De autoverzameling van Tony Hawk

Auteur: , 25 Reacties

Ja, heel goed kunnen skaten verdient best goed. Vraag dat maar aan Tony Hawk die op zijn twaalfde al een sponsorcontract binnensleepte. Maar wat voor auto's koop je als wereldberoemde skater eigenlijk?

Tony begon zijn automotive carrière vrij simpel in een Honda Civic uit 1977, die hij destijds voor 1.000 dollar van zijn vader kocht. Niet lang daarna liet hij hem rood spuiten in Tijuana, Mexico. Na twee jaar begon de Civic echter harder te roken dan een V8 Skatebooard, en kocht hij maar een nieuwe Civic. Daar had hij inmiddels wel geld genoeg voor.

Een auto waarin hij iets meer plankjes-met-wielen kwijt kon was zijn Jeep Commander, waar later zelfs nog een Tony Hawk Edition van gemaakt is. Voor het snellere werk had hij destijds een Grand Cherokee SRT-8. En stunten? Dat gaat het best in een Wrangler.

Jeep met heel veel wielen

Hawk's Grand Cherokee SRT-8

Zijn voorliefde voor Japanse wielen is toch een beetje blijven kleven, want nog niet zo lang geleden schafte hij een LS600h aan. Hieronder op de foto, uitgerust met dikke matzwarte jetsers. (ADV.1?)

Tony's Lexus LS600h

Zonaanbidden deed hij tot voor kort nog in een Lexus SC430 die zou zijn uitgerust met opsmuk van Wald, onze tuningvrienden uit Japan. Of hij de 2+2 nog steeds in één van zijn garages heeft staan is ons niet bekend.

Hawk zittend voor zijn SC430 met de LS600h op de achtergrond

Maar wat wordt zijn volgende aankoop op het gebied van Lexii? Een logisch antwoord zou wellicht de LFA zijn, want voor het geld hoeft de miljonair het niet te laten. Wellicht speelt hij zelf ook met het idee om de pr0nbolide van Lexus aan te schaffen, want op Twitter postte hij laatst een opmerkelijke foto. Hij leende een LFA voor zijn verjaardag, maar niet enkel om in te hoeken. Hij springt nu eenmaal graag over objecten heen, dus ook bij supercars van 375.000 dollar. Check de video van de poging op Autojunk!

Tony Hawk springt over een Lexus LFA25 reacties

Toch knap, hij is al aardig op leeftijd en hij skate nog steeds! over paar weken Tony Hawk Pro Skater HD op de Playstation :D
Dat zag er heel simpel uit
Geinig dat wist ik niet :) Jammer dat skaten in Nederland nooit echt is aangeslagen & anno 2012 lijkt het nagenoeg niet meer te bestaan. Althands in NL.
@Melvivio: misschien moet je dan eens je grot uitkomen want het is behoorlijk populair hier.
@Melvivio: lol. Het is juist erg populair de laatste paar jaar. Overal waar ik kijk zie ik 12 jarige gassies op hun boardjes oefenen.
@Melvivio: BMWen jonguh. Dat is pas leuk.
Een van de gaafste sporten ter wereld, ik zou graag meer willen kunnen dan die ene ollie die ik ooit maakte. Z’n collectie is wel nice trouwens.
Lexus <3 Goede keus meneer Hawk!
Waarom zou je nou een LS willen bezitten, lelijkste bak die er is..
@The360box: Je bent niet lekker man.
@G-Ammo: !fanboy-alert!
@The360box: zelfs een emmer stront met een toyota / lexus logo vind @gamma: een pronkstukje
@G-Ammo: +1, @lambo4all: -1!
OT: Zoo… Meneer kan skateboarden en heeft ook nog eens smaak! Doe maar hoor! Kon trouwens toch zo genieten van z’n games.
@The360box:

RROD alert!!!
Ik heb de man nog in actie gezien in Oktober op Venice Beach, tijdens mn vakantie in de US. Voor zn leeftijd kan die het inderdaad nog aardig. En als je zn vermogen bekijkt heeft die nog simpele auto’s eigenlijk.
@Bio88: “Nog aardig” … jij doet het beter ? Jij hebt ook 73 van de 103 pro-wedstrijden waar je gestart bent, gewonnen ?

Grote jumps zijn echt een aanslag voor je lichaam, eenmaal 40+ (Tony is 44 !) zegt de boel stukken sneller krak, of je nu in conditie bent of niet. Niet dat het filmpje nu zo indrukwekkend is, maar z’n skills an sich zijn nog steeds elite, ookal is ie stukken voorzichtiger.

http://vimeo.com/12099568
@dawwg: Sorry, betere video: op z’n 42ste deed ie nog steeds een 900: http://www.youtube.com/watch?v=AAOQsEfYe6E … hoezo skills :)
Hmm. Niet eens een 720 triple supa dupa tailwind grip flip?? :P
Dat hij een SC430 heeft gekocht is een gruwelijke fout, zijn andere wagens zijn zeker de moeite waard!
@lambo4all: waarom is dat een gruwelijke keus dan?als hij zich er nou happy bij voelt.
Haha opzich redelijke auto’s maar op een van die foto’s staat Shaun white bij zijn Lambo die doet het toch beter
goeie smaak heeft deze man.
Ha die gozer rolt in ieder geval in dikke auto’s. Ik wil ook wel een ls600h en een sc430.
Die Grand Cherokee heeft ie gebruikt voor tijdens de Gumball3000.
Ligt een Viper motor in.
LS600h is een gave bak.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).