De geschiedenis van de Mercedes ster [video]

Auteur: , 44 Reacties

Heb jij je ooit afgevraagd waar het ster logo van Mercedes precies op slaat? Dan is het hoog tijd om daar eens achter te komen.

Het logo is oorspronkelijk ontworpen door Gottlieb Daimler en is bedacht in 1909. De 3 punten staan symbool voor land, lucht en water. Oftewel dominantie met boten, vliegtuigen en voertuigen. De eerste auto’s met de naam Mercedes kwamen echter pas in 1926 op de markt toen de bedrijven Benz en Daimler waren gefuseerd tot Daimler-Benz. Al weetjes met betrekking tot de ster kan je in onderstaande video bekijken:

Mercedes ster geschiedenis44 reacties

Ze willen er wel heel graag iets speciaals van maken he? :)
‘it’s an accessoire, a trophy, blablabla.’ Sorry tis gewoon een logo.
@adyton: En toch, is iedereen gevoelig voor dat soort marketingpraat!

Ondanks dat de oorsprong me bekend was, is het een super mooi en goed bedacht filmpje!
Grappig, wist ik niet. Wat een prachtige geschiedenis heeft Mercedes toch. De auto’s uit de jaren 30 en 40 zijn echte juwelen. Helaas toch altijd geassocieerd met het gebruik door nazi’s in die tijd. Desalniettemin fantastische wagens.
@raphael:

dictators + MB,s = vrienden voor het leven ..

waren toen idd pareltjes ..
en zoals @Megakix al vermelde waren ze nogal bijdehand met patenten ..
dat kan je van Horch niet zeggen ..
en dat waren toch wel de diamanten onder de pareltjes ..
@lincoln: Maar die Horch’s worden toch wel vooraf gegaan door de Maybachs uit die tijd…. zoals de Maybach DS8 Zeppelin ;)
ik wist de betekenis al :D maar wel leuk filmpje!
@dennisr: Gefeliciteerd.
@993turbo: oh mocht ik dat ook al niet zeggen, sorry hoor..
1943-achtig propaganda filmpje ..
alleen dan met troy Mc Clure behind the mic ..
(you might know him from “why is autoblog.nl evil”) ..
En ik maar denken dat Gottlieb een steentje in zijn voorruit had gekregen.(flauw ik weet het)
Kijk dat is een merk met historie.Zijn er maar weinig die dit nadoen.
@mbman: kan niet…zit patent op… ;-)
Het hakenkruis is toch ontworpen door iemand die ooit verdwaalde in een doolhof ? :lol:
@Megakix: nee, het is een gelukssymbool dat misbruikt is door de Nazi’s.
HAHA.DAS EEN GOEIE JA
Mercedes wereldwijd misschien wel de meest bekende en grootste merk, omdat zij een prachtige geschiedenis hebben. Meestal trendzetters en voorlopers geweest op vele vlakken waarna anderen volgden.
Vooral de S-Klasse was altijd al een begrip, jarenlang was de S-Klasse de tonaangevende model en inspiratie voor andere merken. De S-Klasse had een lichtjarenvoorsprong op de BMW 7-serie nog maar te zwagen over de Audi A8(die er destijds niet eens was)

Na een jarenlange race sloeg BMW uiteindelijk toe met de 7-serie die uiteindelijk in staat was tegenstand te bieden aan de sublieme S-Klasse van Mercedes.
De geschiedenis van S-Klasse gaat ver terug en over een tijdsbestek van 40 jaar is staat de S-Klasse toch wel boven de 7-serie en de A8. Als je nagaat dat de A8 vanaf de jaren ’90 is gaan meedoen en vanaf 2000 kwalitatief in de buurt kon komen van de Mercedes S-Klasse.

Of je nou een Mercedes liefhebber of hater bent maakt eigenlijk niet veel uit, want de geschiedenis van deze prachtige ster spreekt voorzich. Hierin tellen afwijkende meningen niet en bestaan alleen feiten!
@agera: tonaangevende moet zijn toonaangevende
@agera: mee eens! :P
@agera: ik ben ook BWM-liefhebber ja….
@Megakix: Liefhebber? Dit zijn feiten of je nou BMW, Mercedes of Audi liefhebber bent.

Dit is de stand kijkend naar de gehelde geschiedenis van de 3 grote uit Duitsland.
1.Mercedes
2.BMW
3.Audi
@agera: was een grrrr-apje… :lol:
@Megakix: Dit was niet tegen jou bedoeld maar over het algemeen, want zelf heb ik iets meer een zwak voor BMW dan Mercedes of Audi. Maar op dit vlak kan ik niet subjectief zijn :P De geschiedenis van Mercedes ga ik niet ontkennen :)
@agera: in welk opzicht is de geschiedenis van Mercedes beter dan die van BMW ? :)
@dennisr: mercedes heeft meer aan veiligheids innovaties, denk maar aan de airbag, ESP, ABS, de veiligheidskooi met kreukelzones…
@HDM: jaa maar ik bedoel de geschiedenis van het logo he :) zowel Mercedes als BMW hebben wat dat betreft een apart verhaal over de oorsprong van het logo :)
@dennisr: klopt, bij Mercedes slaat het op dominantie ter land, ter zee, in de lucht, maar nĂ­et bij de TROS, en bij BMW is het een zwarte dikke ring op de wapenkleuren van Beieren (onthoud dat het blauw-wit dus niets te maken had met oorlogsvliegtuigen!)
@dennisr: Ik doelde alleen op de S-Klasse he ik ga zowaar meer sympathie krijgen voor Mercedes :) De S-Klasse kun je door de geschiedenis heen ook beschouwen als Speciale-Klasse en de 7-serie heeft jaren de tijd nodig gehad om die te evenaren.
@agera: audi staat bij mij op 1 , afwerking doet het bij mij , het is 2011!!
@KaCh1ng: Kijk qua afwerking geef ik je gelijk, Audi zit misschien wel op een net hoger niveau dan Mercedes. Maar als de geschiedenis van het merk Mercedes ter sprake komt dan komt Audi niet in de buurt van de Mercedes. Bijna geen enkel merk uit Duitsland kan op tegen de roemruchtige geschiedenis van Mercedes.
Bijvoorbeeld in de jaren `60 en `70 lag Mercedes mijlenver op de concurrentie die nu minder is geworden, mar het is nog steeds de toonaangevende merk!
@agera:
Weetje, en dat allemaal, al die moeite, al dat marketing gezever om te proberen de Citroen Ds van zijn troon te stoten.
En dat is ze nooit gelukt, NSU, een beetje met de R0 80 !
Laten we eerlijk zijn jongens. Als je een S-Klasse in het echt ziet, dan ben je daar toch wel echt sneller van onder de indruk. De huidige BWM 7-serie is een auto van niks. Het straalt geen klasse uit. De vorige 7-serie had tenminste iets diks, iets klassieks. Het was niet de mooiste wagen, maar het had wel identiteit.
Van die Mercedes dominantie op het water en in de lucht heb ik dan toch weinig gemerkt. Vliegtuigen hebben ze volgens mij toch echt nooit gebouwd, vliegtuigmotoren…mondjesmaat wellicht. Daarvoor moest je bij BMW en Daimler zijn. Daimler dito voor scheepsmotoren.

Maar Mercedes?
@bozewolf:

Daimler is Mercedes ..
Benz is Benz ..
@bozewolf: Daimler is Benz.
@bozewolf: De ster was ook het logo van de firma Daimler en van de latere firma (na 1926) Daimler-Benz. De respectievelijke eigenaars van de merken Mercedes en Mercedes-Benz. Deze bedrijven hebben toch grote aantal vliegtuigmotoren (vooral in de Tweede Wereldoorlog) gebouwd, en ook wel scheepsmotoren.
@mercedesfan: Kijk aan. Ik raak toch nog altijd in de war met de ontstaansgeschiedenis van Mercedes en al die verschillende klerenamen die ze aan hun produkten gaven.
@bozewolf:
Messerschmitt 109, de jager die het tegen de Spitfires moest opnemen toen Grossvater in de cockpit zat, had een mercedes motor, met als nouveaute brandstof inspuiting.
Dat had als voordeel dat de Messerschmitt motor nooit ging sputteren of stotteren tijdens gevaarlijke manouvres en dat was een serieus voordeel op de Rolls Royce Merlin motoroen van de Spitfires en de later P51 Mustangs.

ScheepsDiesels daarentegen, Wel wat moet ik zeggen, als daar een Ster opstond werd meestal de oud ijzer prijs gerekend, zo slecht waren die.
@bozewolf:

Ik weet niet of het merk MTU je iets zegt m.b.t. scheepsmotoren?

Dat is namelijk Daimler.
Wist ik al. Dit is maar een flauw marketing filmpje. Al bij al blijft Mercedes een van de meest iconische en herkenbare logo’s/ merken ter wereld hebben. en bovendien een van de mooiste.
Ze hebben me ooit verteld dat het logo van mercedes het uur-rooster was van de Duitsers; 8u beginnen, 12u pauze en om 5u naar huis.
Maar dit wist ik al, wel intresant natuurlijk, want wist alleen niet dat het logo pas in 1926 op de wagens werd gebruit.
@supasweet: correctie; de naam mercedes gebruiten ipv het logo
Goed filmpje zou bijna een Mercedes aanschaffen ! #not doe maar gewoon een BMW

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).