De mooiste droomgarage staat nu in Zwitserland

Auteur: , 50 Reacties

Waar stalt de autoliefhebber zijn bolides het liefst? Je komt al snel bij een soort Batcave uit. Die richting gaat ook deze fantastische Zwitserse garage op.

Auto’s stallen kan op vele manieren. Waar komt deze behoefte aan bijzondere auto-stallingen vandaan? Het gros van de mensen zet hun vierwieler gewoon onorigineel op straat, voor de deur. Dat werkt ook prima. Als je vaak genoeg rijdt en wast hoeft de auto er niet eens veel door te lijden.

Het wordt een ander verhaal als je meer dan 1 auto hebt. Je kan ze onmogelijk allemaal rijden en alleen al remschijven roesten in afzienbare tijd kapot. Zeker in ‘ons’ Hollands klimaat. Als de autoverzameling nog verder groeit wil je je auto’s bovendien naast elkaar hebben staan. Dat is leuk om langs te lopen en naar te kijken.

Voeg er een toefje ‘inkijk bescherming’ aan toe en je komt uit bij een kelder, bunker of ander soort Batcave. Dit Zwitserse ontwerp van Peter Kunz Architektur is volledig in een berg verzonken. Van Zwitserse makelij dus waarschijnlijk atoombom-bestendig. Een garage om te hebben. (via jalopnik.com)50 reacties

Ziet er eerlijk gezegd weinig spectaculair uit.
@GaIIardo: Nou, denk dat die wagens een mooier uitzicht hebben dan de meeste van ons…
Laat Batman hier lekker zn auto parkeren! Vind het echt niets..

maar das persoonlijk natuurlijk hè! Als ik het geld zou hebben, had ik heeel anders gedaan..
Waar stond ie eerst dan? en hoe hebben ze die hele garage daar zo gekregen? beetje meer info mag wel Alwood :P
De gezamenlijke parkeerkelder onder mijn appartementencomplex ziet er nog mooier uit…
Gewoon een soort museum. Als ik weer met de auto op vakantie ga, dan wil ik wel de moeite nemen om om te rijden voor een kijkje.
Heerlijk, eenvoud siert
Een foto van de garage in het donker lijkt me wel gaaf!
@opgooier:

die staat bij @tritone op zijn avatar .. check maar effe ..
@lincoln: Het gebeurt niet vaak, maar deze vind ik toch wel grappig. :lol:
Prachtig lijkt wel kunst
Ik hou er wel van #hippie
Ik vind hem wel mooi maar als ik veel geld had zou ik iets anders bouwen.
Benieuwd hoe het er nu uitziet. Die foto’s zijn zo’n 13 jaar oud.
@rotarypowah: +1
is er ergens nog een ingang of iets dergelijks want het lijkt mij niet fijn om daar over een betonen rand te rijden en door het onkruid, maar toch ik vind het een leuke garage zou ‘m wel willen, en is die al verkocht of of word die nog verkocht en voor hoeveel dan (gewoon uit nieuwsgierigheid)
lol er kunne maar 4 autos in die garage
@Flamingo: Nee, er kunnen 4 achter zo’n glazen wand. Denk dat wanneer je de foto zo bekijkt er zeker wel 10 kunnen staan.
@bassen: Edit: 5 zelfs achter een glazenwand.
@Flamingo: plaats voor 8 als het goed is.
dit is pure kunz .. met een ultra kleine k ..
masterstig via Android app
Ziet er echt super mooi uit, ik zou het wel doen in tegenstelling dus van de meeste hier. Wat ik hier mooi aan vind is dat het er erg simpel uitziet, gewoon de focus op de auto in een prachtig landschap. Wat een droom…
@masterstig: Dit is nu ook echt mijn ding, werkelijk prachtig! Staat op de foto natuurlijk ook al geweldige auto. Ken foto’s hiervan waar nog andere porsche’s achter het glas staan.
@masterstig:

idd .. het hele concept “mistroostigheid” komt hier tenminste goed naar voren ..

een de (die er op wonderbaarlijke wijze “gezellig” uitziet bij een fotoshop met heusePorschrsche) tl-verlichting is de kers op de appelmoes ..
@lincoln: Ach ja, ieder zijn mening.
Mooi? Ik wist niet dat in Tsjernobyl een Porsche stond.

Dit ziet er echt troosteloos uit, verweerd beton, tis net een gemiddeld station in Duitsland, zo grauw en kil.
@HDM: Is onder archiitecten heel populair, minimalistisch noemen ze dat.
Nee, dan wil ik er toch een met een Ferrari op de garagedeur geschilderd.
@kickass:
En daar je Panda in parkeren.
Mijn droomgarage is een villa met daaronder een parkeergarage, waarbij de helling naar beneden een deel door de woonkamer loopt met ramen eromheen. En onder de grond merk bij merkvak. Maar alles kan, Staatdloterij *droomt verder*
@michelyman:

klopt ..
als je een hoop hebberigsheidsbelasting wil betalen ..
dan is dat echt allemaal mogelijk ..

tip van @lincoln .. koop gewoon alle staatsloten op ..
@lincoln: Ik daag je dan uit om er 100 niet te kopen…
Mooi gedaan, maar denk eerder aan een museum ofzo.. :D Doe mij maar ultra-modern-..-…
Goh, ik vond die van Ralph Lauren iets spectaculairder.
@xilver: Inderdaad.. en er zijn hier wel mooiere langs gekomen. Doe mij maar zo’n superchique hal bij je villa. Die mansion met draaischijf.. da’s voor mij nog steeds de mooiste..

http://www.exoticgarages.blogspot.nl/search?updated-max=2010-12-23T12:48:00-03:00&max-results=3
@Freewarefreak: Ik vind de inhoud van die garage vooral de moeite ;-).
@Freewarefreak: Wat een acute kitsch. Geld en smaak, het zij duidelijk slechts zelden synoniemen.
@Freewarefreak: kwijlll…

Ik vind het echt heel erg eng. Deze opslagruimte heeft zoals zoveel eerder getoonde “garages” op dit blog niets te maken met het concept van een garage. Hier een paar foto’s van wat imo een droomgarage is:
http://gliving.com/wp-content/uploads/2008/06/american-hydrotech-green-roof-garage-01.jpg
http://gliving.com/wp-content/uploads/2008/06/american-hydrotech-green-roof-garage-03.jpg
Gevonden na even googlen op most beautiful garage. Ik stel dan ook voor om als er hier weer een “droomgarage” verschijnt, we punten kunnen geven. Het Zwitserse betonnen hok krijgt van mij dan -10.
@midasracer: Dat is toch geen garage? Dat s een handenarbeidlokaal van een dure kostschool waar een aartsluie docent zijn SL naar binnen heeft gereden.
@mashell:

Dat lijkt toch meer op de garage die ik zou willen hebben dan een autostalling zoals hierboven.
@mashell: ben ik het totaal niet mee eens. Dit vind ik echt een top garage.

Mijn droom garage bestaat uit een mansion van rond het jaar 1600 op het Engelse platteland met daarin een garage voor 3 auto’s en tevens 3 bruggen en complete werkplaats. En compleet vanuit de woonkamer te bezichtigen, en te verduisteren doormiddel van schuifmuur.Een garage is meer dan stallen alleen voor mij. Heerlijk om ook aan je eigen supercar of hobbyproject te kunnen sleutelen.

Oh, waarom win ik die loterij nou ook nooit.
@mashell: Ik denk dat je gelijk hebt, want ik zie houtbewerkingsachtige spullen. Maar het sfeertje is goed. Mooi licht, gereedschap aan de muur, ruimte maar niet teveel. Het moet een beetje als een warme jas aanvoelen.
Wat een kil betonnen hok en dan die TL-lampen alsof na het bouwen van zo’n garage er niet eens fatsoenlijke verlichting afkan. Ook lijkt het me helemaal niet zo goed dat je wagens constant achter glas zitten en al helemaal niet in de bergen waar de zon nog iets feller is.
Ik vind het wel mooi, het heeft alleen wel een hoog poser gehalte om je auto’s zo aan de weg te zetten. En dat staat mij dan weer tegen. Verder, vind ik het wel wat hebben.
Lijkt wel een bunker uit die ene oorlog van 60 jaar geleden. Ziet er toch niet uit. Ik hou wel van modern en strak maar dit is gewoon triest
Wit gepleisterd zou t nog wel nice zijn maar met dat verweerde beton ziet t er een beetje verdrietig uit. Maar wel een leuk idee :)
En met andere soort en kleur verlichting of course

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).