijn (een deel van) hun organen afstaan, als ze maar een super-/hypercar kunnen rijden…
Liever gewoon een setje werkende benen voor mij dan maar…
@jack_abarth: Als deze man de keuze zou krijgen dan zou hij ook zijn audi’s inleveren.
Helaas heeft hij die keus niet. Niemand trouwens. Die dingen overkomen je.
De achterkant van de RS6 is super dik met die Akropovic 4 uitlaten damn… maar de rest is teveel tuning Bhhhh….
2x €230000 is geen kleine som, maar veel werken zal er niet meer inzitten dus ik zou dan toch iets voorzichtiger omspringen met mijn geld… Zeker als binnen 10 jaar 3 afgeschreven Audi’s op z’n oprit staan (en dan heb ik het over de waarde, kwaliteit laat ik in het midden)
@amazinglaurent: nou, dat dacht ik ook al! Begrijp hier helemaal niets van ( los van merkkeuze etc etc)
@amazinglaurent:
Tja, dat dacht ik ook al. Toevallig heeft mijn zus een aantal jaar als letselschadeadvocaat gewerkt en ook vaak dit soort zaken gedaan, van werknemers die bedrijfsongevallen hadden gehad en niet meer konden werken. En daar heb ik wel eens wat van meegekregen.
Eigenlijk vind in die €230.000 niet eens veel, als je rekent dat de persoon nooit meer zijn werk kan doen. Reken je tot het pensioen het de inkomstenderving tussen zijn baan en de inkomsten als invalide, is het nog weinig.
En om al dat geld meteen te verbrassen aan auto’s is dan wel erg dom. Het zijn zeg maar 7 modale jaarsalasissen en de gast is 23. Dus het geld was maar goed tot zijn 30e en dan koopt hij er een stelletje auto’s van. Idioot. Nog afgezien van smaak. Gewoon 1 functionele auto zou een goede koop zijn geweest.
@sabrerator: Inderdaad, dacht ik ook! Kunnen tellen is niet iedereen gegeven… Ofwel zouden ze toch echt begeleiding moeten voorzien voor zo’n mensen…
Welke dikke Audi’s?

Ik zie alleen een R8 V10 die verkracht is, wat zonde is.
Een enorm lelijke S3, om nog maar over die RS6 te zwijgen… Niet dat ze standaard spanning uitstraalden…
@toyotafortuner: aah, jij had natuurlijk liever gezien dat ie voor een nog saaiere Japanner had gekozen, you rude hentai boy
@marikoelolo: nou, sorry hoor dat ik voor mijn mening uitkom….. En ja, ik ben er trots op een hentaifanboi te zijn. Maar daar ging het volgens mij niet om.
Heerlijk kleurtje op die RS6! Dit is dezelfde porno RS6 dus die een jaar geleden of zo op AB stond?
Drie Audi’s, oke, dat kan. Het is niet mijn smaak maar leuk is het wel. Maar airride? Kom op, neem het echte werk (schroefset) of blijf op de originele hoogte. De keuze voor airride zal ik nooit snappen.

Overigens, heeft een RS6 niet standaard al luchtvering?
Jajaja iedereen hier wil weer een saaie standaard Audi ( maar ondertussen ! ) Die jongen heeft het gewoon lekker voor elkaar 3 dikke Audi’s met velgen waar de meeste hier geen geld voor hebben ;)
@hoonigan247: als ik hier moet kiezen tussen die auto’s en mijn benen. Kies ik toch echt voor mijn gezondheid. Het is leuk spul maar gezondheid heb ik veel liever. En ik denk hij ook.
@rolov: heb het niet over benen vriend
@hoonigan247: maar door zijn benen heeft hij wel geld en dat haal je aan. Vriend.
Brrr, beetje verspilling van drie mooie auto’s. En ook verspilling van geld. Ook ik zou geen drie Audi’s kopen, en ik word hier wel eens bestempeld als fanboy.
smeuig ? inspiratie- en smaakloos
Air is wel beetje gay, maar verder hele dikke rides!
Air is gay.. Maar schrapen met een van deze machines is ook niet alles..
Ik begrijp de keuze van de R8 en de RS6, maar waarom daar nog een S3 bij? Trager en kleiner dan de rest?
Lijkt me sterk dat hij het heeft betaalt van de boete. Dit wagenpark kost veel meer natuurlijk. En als in Nederland een bedrijf een boete krijgt wegens onveilige werkplek of iets dergelijks, gaat dat geld niet naar het slachtoffer, maar rechtstreeks naar de staat.
@rikus: het bedrijf krijgt een boete die naar de staat gaat. Het slachtoffer krijgt van de verzekering van het bedrijf een schadevergoeding die in dit geval naar de Audi dealer gegaan is.
@mashell: Dat neemt niet weg dat zijn wagenpark inclusief upgrades meer heeft gekost dan € 230.000.

In het vak waarin ik werkzaam ben gebeurt geregeld een ongeval. Het kost het bedrijf klappen met geld, en heb nog niet meegemaakt dat een slachtoffer daadwerkelijk een schadevergoeding heeft gehad. Ik ga me er eens in verdiepen.
Ziet eruit als een nette jongen die verstandig met zijn geld omgaat, zodat hij zn hele leven zelfstandig vooruit kan en zijn handje niet bij de staat hoeft op te houden.
waar laat tie zn karretje in de r8? ja op de passagiersstoel maar daar pik je de chickies mee op
De meest brute rs6 ooit op een dik setje adv.1’s
Leuk voor hem, maar zonde van het geld… de nieuwe R8 komt er aan, een RS3 is er nu, z’n geld is op z’n minst gehalveerd en nou zit ‘ie met oud spul te kijken…
Deze beste man stond ook op MIVW 2014 met de paarse RS6 en de gele R8
@boenket97: nou ja, stond…. :)
@FB_100002177943068: hahahhaha, touche!
Snap alleen de combinatie handbak en verlamde benen niet helemaal :p
Die RS6 is top! Goede ADV1 velgen ook! Kleur niet helemaal mijn ding, maar zeker uniek!
Correctie. Ik had het verkeerd gelezen. Geen handbak maar handgas :p
Wat zou airride doen met de handling van dit soort auto’s? Ik weet dat stancetasticness een ding is in de States, maar het lijkt me zonde van die dikke Audi’s.
@peugeotgti: niet veel
Wat ziet die R8 er afschuwlijk uit
Haters gonna hate. Gelukkig zal de gemiddelde reaguurder op Autoblog geen commentaar krijgen op z’n Alto met 13 inch velgen.
@rokoedoekoe:
Dat klopt, ik moet de eerste nog spreken die daar eerlijk voor uitkomt….
dat bedrag is maar de boete aan de bedrijven, de verzekering kan wel een miljoen of iets uitkeren
Geloof nooit dat hij dit met die boete betaald heeft, dat red je namelijk nooit. Misschien rijdt hij er niet mee?
Had het lekker bij de rs6 gelaten :) beetje overkill en kijk mij eens.. jammer

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).