De Jaguar F-Type “Black Pack” is… oranje

Auteur: , 46 Reacties

Oranje is het nieuwe zwart.

Zwarte wielen, gril en raamranden, donkere achterlichten en verduisterde spiegels. Als je de verzamelnaam van deze opties hoort, namelijk “Black Pack”, verwacht je dat de kleur van de auto zelf ook zwart zal zijn. Echter, in het pakket zijn een gelimiteerd aantal kleuren mogelijk, waaronder Firesand.

Dit speciale oranje kleurtje beleeft zijn premiere op de LA Autoshow. De F-Type die ‘m mag dragen is het V6 S model; 3-liter supercharged met 380 pk. Naar de honderd in zo’n 4,8 seconden en een top van 275 km/u.

Om de Black Pack op jouw nieuwe F-Type te krijgen zul je ongeveer 1,200 euro extra neer moeten leggen. Een relatief goedkope optie voor een dure auto. Lang hoef je er niet op te wachten, want het pakket zal tegelijkertijd met de F-Type verkrijgbaar zijn. Medio de lente van 2013 zal de V6 of V8 gedirigeerd worden door jouw rechtervoet. Je weet dat je het wilt.46 reacties

Gaaf karretje hoor!
Heb nooit iets van die *kleur* is het nieuwe *kleur* gesnapt… Los daarvan, hij’s weer lekker hoor!
@toyotafortuner: als ze bv zeggen “oranje is het nieuwe wit”, wilt dat zeggen, dat wit momenteel in trek is, maar dat oranje die trend aan het overnemen is. Bijgevolg, zal je dus ipv veel witte auto’s, ineens veel oranje auto’s zien rijden.
@SimonMc: Ach so! Hmm, trends volgen is, zeg maar echt niet mijn ding ;)
@toyotafortuner: dan moet je een Hyundai kopen..
@solmatje: of gewoon toojootaa blijven rijden..
@SimonMc: Veel plezier met je nieuwe wit (oranje)! Oranje is een gay kleur!
@toroloco: de regenboog toch?
@toroloco: zegt degene die en mini heeft als avatar…
@toroloco: Zegt ‘Aventador’ jou iets?
F-Type blijft smullen
Leuk hoor zo’n roadster om de gay-man te pleasen, maar kom eens met die coupé op de proppen.
@alcantara:
Dus omdat het een roadster is, is het automatisch voor de “gay-man”?
http://www.worlds-luxury-guide.com/files/imagecache/rebrush_gallery1/1_10_1967_Shelby_Cobra427SuperSnake1_supercars.jpg
@featherlight: en voor kappers. Of ‘voor het vrouwtje’..
@featherlight: Wat blijft dat toch een heerlijke bak. Over tijdloos design gesproken!
Tering jantje, wat een dikke bak!
Het blijft een prachtige wagen maar eigenlijk geen echte Jaguar/Brits qua design. Heb al gauw de associatie met andere merken. De achterkant is bijvoorbeeld typisch iets voor Alfa en misschien ook wel BMW.
@rickr: moeten Britten tot het einde der tijden ouderwetse auto’s blijven maken?
Ik vind dit juist modern, Brits en met vleugjes nostalgie.
Jaguar heeft gesnapt dat ze een andere richting op moesten, beginnend met de huidige XJ en XF.
@RudyV: Ik vind het ook een hele mooie auto, en zeker een stap in de goede richting van Jaguar. Ik heb Jaguar ook hoog staan. Het is alleen zo dat als je tegen iemand zou zeggen die de auto niet kent van; “kijk, dit is de nieuwe kleine cabrio van Ferrari’ Dat die gene dat best wel eens zou kunnen geloven. De automarkt wordt helaas in veel segmenten overspoeld met eenheidsworst. Nu is dat bij de F-type niet helemaal het geval uiteraard.
@rickr: Zet je m naast de e-type van een vriends opa is het weinig idd, maar je moet toch moet de tijd meegaan, en ik vind dit dan erg geslaagd.
@rickr: Definieer ‘Brits’ design…
Moet je voorstellen dat je dit dadelijk in real-life ziet rijden! Heerlijk
Die uitlaatjes zijn zo mooi, en die velgen ook trouwens. Lekker gewaagd kleurtje, maar staat m dondersgoed!
@coenijn: en ik snap die comments niet dat een cabrio een homo man auto is.
@coenijn: “homo man”?
@SimonMc:
Een vrouw kan ook “homo” (homoseksueel) zijn.
@coenijn:
Dat zijn gewoon simpele pubertjes die dat roepen, stiekum willen ze ook een cabrio maar ze kunnen het niet betalen.
@jrk68: Stiekem willen ze ook een cabrio, maar ze zijn nog niet uit de kast…
De achterkant is echt lelijk.
@bsxc2: Best wel idd en ligt het aan mij of is dit een vrij korte auto? Het enige waar deze auto aan doet denken is van die ouwe lullos met een petje..
Ziet er goed uit.
1200 piek voor sowieso enkel die velgen al is geen geld..
Ben benieuwd, appetijtelijke bak voor de rest.
@kaasboerin: Je kan wel wat oranje bij je avatar gebruiken.
@norge: Uw wens is mijn bevel. :)
@kaasboerin::mrgreen:
Heel jammer dat het geen 4 zitplaatsen heeft, maar mooi is ie wel!!!!
Die velgen komen me bekend voor:
http://www.carkhabri.com/Gallery/audi/audi-a5/exterior/large/4.jpg
@pfranze: Zoek maar is op een Citroen C5 van het huidige type en dan de 1.6HDiF eco versie. Heeft ook die velgen. Zal wel een populair design zijn.
Hier en daar heeft de Jag de contouren van de Aston Martin Zagato.
En toch vind ik het van voren een suffige gup… maar verder een erg mooie auto :S Oranje is een prima kleur voor een auto, hoewel ik het meer op Amerikaanse auto’s of Lambo’s vind passen. Enige nadeel van een oranje auto is dat je je er eens in de 2 jaar niet mee kan vertonen… Gelukkig meestal maar eventjes :P
vraag me vooral af hoe dit b eesjte eruit zal zien met een dak … of gaan ze enkel een cabrio maken…
@tborre: Nee, er komt ook een coupé versie van.
Mooi. Hier ziet hij er nu wel een beetje te sportief uit voor de gemiddelde Jag bestuurder. Maar die extremen bestonden bij het vorige model ook.

Nu, sinds de wagens over extensieve communicatie capaciteiten beschikken – toegangkelijk met smartphones – en in klassen verdeeld zijn – kan er een klasse zijn – bvb electrische wagens – die op gereserveerde parkeerplaatsen in de stad staan. Dit kan ook een oprit zijn die iemand heeft afgestaan in ruil voor credits. Bij een supermarkt-bedrijf… Heb je een wagen nodig – dan zie je op uw smartphone waar en voor hoelang een wagen beschikbaar is. Dan kan je on-the-fly een rit vinden. De navigatie (die weet welke gereserveerde plaatsen beschikbaar zijn) kan u na uw rit ook naar een gepaste plaats leiden (dicht bij uw bestemming). Met dit model – voor deze klasse tenminste – heb je geen gecentraliseerde afhaalpunten enz… nodig. Lijkt op Cambio waarschijnlijk. De QC zou dan wel moeten gebeuren door de klant zelf. Hoewel – de iMirror speelt voor Big Brother. Als klanten schade-vuiligheid-… vinden mogen ze dit fotograferen en opstuuren. Op deze manier is het autodelen redelijk ‘vloeibaar’. Het gebruik van deze wagen word volledig geautomatiseerd en ze moeten enkel bij het onderhoud opgehaald worden. Misschien kan je mensen met credits belonen als ze gaan tanken (vanaf 1/2 tank bvb) en dat allemaal via de boordcomputer in de gaten te houden.

Dit geld natuurlijk niet voor de klasse sportwagens-luxewagens – die je best binnen bewaard en nog meer in de gaten houd.

Electrische voertuigen genieten de voorkeur in deze klasse. De plaatsen zelf kunnen dan met aansluiting op het net (en groene electriek?!?) worden uitgerust. Opnieuw – je moet hiervoor wel een gevoel van verantwoordelijkheid kweken bij de klanten.

De klant zou ook moeten opgeven voor hoelang die plant de wagen in gebruik te nemen. Zodat de volgende die er misschien op wacht weet wanneer hij die mag verwachten. Het overschreiden van de termijn word belast met credits.

Op zich hoeven alle credit boetes en beloningen niet veel te bedragen. Maar samen kunnen ze een significant verschil maken en mensen bewust en verantwoordelijk maken.
@Pieter-Jan: WTF?

Plus lopen knippen plakken jongen? u, je, jij, hij: durf een stijlvorm te kiezen hè. Nu leest je overbodige comment nog lastiger.
@eklasse: Wat is er mis met de colleges van Pieter?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).