De Italiaanse primeurs van Lancia, Alfa en Fiat

Auteur: , 11 Reacties

We zagen zojuist een mooi rijtje speciale Abarthjes langskomen, maar het Fiat-concern is natuurlijk groter dan dat. Wat nemen Lancia, Fiat, en Alfa Romeo allemaal mee naar de autoshow van Bologna?

Om eerlijk te zijn, niet zo heel veel vernieuwends. De koek was met de Abarths zeker al aardig op, want de rest van het concern moet het vooral van wat andere varianten binnen het bestaande gamma hebben.

Fiat toont zijn nieuwe Panda, maar die stond ook al in Frankfurt, dus een primeur is het niet. Tegelijkertijd lanceert het concern maar weer een special edition van de 500, de Nation Limited Edition. Deze tot 1000 stuks gelimiteerde Fiat (500 normaal en 500 voor de 500C) moet het Amerikaanse avontuur van Fiat vieren.

Lancia geeft de Ypsilon een rood-zwart kleurtje en noemt hem daarom ook maar Black&Red (the alternative to monotony) en Alfa toont een 120 pk sterk 1.4 liter Turboblok voor in de Guilietta, dat niet alleen op benzine, maar ook op LPG kan rijden. En verder wordt de 170 pk 1.4 in de MiTo gelepeld, die daarmee direct de QV-badge met het bekende klavertje vier krijgt. Maar volgens mij hadden ze die in augustus al, dus eigenlijk heeft ALfa helemaal niets te melden.

Enfin, u bent weer grotendeels op de hoogte van wat de Italianen van het Fiat-concern in de aanbieding hebben. Nu Ferrari en Maserati nog.
11 reacties

Geen nieuwtjes voor de 4C?
@linuxxx: hoopte ik ook al op.. maar maybe als verrassing? Verder niet zo heel spectaculair wat ze nu presenteren.
Rustig jaartje, moet ook eens kunnen. Was ook te verwachten, want premières worden tegenwoordig al maanden op voorhand gelekt…
@Esprit_de_Flandre:

maar de nieuwe Panda !!

ik was dat ding alweer vergeten .. terwijl ik echt een soft-spot heb voor dat geval ..
@lincoln: Ik ook, maar niet echt een primeur meer natuurlijk. Vraag me af of ie al te koop is. Ik denk niet dat ik er al één gezien heb in het wild…
@Esprit_de_Flandre: Het wordt waarschijnlijk pas januarie/februarie voordat de nederlandse dealers hem hebben. De prijslijst is al wel vrijgegeven.
@lincoln: De oude vind ik er persoonlijk een stuk beter uit zien, mede omdat de nieuwe van de afgrijselijke koplampen heeft.
@masterstig:

ik denk dat als je em moet kopen en 4 jaar in rijden je er anders over denkt ..
@lincoln: Dat ik dan de nieuwe fijner/beter vind?
@masterstig:

ach .. dat weet ik natuurlijk niet ..
maar ik heb een zwak voor kleine Fiatjes en ga er gemakshalve vanuit dat iedereen dat dan maar heeft ..

was niet mijn bedoeling om je te overtuigen iig ..
leuk retro bakkie :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).