De iPhone5: nieuwe telefoon met gratis connector-hel

Auteur: , 115 Reacties

Vandaag was het zo ver: het evenement waar Appelfappers reikhalzend naar uitkeken, de intro van de nieuwe iPhone5, waarbij Apple voor het eerst Samsung lijkt te klonen, en niet andersom. Naast de innovaties heeft het nieuwe hebbeding ook een nieuwe connector!

Laten we beginnen met de key specs: 7,6 mm dik (18% dunner dan de iPhone 4S), 112 gram (dat is 20% lichter), snellere processor, 4 inch widescreen scherm, resolutie 1136 x 640 px, 8 megapixel camera, aperture van f2.4, etc. De nieuwe iPhone is dus net zo breed, alleen wat langer. Grafisch 2x sneller, normale processor ook 2x sneller. Betere batterylife dan de 4S. 1080p video filmen, verbeterde stabilisatie, gezichtsdetectie. Foto’s maken terwijl je aan het filmen bent en een HD facetime camera, ook over 3G.

iPhone 5 connectordinges

Alles leuk en aardig, maar bij het kopen van deze nieuwe eiFoon zal je ook nieuwe kabeltjes moeten kopen. Dat is toch lastig, want de gemiddelde iUser heeft een groot aantal oplaad- en synckabeltjes in huis, maar ook op kantoor en in de auto! Al die kabeltjes kun je gaan vervangen. Nou ja, dat hoeft niet, want Apple maakt ook verloopstukjes, maar die kosten uiteraard dik geld. En bovendien: hoeveel van die dingen zal je nodig hebben als je meerdere Apple-apparaten hebt? Voor geïntegreerde iPhone connectoren en docks, die we tegenwoordig in diverse nieuwe auto’s vinden, is het probleem helemaal lastig. Gaat zo’n verloopstuk daar wel werken?

On another note.. Er werd vanavond ook een racegame getoond, Real Racing 3, wat een iPhone5-exclusive is. Via het liveblog van Engagdet kunnen we je volgende schermschotjes laten zien (klik veur groot):

Real Racing

Update – En dan nog dit: met de iOS 6 update (komt op 19 september) krijg je de Apple Maps app, met Yelp-integratie. Daarnaast krijg je navigatie (met Siri, yay!) die dankzij de rappere processor belooft snel kaarten te renderen. Ook is er sprake van een real-time verkeersdienst waarmee je files moet kunnen spotten en dus omzeilen.115 reacties

Waar zijn de wielen?
@autobart: daar moet je een app voor downloaden…
@bbroek: Als jij het verschil tussen echt rubber (en de velg uiteraard) en een bult pixels niet ziet, mag jij wat mij betreft wel eens langs de opticien gaan.
@autobart: ….. ehhhh je begrijpt de grap toch wel? Hoop ik?
@bbroek: Uiteraard.
@autobart: en je kan ook een cover kopen…
@bbroek: hee die heb ik gehad op mijn ipod touch!
Was mooi en had vil grip enzo maar dat type rubber waarvan het was gemaakt scheurde te snel af waardoor ik een nieuwe moest kopen :S
@bbroek: Anders wel een koppakking voor je iPhone, is dus minimaal evenveel auto nieuws als de nieuwe Golf!

http://s3.amazonaws.com/static.fab.com/inspiration/45037-612x612-1.png
@bbroek: herkenbaar rubber (RE050A)
@Bart_V: Lol, restecp….
Ik wist dat een artikel over de iPhone 5 op AB zou komen!
Ik moest echt even dubbel kijken of ik wel op autoblog zat xD

maakt mij verder niet uit overigens.. OT: ziet er slecht uit, vind de 4 veul mooier..
Vergeet niet de nieuwe panorama functie…
heeft ie ABS en Tractiecicontrole
@rsvbf1: Hij heeft Launch Control…
Hoeveel koppel heeft ie?
@zdev:
Geen idee….
Ik lees wel dat je een berg nieuwe koppelingetjes moet gaan kopen als je met de meute mee wil lopen….
@jrk68: Ik dacht dat er ooit eens afgesproken was dat alle telefoon fabrikanten van 1 universele lader/connector gebruik moesten maken om de hoeveelheid laders die mensen in huis hebben te reduceren.

Of deze afspraak is slechts een gentleman’s agreement en niet wettelijk vastgelegd.
Of Apple lapt weer zoals gewoonlijk alle afspraken/wetten aan hun laars. Zij zijn immers Apple en mogen dat.
@Ikke_ferrari: ja dit is normaal verplicht maar apple wil dit niet, net zoals de europese verplichte garantie van 2 jaar…daar houdt crApple zich ook niet aan
@Jantje_555:
Ja hoor, daar wordt Apple aan gehouden. Gelukkig geen ervaring mee, want ik hoef zo’n crapple inderdaad niet, maar als het wettelijk vastgelegd is komt ook crapple daar niet onderuit.

Dat de crapple-users denken dat hun merk alleen maar de waarheid spreekt is hun fout.
@Ikke_ferrari:

jup dat is inderdaad overeengekomen door fabrikanten, waaronder apple zelf.

Inmiddels is het volgens mij ook verplicht om die connector te gebruiken. Maar dat doet apple natuurlijk weer niet. Nee in europa krijg je er een verloopstukje bij naar microusb…

Heel jammer dat dat toegestaan word. Nu zit je nog te klooien met snoeren.
@jrk68: Hoezo met de meute meelopen? 85 procent van de telefoongebruikers heeft GEEN iPhone.
Helemaal eens met het bovenstaande…
wat ook een tering merk trouwens, allemaal weer andere kabeltjes.. dikke oplichters..
@dennisr: Moet langzamerhand wel… Die dingen zijn er sinds 2003.
@dennisr: wel samsung voor de rechter slepen maar HTC niet terwijl due haast hetzelfde doet
@rsvbf1:

Komt omdat samsung een veel “gevaarlijkere” concurrent is ;)
Wat voor aandrijving wordt het eigenlijks?

Een A5 met quad core cpu, of een dual cpu en een dual gpu?

Van uit tot aan in hoeveel seconden?
@porschegt2rs: een A6….
A6 met dual Cortex A15s heb ik me laten vertellen.
@sir_smokalot: typ foutje sorry ik bedoelde de A6 natuurlijk. Maar dank u voor de info.

Gr
Oke! Zelf zou ik eerst die nieuwe Audi A3 checken
Leuk… Ben helemaal tevreden met mijn 4S, met een net nieuw abonnement. Over 2 jaar ga ik wel kijken naar de 5. Hetzelfde deed ik toen ik de 3GS net had en de 4S uitkwam. Deze 4S is me al snel genoeg, geen problemen mee en de camera is helemaal top. En over die aansluiting, achja, ik gebruik het kabeltje van de Iphone alleen voor, jawel, de Iphone. Is gelijk het enige Apple apparaat hier in huis. Geen nood dus.
@ej20g: Over twee jaar heb je de iPhone 6, die volgt de 5S van 2013 op.
@dafmaf: zou goed kunnen, maar dat is iets wat ik tegen die tijd wel zie. Ik nam ook de 3GS toen de 4 al zo goed als uit was, om de simpele reden dat ik liever geen gloednieuw toestel heb (e.v.t. kinderziektes e.d.), zal denk ik bij de volgende mobiel wel hetzelfde zijn. Voor hetzelfde geldt wordt het niet eens meer een Apple, dat is een zorg voor dan.
Boordcomputer? ;p

Maar OT: dafuq heeft de IkTelefoon temaken met automotive-news??? Beetje jammer
Race spelletje maakt het legiem voor AB ? Dat was slim.
@norge: AB zoekt tegenwoordig de domste redenen om iets op AB te plaatsen… Vind ik.
@norge: nee, er zitten tegenwoordig toch connectoren in auto’s?
@autoblogger: Jep ,Standaard in mij I30CW :)
@norge: + een n achter mij,
anders krijg ik die kommaneukende tuinkabouters weer achter me aan…
@norge: dus?
@autoblogger: Ok okee, het is legitiem, en bevalt de Iphone? :mrgreen:
@norge: dit is eens een premium merk die het van de Koreanen afgekeken heeft ;)
ok, de welke is dan de iphone 5 op de foto’s? of maakt het niet uit want ze zien toch allemaal hetzelfde uit?
@4991: het verschil tussen de 3 en 4 is toch vrij groot hoor. Maar ik ben het met je eens, ik zie verder het verschil op deze foto’s tussen de 4 en 5 ook niet (heb de 4S notabene in mijn hand!).
@ej20g: de 5 is dunner, heeft een groter display, een matte acherkant en dan de nodige technische updates natuurlijk. Dat zijn de verschillen met de vorige iPhones
@diedjee: ik ben me bewust van alle verbeteringen/veranderingen, maar die zijn niet bepaald zichtbaar.
@4991: Allemaal iphony 5
@4991: Dan lijkt de facelift van de Golf 7 ineens wel ingrijpend, om daar nog maar eens wat comment ruimte aan te wijden ^^
Zoo mooie reclame. Wouter heeft z’n iPhone 5 nu al verdient.
nog tot 28 sept wachten voor ik em kan bestelle :(
Ik wacht op de RS6 processor met 600pk. Maar even serieus. Waarom aandacht hier aan besteden op Autoblog? Slaat echt helemaal nergens op. Ja je kan je iPhone gebruiken in je auto. Kan met een Samsung of weet ik t allemaal ook? Beetje onzin dit. Meuren over de iPhone doe ik wel op iphoneclub
Zo dan wat ben ik blij dat ik m’n iPod kit uit de auto heb getrokken ten faveure van een fatsoenlijke aux-aansluiting, want dit is dweilen met de kraan open.
Allemaal leuk en aardig, dat 24/7 bereikbaar.. Maar ik denk dat mn volgende mobiel weer een nokia word! (mits ze dan nog bestaan)
Appel heeft zijn/haar beste tijd gehad.. Ze hebben iets gemaakt wat compleet nieuw was,wat niemand zich voor kon stellen en nu? Nu gaan ze door met uit melken van bestaande producten en zijn ze slechts een computer bedrijf..
@lamborgfan: Hahaha! Apple verdient het meeste geld met iPhones en iPads, niet met computers.
Morgen weet ik van Tmobile hoe ik deze z.s.m. heb
@Lucb: Gefeliciteerd vriend.
Ik begrijp iets niet. Waren alle fabrikanten niet verplicht gesteld om dezelfde soort connectoren te gebruiken door het europese hof? Was dat niet de reden dat ineens alle telefoons van verschillende merken micro-usb (of mini of weet ik veel hoe dat ding heet) gingen gebruiken? Waarom mag apple daar dan ineens wel vanaf wijken?
@Aquios: Neen. De EU wilde iets doen aan de wildgroei van adapters. Maar dat is bij Apple al heel lang geen probleem, hun iPhonekabels zijn aan het andere eind al heel lang gewoon USB. En dat is nu nog steeds zo.
@BaRa: Ah ok. Maar wel raar dat zij dan hele andere connectoren gebruiken. Waarom nou niet gewoon dezelfde als alle anderen. Dat scheelt voor de consument toch een hoop stekkertjes.
@Aquios:

Sterker nog, apple deed mee aan de onderhandelingen over de connector. Toen werd het een gentlemens agreement en later ging de eu het ook invoeren.

Hoe omzeilt Apple het nu alsnog? door een verloopje mee te leveren…
Pure oplichting natuurlijk die nieuwe connectors, en ik sluit me bij velen aan dat dit niet op AB thuis hoort, updates van TomTom daarentegen vind ik een ander verhaal. Het zal overigens niet lang duren voor we hier over de verkiezingsuitslag gaan lullen ben ik bang..
Tja das allemaal mooi maar veel te duur voor wat je krijgt… en je weet met zekerheid dat dat ding verouderd is binnen een jaar…
@xilver: Ik heb al 3 jaar een iPhone 3GS en die werkt nog steeds prima. O ja, en iOS6 kan erop. Dat is bij Android wel anders, daar kun je een telefoon zelden upgraden. Bij Windows Phone is het nog erger, die Lumia’s van Nokia van eind vorig jaar, daar kan Windows Phone 8 helemaal niet op.
Wat the fuck heeft dit met auto’s te maken???????!?!?!?!?!?!! Als je dit soort berichten wilt plaatsen, veranderen dan iig de naam x-( ik lees alle berichten op autoblog, maar als dit zo doorgaat, kap ik er echt mee. Als dit nou het enige bericht was, okee. Maar nee, de ‘auto’Bloggers plaatsen wel meer van dit soort berichten!!
@justaminifan: hoeveel automerken pochen wel niet met een iPhone dock of connector? Dit lijkt me ZEER relevant!!
@autoblogger: Nee, mensen die een nieuwe iPhone willen kopen zullen er vast informatie over opzoeken en op de hoogte van alles zijn, tenzij het een meisje van mijn leeftijd is (15)… Maar die heeft dan weer geen auto. ;)
@autoblogger: Dan kan je net zo goed reclame maken over de nieuwste bekertjes die gelanceerd zijn in de AH, want er wordt wel degelijk sterk nagedacht over het ontwerp van de bekerhoudertjes in een auto.
Maar goed, dat ter zijde… je doet op je eigen forum wat je wil natuurlijk.
ik heb al mijn apple kabeltjes eens naast elkaar gelegd.

en daar schrok ik toch van 24 van die dingen.
maar dat weerhoud mij niet om de nieuwe te bestellen :P
@the-budel-guy: 24??? Hoe kom je aan 24 kabeltjes van Apple? Ik heb er welgeteld 2: van de oude 3 en de nieuwe 4. That’s it. Wat heb jij in godsnaam allemaal aan Apple spul thuis staan?
@ej20g: haha ik heb er van mijn Iphone ipad en Ipod. dan heb ik nog oude kabeltjes van mijn vorige Ipad’s en Ipod’s en Iphone’s en dan heb ik nog een stel namaak kabeltjes voor onderweg en op kantoor.
@the-budel-guy: ah op die manier. Dan zit je er vrij snel aan ja, hier ligt het werkelijk helemaal vol met kabeltjes van Nokia, Samsung, HP en Siemens. Maar mijn Apple kabeltjes ben ik nooit kwijt, om de simpele reden dat die wit zijn en de rest allemaal zwart (duhh!). Hebben toch nog een voordeel, die kabeltjes van Apple!
@the-budel-guy: ipads ipods en iphones doe s even normaal man
the-budel-guy via iPhone app
@Flamingo: zal het proberen.
@the-budel-guy: als jij Apple (blijkbaar, als je er steeds opnieuw bij uitkomt) het fijnst vindt, moet je voor Apple apparatuur blijven kopen. Zolang ik het fijn vind die ik exact hetzelfde…
@ej20g: ik geef je groot gelijk.

ik gebruik apple omdat ik (voor mijn leeftijd) al erg veel onderweg ben. en ik daarom al mijn spullen bij me wil hebben dus gebruik ik Icloud heel erg veel.

maar als iemand windows android of BlackBerry zijn merk vind is dat toch prima van die apple fans die koste wat het kost blijven schreeuwen hoe super het is schaam ik me dood voor. zo zijn er genoeg punten waar ze op mogen verbeteren. maar dat geld voor alle platforms
oke dit is echt wel heel vreemd

iphonenieuws op een autosite?

die hele iphone kan toch niemand kopen want hij is veels te duur!
@Flamingo: oh vandaar dat ie zo populair is, niemand kan em kopen!
@autoblogger: snap jij het?
@Flamingo: Hij is in de zelfde prijsklasse als een Galaxy S III. Hoezo duur?
masterstig via Android app
@Flamingo: Niemand kan hem kopen, dream on vriend…
The new iphone 5, not very innovating and only for the metrosexual between us.
De iPhone evolueert net zo snel als een VW Golf
Zijn er nergens wetten die de bedrijfsvoering van Apple als oplichting kunnen beschrijven? Verlies van Steve Jobs is wel heel snel te merken.
@Pordon: Niemand verplicht je toch om een Apple te kopen? Ze werken puur op het imago en fanboy-gehalte van die toestellen waar ze enorm succesvol in zijn. Oplichting? Ik vind het geniaal goed gezien.
@xilver: exact. Helaas zorgen al die fanboys er wel voor dat de normale mensen die een apparaat van Apple bezitten (zoals ik) gelijk raar aangekeken worden op websites als deze. Dus ik verdedig me daarom ook altijd, omdat ik geen blinde fanboy ben. Waarom ik nu aan mijn tweede Iphone bezig ben? Nou, omdat ik ze fijn vind. Heb ze met zo’n beetje alles vergeleken, maar Iphone blijft voor mij persoonlijk de beste optie. Ik heb ook absoluut niks tegen Android. Jammer dat al die blinde fanboys het zo verpesten voor de normale Apple gebruiker… Overigens niks persoonlijks, dacht dat het gewoon even gezegt moest worden. Maar ik moet je absoluut gelijk geven, Apple is héél goed in wat ze doen.
@xilver: Maar waarom denk je dat Apple ‘fanboys’ heeft en een ander merk niet? Als het alleen maar marketing en imago was, gooide iedereen zijn iPhone bij de volgende contractverlenging weg. Maar dat gebeurt niet. Blijkbaar is het heel gek dat iemand zo enthousiast over een apparaat kan worden, blijkbaar is dat ongekend, want dat heb je nergens, dat iemand gaat kwijlen van glanzend metaal en opgevoerde specificaties. Oh, wacht eens…
@dafmaf:

er zijn ook bossen android, windows en blackberry fanboys te vinden. Moet je maar eens op nujij.nl kijken als er een willekeurig bericht is over apple of samsung oid. de flamewar barst los
@Pordon: Waarom? Waar zit de oplichting?
Totaal irrelevant populistisch artikel.
@ autoblog: Het is niet dat er een foto van een Porsche staat op de nieuwe iphone dat dit een artikel is dat autogerelateerd is….
Nou, dan post ik een even relevant filmpje, toch?

http://www.youtube.com/watch?v=FFhjDX-DUew
@SimonMc: Heerlijk als ze de draak steken met Apple, kan niet vaak genoeg gebeuren!
Waarom mket dit op ab
Dit is de druppel!

RIP AUTOBLOG.NL het waren mooie tijden……..
WAT ik dacht te lezen over een A6, ik zit tenslotte op AUTOBLOG, nee staat er een A6 cpu want het is hier GVD APPLEBLOG!!!
en als er nu nog mensen ZO gek zouden zijn een iphone 5 te verkiezen, kijk dan maar even naar deze vergelijking:
http://versusio.com/en/apple-iphone-5-32gb-vs-sony-xperia-s
http://www.engadget.com/2012/09/12/iphone-5-vs-the-competition-fight/
@Jantje_555: Als het je eerste telefoon is misschien wel, maar als je een iPhone hebt stap je niet snel over naar Android. En de tevredenheid onder iOS-gebruikers is veel hoger dan bij Android-gebruikers.
@Jantje_555: Nou, ik vind de 14 redenen waarom de iPhone 5 wint van groter belang dan die 17 redenene waarom de Experia wint, dat zijn functies die je amper gebruikt. De capaciteit van de accu zegt ook niet zoveel als het toestel er niet zuinig mee omgaat.
@Jantje_555: Ook die link van Engadget gaat over getallen en technische specificaties die niets over het gebruik van de telefoon zeggen. Weet je, een Porsche is sneller dan een fiets, maar als ik een wedstrijdje doe door een winkelstraat win ik op mijn fiets van de Porsche.

Die Lumia 920 in de vergelijking is helemaal een lachertje omdat niemand die nog in zijn handen heeft gehad. En dat gezeur over die verwisselbare accu. Bij mijn vorige telefoons ging het accuklepje alleen open om een nieuwe sim-kaart erin te zetten.
@dafmaf: dat is dan weer zo een typische apple fan boy vergelijking he…ga jij maar wat met je fiets rijden in de regen door de winkelstraat, ik rij je dan wel omver met men porsche cayenne, relax zitten in massagestoelen, airco en radio op!
Dit is echt wel een drama:
http://static.autoblog.nl/images/wp2012/iPhone5-02.jpgl
past dat nog wel in het vak onder de armsteun?
dit is ook nog een leuk filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=uIRBxRlsYR0

HAHA ik zou zegge: iphone f*ck you only Android loves you
Mensen, surf gewoon naar http://www.dealextreme.com en doe een zoekopdracht naar iPhone. Daar koop je kabels en opladers voor een habbekrats en de die kabel zal er binnenkort ook wel liggen. Verzenden naar Nederland is gratis. Koop niet de goedkoopste, maar vanaf 2 of 3 euro koop je topspul.
@dafmaf: roep dat nou niet te hard dan kan ik geen handeltje beginnen :P ging met de huidige kabeltjes super inkoop voor 3 euro of zo en verkoop voor 10 :P
Fuck Apple !
@w211: I see what you did there!
Helemaal lachen om die domme crapple gebruikers. Lekker milieuvriendelijk ook. Wel roepen dat ze groener gaan worden, maar ondertussen kan iedereen of kabeltjes vervangen of gammele adapters kopen. Beide is milieubelastend en klantonvriendelijk.

Dat laatste snappen crapple-gebruikers al helemaal niet, die denken dat deze manier van proleteren op je klanten normaal is.

Gelukkig heb ik wel productonderzoek gegaan en dan kun je maar tot één conclusie komen: Apple is VEEL te duur voor wat ze leveren. Het is zo ongeveer oplichting!
@johnny23: Kwaliteit koop je.
@johnny23: eet nu maar je banaan op en niet eng dromen over appels he :D
-edit: nutteloze bijdrage-
Linkbait heet dat mensen, en zo te zien werkt het!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).