De Falcon F7 is een supercar met 628 pk

Auteur: , 58 Reacties

Fijn pk-beestje vanaf de beursvloer in Detroit. Het in Michigan gestationeerde Falcon heeft het voor elkaar gekregen een eigen supercar in elkaar te vouwen. Wat Corvette-onderdelen, een LS7-motor en héél wat koolstofvezel maakten dat allemaal mogelijk.

De Falcon F7, zoals dit 1.263 kg wegende snoepje heet, is een supercar met best wel uitbundige lijnen en een tamelijk booskijkende voorkant. Brrrr… Het interieur ziet er spartaans en sportief uit en achter de twee zetels (venzanoleer) ligt een 7.0-liter V8 van GM, voorzien van zelfontwikkelde luchtinlaten die zijn opgetrokken uit carbonfiber. Net als alle bodypanelen trouwens.

De Falcon F7 is goed voor 628 pk en 813 Nm aan koppel. Hoe snel dit sjiek aangeklede buizenchassis naar de honderd knalt en waar de Vmax ligt is overigens niet bekend, wel willen ze ongeveer 20 exemplaren per jaar fabriceren en zal de prijs in de VS rond de 225.000 dollar komen te liggen. De planning is dat dit jaar de eerste F7 wordt verkocht en zijn 335/30R20-achterbanden mag gaan stukroken. Lijkt ons een fijne bezigheid.58 reacties

Wat een fake en plastic ding, kom zo uit burnout komen. Ik vind t niks.
Het idee is prima, maar het is altijd afwachten met dit soort dingen…onderhand claimt elke gemeente en designer wel een supercar te maken, maar hoeveel daarvan vinden we succesvol terug op de weg?

Niet veel. Maar goed, hoop dat ze het ding goed in elkaar schroeven en dat er kopers voor zijn. Ziet er niet verkeerd uit.
@bozewolf: ze zijn duidelijk op de goede weg, het bodywerk ziet er prima uit. Maar een europese koper is vermoedelijk meer gecharmeerd van een interieur dat ‘af’ is. Zoals een Merc SLS, een Ferrari 458 of Porsche GT2…en trrrromgeroffel, binnenkort de ///M6 !
@Megakix: Als het ding goed is, zal er hopelijk wel een markt zijn voor mensen die wat anders willen.

Of de superrijken die gewoon een Pokémonfetish met supercars hebben. Gotta catch ‘em all.
@bozewolf: ochja, die 20 stuks zullen ze ook wel verkopen ;-)
@bozewolf: Leuk als circuitauto. Er zitten niet eens airbags in zo te zien…
concurentie voor de gumpert?
Hij ziet er gewoonweg verouderd uit vind ik, vooral die achterkant dan. Die moet mij gewoon denken aan de Ferrari 288 GTO, al mag ik dat niet zeggen want dat is heiligschennis ;)
@Roelio:
ik dacht net hetzelfde!!! hoe het dak achteraan vloeit in de motorkap, de wielkasten achteraan,…
leuk beginners autotje.. hoor net dat ik vrijdag kan afrijden dus zou een prima wagentje zijn..
@dennisr: ik begin morgenochtend met 1e les :D
Beiden overigens. De één met het ontluikende avontuur van autorijden, de ander met het hopelijk succesvol afsluiten van diezelfde ontluiking.


(grrr, ik wil nog steeds een editknop!)
@bozewolf: danku! hoop dat dat na al die maanden eindelijk gaat lukken :D
@rubenpriest: succes dan! ik ga deze week maar ergens aanmelden en hopelijk begin ik over een week of 2/3, mocht er wel eens van komen..
@Thijsj: succes vent!
@rubenpriest: enjoy it, en zorg dat je het haalt! :)
@dennisr: …was leuk je gekend te hebben… ;-)
@Megakix: Gemeeeeeeeen.
@Megakix: wat zijn we weer positief.. het is al vrijdag de 13e.. kom jij ook nog es xD
@dennisr: overigens, succes met afrijden…maar PLEASE…blijf nog even uit de buurt van supercars, wil je ? ;-)
@Megakix: heb al een keer in een Golf 2 gereden.. maar verder zal ik er uit de buurt blijven xD is ook zonde van die wagens..

Bedankt ;)
@dennisr: Golf II, beesten zijn dat.

V28, 32 liter 160-klepper met 2300pk.

Machtig spul.
@bozewolf: jaa dit was nog een klein, V24.. maar gaat rap hoor.. de flippers bedienen ook zo lekker soepel..
@dennisr:

Succes! en zie dat je hier niet op de voorpagina verschijnt (tenzij je iets totaal episch kan doen)
@Hupke: nou.. dat zeg je nou wel.. maar dat ik mijn rijbewijs haal is toch wel een wonder.. heb een wandeling door de hel gemaakt om weer te mogen afrijden.. wel front page waardig.. :lol:
en bedankt trouwens ;)
Ik zou iets anders kopen voor dat geld. Ik ben dus niet overtuigd.
ik vind het een pracht bak beetje ordie maar voor een leuke zondags auto leuk! haha
Vindt de achterkant maar zwakjes qua design… De rest is ook allemaal nogal jongensachtig. Geef mij voor die 225k dan maar een van de ‘echte’ merken :-)
Leuk als mensen dit maken en doen beter dan lopen zijken op blogs enzo:p
Zal ook zeker gaaf rijden
Voorkant valt nog te doen, alleen de achterkant is wat ‘apart’. Het interieur mag toch wel ietsje hoogwaardiger als je 225K voor die wagen betaald :p
Echt weer een Amerikaans ding, uitlaten zo groot als de grabbeltonnen bij Lingo.
Niet gek, alleen dat achterkanten is afgeleid van een 288 GTO behalve die uitlaten dan. Wel jammer dat iedereen met te veel geld tegenwoordig denkt dat hij een auto kan maken….
Achterkantje
Geweldig als dit bedrijf levensechte hotwheels auto’s weet te bouwen én verkopen. Ik vind het gaaf!
Lijkt wel een NSX die vanachter is gepakt door een 360Modena
Ik vind de achterkant wel wat van Spyker weg hebben! De luchtinlaat aan de voorkant vind ik persoonlijk nogal groot. Wel een heerlijk kleurtje!
Ziet er stoer uit, maar tegelijkertijd te plastic-achtig uit.
Zal kwalitatief wel niet op veel trekken maar ik vind hem wel stoer.
Wat een oerlelijke amerikaandjer is me dat! Is er niet ergens een ongeschreven wet die zegt dat een supercar een mooi object moet zijn om naar te kijken?
@love4sportcars: Ik vind de Gumpert nou ook niet echt een mooi object om naar te kijken.

Smaken verschillen, dus wat is mooi?
Niet echt zo’n geslaagd design. Wel een lekker spartaans ding zeg. Minder dan 1300 kg en meer dan 600 pk, dat zal vast wel vooruit gaan. Maarja, dat uiterlijk…
Ik vind het maar een beetje een overdreven apparaat … :|
Corvette onderdelen? Het plastic zeker.
Lekker karretje zeg, gewoon heerlijk die pedalen die als CGT stylo de vloer uitkomen. Handgeschakelde zesbak ook lekkâh!
Lijkt wel een R8.
Ik vind hem wel bruut, helemaal met die kleur. Jammerlijk alleen dat, net als bij veel andere merken, de wielen niet perfect in de wielkasten passen. Wellicht ligt het ook aan de velgen, maar het ziet er een beetje aftermarket uit dit.
de laatste tijd word er op dit blog alles afgezeken wat uit de states komt , het daalt hier tot een trieste vertoning en plaatsing van opmerkingen, allemaal vooroordelen ,overgenomen van papa en de rest hier, want alles wat uit europa komt is zooo superieur echt wel.als er maar iets italiaans op staat is het allemaal perfect .aan diegene die moeite doen om dit soort artikelen te plaatsen , waarom veranderen jullie alles hier niet in duitse en italiaanse premium , dan word de leeftijd en het niveau nog lager .
@corvettez06: Gelukkig zijn Chrysler en Jeep tegenwoordig Italiaans ;)
@smokin: helaas is de nieuwe Lancia Thema geen Italiaan maar een Amerikaan… How could they let it happen???
Voorkant deed me meteen denken aan de Attack K1. Foto 3, spannend interieur. Foto 8. heel erg 288 GTO. foto 6 een kruising tussen een Nissan 300zx en Ferrari 348. Ik moet zeggen de wat klassieke elementen (belijning) wel super vind op nieuwe auto’s. 288 GTO staat in mijn top 5 mooiste allertijden. Omdat er zo weinig beelden zijn van de Falcon w8 ik even met het uit de lucht schieten van dit vogel want vroeger vond ik de Pagani ook niks, maar nu staat deze ook in mijn top 5.
is hier een windtunnel aan te pas gekomen? of hebben ze maar gewoon gebouwd wat ze er leuk uit vonden zien?
Ik kan me namelijk niet voorstellen dat die gaten achter de zijramen op een of andere manier positief zijn voor de luchtstroom, maargoed ik ben geen expert.
Het ziet er wel leuk uit in ieder geval.
Gaaf dat er nog steeds mensen zijn die geloven in dino’s.
eerste waar ik aan dacht, K1 attack!
is dit niet gewoon het kitje dat doorontwikkeld is door falcon om er amerikaanse techniek in te stoppen. vraag daarbij blijft dan wel of het een verbetering is of juist het tegenovergestelde.
WOW!!! deze onthoud ik! Ik heb lang geleden zo’n lekkere supercar gezien!
mooie wagen hoor hoop dat het wat wordt

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).