De EV-occasion met de hoogste stand van Nederland

Auteur: , 36 Reacties

Deze Tesla heeft veel van Nederland gezien.

Koop deze Tesla met de hoogste km-stand van Nederland

Een elektrische auto die honderdduizenden kilometers heeft gereden. Dat moet wel een zakelijke auto zijn geweest en het eerste wat in je opkomt is natuurlijk: taxi! Inderdaad, deze Tesla Model S uit 2014 heeft dienst gedaan als taxi. In vijf jaar tijd is er meer dan een half miljoen kilometer met de Model S gereden.

Koop deze Tesla met de hoogste km-stand van Nederland

Tesla’s als taxi zijn veel voorkomend in de omgeving van Amsterdam en Schiphol. Ook in andere steden van ons land duiken Tesla-taxi’s steeds vaker op. Soms levert dat nog een kiekje op van toeristen, die doorgaans verrast zijn door de vele Tesla’s in ons land. De elektrische auto komt met drie jaar garantie en gratis laadmogelijkheid bij Superchargers van Tesla. Het betreft een wit exemplaar, met een zwart lederen interieur.

Koop deze Tesla met de hoogste km-stand van Nederland

De Model S is nog van het eerste type, waardoor je het ‘frisse’ snoetje van de huidige Model S mist. Het is echter mogelijk om het front te vervangen voor de facelift, waardoor de auto wat moderner oogt. De Model S met 501.000 kilometer op de teller staat te koop voor 27.950 euro. Er is wel wat schade aan de auto, bijvoorbeeld op de frunk boven de voorbumper.

Met de Tesla is veel, heel veel gereden. Daarmee is dit een EV met de hoogste kilometerstand die je als occasion kunt kopen. Het is echter zeker niet de EV met de meeste kilometers van ons land. DEZE Tesla ging bijvoorbeeld nog een stapje verder. Je kunt de advertentie van de witte taxi hier bekijken.

Koop deze Tesla met de hoogste km-stand van Nederland36 reacties

Het bewijs dat een EV uitermate geschikt is als je vele kilometers maakt. Moet je voorstellen hoeveel deze man heeft bespaard op onderhoud. En de motor en accu hebben nog steeds garantie! Deurhendels t.w.v. 1200 euro is dan waarschijnlijk wat minder leuk geweest.
@stfu: Het is pas bewijs als er 1000 Tesla’s met deze KM-stand als occasion aangeboden worden, niet 1 ankedote; nu staan er nog steeds meer Volvo’s en MB’s met dergelijke hoge KMs op dergelijk websites… En als dit de 60kW accu is, dan is de garantie bij 200K km al verlopen hoor.
@dawwg: en hoeveel van die Volvo’s en MB’s zijn van na 2013…?
@stfu: Tesla is bezig met de 1 miljoen miles accu. Dus gegarandeerd 1.6 miljoen km met je accu pakket en 80 of 85% capaciteit overhouden…
@laptom: gegarandeerd? Ik verwacht dat ze gewoon vast houden aan 8 jaar ongelimiteerd, enkel de extreem gevallen zoals ook deze taxi zullen steeds extremer worden.
@stfu: is deze accu niet vervangen? Meer dan 300k km lijkt lastig?
Ik ben het meest benieuwd naar de status van de accu’s. Hoeveel range is er nog over na die 500.000km. Valt dat nog allemaal mee of gaat dat toch stiekem vrij hard omlaag.
@hiostu: je rijdt met een haspel en verlengsnoer van a naar b
@hiostu: zoek eens naar Tesloop in California. Zij rijden dagelijks tussen San Francisco en Los Angeles en hebben een hele vloot incl cijfers over de bijna altijd gesuperchargede Tesla batterijen.
@flutterby: Tesloop? Grappig.. klinkt als Slopel
@hiostu: Deze Tesla zal zo’n 300 te rijden km’s aangeven en als je je aan de geldende snelheidslimieten houd haal je dat ook nog ongeveer. Daarmee kun je beter deze gebruikte tesla kopen als een E-golf!
@dutchneon: beter dan he
@emping: thanks! ik ben helaas een taalbarbaar… komt nooit meer goed :O
@dutchneon: met die mentaliteit niet, nee
Haha bijna 30 doezoe voor een taxi met een halve milie km en schade is wel beetje veel.
Elektrische auto’s waren toch alleen maar voor korte stukjes? 😝

100k kilometer per jaar vind ik best veel😐
@arta: taxi’s zijn toch ook alleen maar voor korte stukjes? Om langere ritten met de taxi die op de taximeter rijdt te kunnen betalen moet je een hypotheek afsluiten.
Aluminium corrosie op de motorkap?
@baidu: Ja, aluminium corrodeert ook.
@baidu: nope, op de frunk
@tenaci: scherp!
@baidu: mijn 350z heeft ook een aluminium motorkap. En ja die heeft ook twee corosie plekjes. :) Mag ik vragen waarom je dit bijzonder vind?
28.000 euro lijkt mij toch erg veel geld voor een afgetrapte Model S waar hele volksstammen ingezeten hebben.
@berlinetta: de halve wereld vermoed ik zelfs
Het taxibedrijf moet zich toch kapot lachen met dat gratis laden. Deze Tesla was waarschijnlijk bijzonder snel terug verdiend!
@dutchdriftking: Schijnt dat die gasten enorm veel overlast veroorzaken bij oa Tesla Amsterdam, inclusief plekken bezet houden voor collega’s, bedreigingen etc.

Nou is het volk van SchipholTaxi überhaupt niet al te fris getuige hun bijzondere rijstijl , maar goed
@olivier420: De Taxi-mafia in Amsterdam en omgeving is al 30 jaar een probleem; kneiterharde georganiseerde misdaad en niemand in de politiek die er wat aandoet ….
@olivier420: Dat geloof ik direct. Gewoon een sleepdienst bellen lijkt mij?
@dutchdriftking: inmiddels is gratis laden uitgesloten voor taxidiensten en ze hebben zelfs hun eigen supercharger bij Schiphol.
via Android app
@flutterby: niet uitgesloten. Dat heeft geen stand gehouden bij de rechter.
@stfu: voor huidige niet, maar voor nieuwe wel.
@flutterby: Ik heb begrepen dat Tesla iig een slagboom heeft neergegooid waar ze alle kentekens met TB-xxx-x in een database hebben gepropt met de opdracht: dicht houden.

Gevolg was dat die vriendelijke chauffeurs vervolgens de slagboom gingen open houden voor elkaar zodra er ééntje doorheen was.
Zo in t wit zie je die naden nog beter.
Blijven kut auto’s. Maarja als het goed is is tesla toch binnen kort failliet :-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).