De Maserati Kubang gaat met pensioen

Auteur: , 27 Reacties

Tot ziens, raarbenoemde concept-SUV. Het waren vier fantastische autoshows.

Op de Autoshow van Beijing kon er nog even naar gekeken worden, maar daarna gaat de opgehoogde Drietand richting Italië en zit zijn werk erop. De Kubang werd in september 2011 voor het eerst getoond in Frankfurt, reisde daarna af naar Detroit en Dubai, en China is dus zijn laatste publieke optreden. In 2014 wordt namelijk het productiemodel onthuld in Detroit en daar zal ook de definitieve naam bekend worden gemaakt, aldus Automotive News.’Kubang’ zal dus niet op het typeplaatje verschijnen. Dit zei CEO Harald Wester er over.

“After Beijing, we will retire the Kubang concept. Our SUV will reappear in its production form and with its final name in due time.”

Eerder werd ook al gesuggereerd dat de Kubang, die op het onderstel van een Jeep Grand Cherokee komt te staan, een andere roepnaam zou krijgen. Vermoedelijk Cinqueporte.

Onder de kap hoeven we trouwens geen HEMI V8’s te verwacthen, maar benzineblokjes die bij Maserati zijn ontwikkeld. En om maximaal te profiteren van de SUV-hype zal er ook een dieselmotor op de optielijst verschijnen, vermoedelijk een 3.0 V6 van de Italiaanse blokkenboer VM Motori.

Mocht de naam ‘Cinqueporte’ (uitspreken terwijl je dit handgebaar maakt) het niet halen, wat zou volgens jullie dan een uitstekende naam zijn om de SUV van Maserati te benoemen?




27 reacties

dit mormel mag in italië blijven
Urus.

Ik vindt hem wel minder lelijk dan dat gedrocht van Lamboghaudi.
Op de persfoto’s is hij best mooi, maar in Frankfurt viel hij erg tegen. Hopen dat het productiemodel mooier wordt.
@ThomasBol: +1
Hoe vaker ik hem zie hoe mooier ik hem ga vinden, zo slecht is het ontwerp niet. Als ze door die SUV nog mooie auto’s als Quattroporte en GranTurismo kunnen blijven maken, vind ik het best.
De mooiste van de premium SUV concepten stopt ermee?
@Ricardo
De Kubang is al iets ouder dan 2011 hoor.
2003 is die voor het eerst gepresenteerd.
http://www.autoblog.nl/archive/2005/06/25/maserati_maakt_plannen_voor_cr
@Duell: Ja, maar dat was een andere Kubang…
Ik zeg, Maserati Sgradevole….
Na het zien van de Bentley en Lamborghini esjoevies is deze eigenlijk nog lang niet zo slecht…
Ik wil het graag mooi vinden. Omdat ik bijna alles mooi vind wat Maserati gemaakt heeft. Maar dit is toch echt niks.

Plak er een kia logo op en ik geloof het ook. De auto straalt niets van klasse en elegantie uit. Hij straalt überhaupt niets uit wat het een Maserati maakt.. ja het logo.
Ah zo’n heerlijke VM diesel. Daar heeft Chrysler Jeep in ieder geval al ervaring mee (Grand Cherokee 2.5TD en de RAM en Voyager modellen) Wat een tractorblok was dat. Ach ze zullen nu wel met een CommonRail komen maar toch. Wel mooi dat de naam nog verandert wordt want Kubang klink als het geluid wat ie maakt wanneer de motor kapot loopt.
@E34M5Touring: inderdaad, slechte dieselblokken zijn dat zeg! Saab heeft hem in de 9-5 gehad. Eén jaar gelukkig maar, gaat allemaal stuk…
Pff gelukkig dat er geen amerikaanse rommel in komt. Lekkere italiaanse spul onder die motorkap, zo hoort dat!
@akrapovic: nu nog hopen dat er niet teveel amerikaanse onderdelen in de Quattroporte komen
@zender: jaa fingers crossed. Dat zou afbreuk doen aan dat mooie merk
Vind die persfoto’s best mooi, daar kan geen cayenne tegen op, en zeker geen bentley suv.
Hopelijk komen hier gewoon dikke ferrari motoren in. Want Hemi motoren in een maserati is zelfmoord.
w115 via Android app
Ik vind hem prachtig, toch wel de grootste concurent van de cayenne
@W115 Weinig kans dat dat überhaupt een concurrent wordt voor de Cayenne, die zoek ik eerder in de hoek van Audi, Bmw en Mercedes.
KuBANG!… en ’t vuil is weg!
Zo ziet ie er wel ok uit! Op eerdere foto’s vond ik hem echt heel lelijk! Laat maar komen zo, als dat betekend dat ze de GranTurismo etc. kunnen blijven maken!
j00rs via iPhone app
Kubunga bunga, speciaal voor Berlusconi.
Tja, nu Lamborghini ze heeft laten zien wat een SSUV nu eigenlijk hoort te zijn, kan Maserati niet anders dan dat gedrocht genaamd ‘Kubang’ grondig te herzien. Vuilbak in en van scratch beginnen. Niet dat ik zelf ooit een Urus zou kopen (moest ik het geld hebben), maar hij ziet er in ieder geval wel duizend maal stoerder, cooler, gekker, sterker en exclusiever uit dan eender welke andere (S)SUV. En het geheel klopt bovendien ook nog eens, het is geen samenraapsel van weet ik veel wat allemaal. And, it most certainly will deliver. Not all show, comes with a whole lot of ‘go’.

Nah, Cayenne, Kubang, X5/X6, ML/GL, Q7, dat afgrijselijk ding van Bentley… geen van allen komt ook maar in de buurt van de Urus qua looks en uitstraling.

Nu ik er zo over denk, vraag me af wat Aston Martin zou presenteren moesten ze zich met een SUV gaan bezighouden. Iets in One-77 stijl maybe?
De nieuwe mazda cx5 ziet er beter uit en kost minder

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).