De geboorte van een groene Pagani Huayra

Auteur: , 30 Reacties

De orderlijst van de Huayra loopt langzaam vol en klanten krijgen mondjesmaat de eerste exemplaren van de turbogeblazen Pagani uitgeleverd. De Italiaanse bizarro-auto wordt daarmee een feit. Eén van die gelukkige klanten is Mr.Kao, en mag binnenkort bezitting nemen van zijn supercar in British Racing Green.

Een racekleur van Britse oorsprong en het stuur aan de rechterkant, deze Huayra zal dus wel op die rots in de Noordzee eindigen, zou je denken. Toch ligt er een iets ander leven voor deze 700 pk sterke knaap in het verschiet. Hij gaat namelijk naar een Aziatisch oord, Hong Kong ofzo, om daar aan de collectie van Mr.Kao te worden toegevoegd, een geluksvogel die ook een Zonda in zijn wielenverzameling herbergt.

Op de foto’s van Prototypezero is te zien dat de groene kleur in de binnenkant is doorgetrokken, waar het verder een weelde is van naakt carbonfiber zoals dat alleen uit de oven van Pagani komt. En zwart leder op de zetels, waarmee de details iets minder lijken op te vallen dan wanneer er een bruin lapje dode koe overheen is getrokken.

Zeg het maar: Emerald Green-eske op je Huayra, maken of kraken?30 reacties

“die ook een Pagani in zijn wielenverzameling herbergt”

Zonda bedoel je?

Leuke kleur, nu enkel nog een leukere versie zodat de Zonda met pensioen kan.
@Carreza: Jup. Dat moest Zonda zijn idd.
@Carreza: Dat is juist het leuke van Pagani, de levensduur van de Zonda wordt bepaalt door de koper. Zolang je met een groot zak geld komt aanzetten zullen ze bij Pagani een order aannemen.
@agera: Van mij mag de Zonda eeuwig in productie blijven maar ik begin stilaan wel benieuwd te worden naar mogelijke extremere versies van de Huayra. Want die worden uitgesteld zolang er klanten voor een extreme Zonda kiezen…
Wat een lelijke kleur, tja het blijft een kitcar.
En een Hyundai i30 is een inferieur koekblikje ….
@norge: eentje waarom je stiekem elke avond in je bed loopt te snikken omdat je hem niet kan betalen.
@norge: Toch wel een belediging voor mijn Midasje om zo’n lelijke Pagani een kitcar te noemen.
@midasracer: Aaah, duizend keer mijn verontschuldiging…
Als ik op de foto’s afga is dit zeker geen British Racing Green, eerder een tint die in China geluk brengt of zo iets.
@oxymoron: Drakengroen? :)
@eqaulo: Jadegroen. De Chinezen onder ons zullen dat kunnen bevestigen.
@oxymoron: British Racing Green is een rekbaar begrip, al vanaf het begin omvat de term verschillende tinten ;-)

http://en.wikipedia.org/wiki/British_racing_green
Maken
Een onwijsgaaf ding alleen de nieuwe f70 van Ferrari kan een concurrent worden van de Huayra. Door de jaren heen ga je Pagani meer en meer waarderen.
Ook groen staat deze wagen weer goed, alleen ben ik benieuwd of er ook een Huayra bestaat of gezien is met een spoiler. Dat zou hem helemaal perfect maken net als bij de Zonda.
@agera: Hij heeft in principe wel een “spoiler”. Persoonlijk denk ik dat een spoiler ietsjes over de top zal zijn (ja zelfs een Huayra kan over de top gaan).
niet mijn eerst keuze, maar ik weet niet of er wel kleuren bestaan die lelijk zijn op de deze wagen. wat een prachtig ding blijft het toch!
-edit: en doei-
@Frank: Arme jij…
De kleuren die zijn gekozen zorgen ervoor dat je de mooie vormen en details van deze auto niet zo goed ziet. Ook lijkt het zo net alsof deze Pagani op zwarte stalen velgen rijd, de optie bumpers in carrosseriekleur niet is aangevinkt en om het af te maken is er nog de zwarte behuizing van de voorlichten.

Is een kwestie van smaak maar hij had mooier gekund, dit is een beetje saai. Maarja, het is een Pagani, poepkleur of niet.
Nou, ik vind de Zonda mooier.
Waarschijnlijk een voormalig Aston Martin eigenaar.

“Would you be so kind to paint my Pagani in British Racing Green?”
Niet het mooiste ontwerp ooit, ik vind de zonda mooier, maar het oog voor detail en de afwerking zijn subliem. Foto’s doen een pagani geen eer aan, ik heb een keer in een pagani zonda gezeten en de afwerking en gebruikte materialen zijn van een niveau dat zich kan meten met de top.
Het feit dat de lijnen in het carbon fibre van de verschillende panelen strak in elkaar over gaan, zelfs van de panelen die worden gespoten geeft al aan dat dit niet even in elkaar is geflanst.
@MrSkyline: kan meten met de top? Dit is de top. Wie kan zich meten met Pagani?
In de juiste kleur is het echt een mooie wagen.
Op foto 8 vind ik de wagen mooi uit de verf komen.
Ik weet al hoe mijn puur theoretische Huayra er moet uitzien:

Ten eerste geen overdadig naakt carbon – omdat het zwaarder is vanwege speciale behandeling en als design element is het reeds ‘done’.


exterieur:
Water gebaseerde verf.

Omdat de lijnen mij doen denken aan een scalpel met als snijpunt de voorwielen (plus een tricolore referentie):

– grillmond-spiegels matzwart (of kleur hieronder)

– daklijn donkergroen bijna zwart semi-mat (misschien groen-zwarte colour shift)

http://www.sjaakshobbyshop.nl/images/humbrol_78_cockpit-green_matt_212e1c.jpg

– de scalpel zelf als ongepolijst metaal semi-mat (carbon metal – colour shifting)

http://www.choobee.com.my/images/carbon_steel.gif

http://www.xnmac.com/ufile/201132504834.jpg

– de ‘rok’, de ‘onderbroek’ – als ik mag – en de achterste lamp-blokken in een diep rood als bloed in een testbuis. Minder mat dan de rest zodat het lijkt op de vloeistof maar niet te glansend dat het contrast te groot is.

http://www.autoevent.nl/upload/0106-xx-D8GT/106-02-D8GT.JPG

– verder krijgen de voor- en achterwielen verschillende kleuren. De voorste worden ge-powder-coat in dezelfde kleur als de scalpel, de achterste velgen krijgen de kleur van het bloed mee (eventueel met een groene lip).

interieur:
Zo weinig mogelijk naakt carbon in het interieur maar dit maal mag het materiaal toch getoont worden. Rekening houdende met functie en gewichtsbesparing moet de cockpit zo veel mogelijk bedekt worden met een combinatie van ecologische rauwe ongekleurde sisal-wol-hennep-etc… om samen een aantrekkelijk geheel te vormen.

http://pictures.topspeed.com/IMG/crop/200807/lotus-eco-elise-2-1_1600x0w.jpg

Wild genoeg voor jullie?


http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/01033/Exclusief_Pagani_H_1033111i.jpg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).