De Porsche Mission E wordt op de IAA onthuld

Auteur: , 24 Reacties

Je weet wel, die EV die het Tesla knap lastig gaat maken.

De Porsche Mission E gaat Tesla slopen

Oh ironie. Tot vervelens toe beweert de ene na de andere kant dé Porsche 911-killer te hebben gebouwd, simpelweg daar die auto als een benchmark in zijn klasse bekendstaat. Hoe dat uitpakt met de geblazen 991 Mk.2 is natuurlijk nog even afwachten, maar we gaan ervan uit dat dat wel snor zit.

Wat elektrische auto’s betreft is het echter Tesla dat zeker in het premium segment met kop en schouders boven de concurrentie uitsteekt. Andere fabrikanten weten dan ook niet hoe rap ze een statige EV in elkaar moeten schroeven. Zo deed Mercedes onlangs al een aankondiging, maar ook Porsche zit niet stil.

Eerder werd consequent uitgegaan van de naam Pajun, maar in de praktijk zit de vork anders in de steel. Porsche heeft hun elektrische wapen namelijk Mission E gedoopt en hij wordt vanavond nog tijdens het VAG-festijn op de IAA onthuld. Dat heeft baasje Martin Winterkorn zojuist bevestigd.

De range zal uitkomen op 500 km, wat eveneens geldt voor de Audi e-tron quattro concept die dus vergelijkbare specs gaat krijgen. Verdere details zijn op moment van schrijven nog niet bekend, maar als alles volgens plan verloopt komt daar spoedig verandering in.

UPDATE: de Porsche Mission E met 600 pk en 500 km range is officieel onthuld24 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ondertussen zie ik de panamera diesel niet meer in de prijslijst in NL. Toch te conservatief, de doelgroep?
@eaudi: nu je het zegt! Schijnt al een half jaar niet meer geleverd te worden in Nederland. Wel jammer, met name de latere 300pk sterke versie was de beste uitvoering in de hele Panamera range (als je prijs en actieradius mee rekent, uiteraard ;-)).
@eaudi: Typisch, terwijl men in Amerika het voordeel van diesel rijden nu juist aan het ontdekken is. Mijn ouders achterburen hebben nog wel een diesel Cayenne gehad.
@eaudi: ik heb even gesproken met een oud-IVA klasgenoot die nu bij Porsche werkt, en ze hebben de Panamera Diesel afgeschreven. Inderdaad niet het succes wat ze gehoopt hadden. Bij de Cayenne blijven de Diesel en Diesel S vooralsnog. Maar sinds de komst van de Panamera E-Hybrid heeft werkelijk niemand meer interesse voor de Diesel. Sterker nog, ook de instap Panamera met V6 verkoopt slecht, in Nederland is uiteraard de E-Hybrid de populairste uitvoering, maar wereldwijd zijn de GTS en Turbo modellen het populairst…
@gtwillem: dank voor je reactie. Goed om te weten. Het viel me op nav een advertentie in FD.
Best wel vreemde keuze. Een hybrid mag geen aanhanger trekken, om maar eens wat te noemen. Je zult maar eens een paard willen meenemen…
Nou was de 250pk versie ook niet geweldig qua kracht. Een lekkere diesel en vierwielaandrijving vormen een prima combi, dus nog wat werk te verrichten voor Porsche. Niet iedereen wil een suv tenslotte.
En de achterkant is geïnspireerd op een duitse blubberbuik. Dit is toch echt design waar je alleen met een klinkende naam als die van Porsche wegkomt.
@hehe: Waarschijnlijk heeft de designer zijn chef iets te serieus genomen toen ie zij ‘ik wil dat dit nieuwe model er lekker dik uitziet’… :P
@hehe: ja, die gesmolten kaas-look..
Damn that ass
Op zo’n EV zullen ze een echte en ruime garantie moeten bieden. Dat zal wel even wennen zijn voor VAG :-)
Ik vind het een geslaagde porsche. Gaan ze hem ook produceren??
Het kontje heeft wel iets weg van de Alfa Brera.

Anyway, zal ongetwijfeld wel weer een succes worden… Net als de Cayenne, waarvan we ook allemaal vonden dat het in strijd was met alle merkwaarden die men in Zuffenhausen propageerde.
Is die VAG party ook ergens te livestreamen toevallig?
Wat een gave bak!!!!
En zoals de Porsche past gaan ze ook de prijs ‘beter’ doen dan Tesla.

De S E-Hybrid komt reeds uit op 110.000 Euro (B) . Deze zal er wel vlot over gaan waarschijnlijk.
Panamera+Macan=Dit?
Zullen ze ook een waterstof versie lanceren?
Als concept….
Op Facebook al te zien, wit en wonderschoon.
Ook al zo mooi!
Prachtig apparaat, zo in productie graag!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).