De Quadski is een amfibievoertuig voor €30.000

Auteur: , 30 Reacties

Een auto die kan varen? Zijn we geweest, hebben we gedaan. Maar wat te denken van een waterscooter met vier uitklapwielen die zich transformeert tot quad? Maak kennis met de Quadski!

Althans, kennis maken, het Amerikaanse bedrijf Gibbs Amphibians kwam alweer zes jaar geleden met een conceptversie op de proppen. Maar binnenkort gaat dit water- en landspeelgoed dan eindelijk in productie en hopen ze eind dit jaar de eerste Quadski’s aan klanten uit te leveren, voor prijzen die beginnen bij 40.000 dollar, of 30.840 euro. En laten we eerlijk wezen, voor een amfibievoertuig is dat beslist geen wereldschokkend bedrag. De meesten beginnen bij een tonnetje.

Met één druk op de knop kan de eenpersoons tobbe zijn wielen in- of uitklappen en de aandrijfkrachten zijn afkomstig van een motorfietsblokje van BMW. Deze 1.3-liter viercilinder, gelieerd aan het blok uit de K1300S HP, levert 175 pk en is gekoppeld aan een gerobotiseerde zesbak. De Quadski kan zowel op het land als op het ruime sop snelheden tot 72 km/u halen. Op het water worden de aandrijfkrachten verzorgd door een jetdrive-systeem, vergelijkbaar met dat van een reguliere jetski.

Bekijk een video van de Quadksi op Autojunk en vertel ons: is dit dé doorbraak in de amfibievoertuigenwereld?30 reacties

Dus dan koop je iets dat zowel slecht is op het water als op het land voor de prijs waarvoor je zowel een jet-ski als een quad kopen kan. (als je dat soort ondingen al zou willen hebben)
@Hupke:
jij hebt er dus al op gereden/gevaren.
@wout441: Voor het zelfde geld koop je een Seadoo RXT 260pk/125+km/h en een Yamaha Raptor die ook 120+km/h haalt.

Dan heb je beide werelden een van de beste apparaten. En kan me weinig momenten voorstellen dat ik deze werelden echt gecombineerd zou willen hebben.
@sandervzanten: geloof dat je in je pleidooi een klein, doch vrij belangrijk, detail vergeet: je hebt geen auto met aanhanger nodig
@wout441:

Tuurlijk joh, ik was de test piloot die er 1000 000km mee gereden en gevaren heeft.
En ik was ook diegene die bedacht heeft dat er een rubber eendje mee geleverd moest worden.
@wout441: alsof je erop hebt moeten rijden/varen om een oordeel te kunnen vellen. Dan wordt er voortaan niet meer gereageerd op autoblogs boven de 100k, want zo goed als niemand heeft er mee gereden.
175 pk en maar 72 km/h, zowel op het water als op het land veel te weinig. Daar klopt iets niet. Neem ook aan dat de versnellingsbak buiten werking treed wanneer hij overgaat op jetaandrijving.
@BMW330Ci: 72 km/u op water is best snel volgens mij. En op het land is ‘ie begrensd op dat getal.
@ricardo: Dat is behoorlijk snel, ook op zo’n ding
Hebbe hebbe hebbe….. sorry, maakt begerig, was 6 jaar geleden al onder de indruk, nu ik de prijs zie nog meer…. kope, kope..
De ultieme amfibie-auto is altijd nog de in Bassie en Adriaan featured Amphicar (1960).
Ik zie hierin veel potentie als woon-werkverkeer oplossing in dit waterrijke land.. File? Hop de sloot in en d\’r langs. Almere (als je dan al zo dom bent geweest om daar te gaan wonen)-Amsterdam ging tijdens de spits nog nooit zo snel: gewoon over het ij/ijmeer. Handig.
@flippert: Bij autoweek hadden ze daar een kansloos filmpje over. Duurt zo goed als even lang en met veel minder comfort.
@gerbie: Wat is een autoweek?
Meh. Waarschijnlijk vaart, en rijd dat ding voor geen meter…
leuk voor strand-reddingswerkers. Kunnen die de slachtoffers meteen doorrijden naar een evt. ambulance op de boulevard.

Als het wisselen van modus tenminste een beetje vlot gaat…
@Simpson: zie filmpje, gaat best vlot!
It’s amazing. Wat een verschikkelijk lelijk ding zeg. Diegene die dit koopt is gewoon rijp voor het gesticht.
@heidi: Dan ben ik bang dat tie goed gaat verkopen ;-(
Zomers speel ik regelmatig op ’t water, quadrijden doe ik ook al jaren. Maar dit gedrocht lijkt me helemaal niets!
Voor een quad issie te groot en te breed, voor een jetski ook te log (voor wat ik kan zien int filmpje)
@MARS: waterscooter is altijd lomp. Je vergist je denk ik in het verschil tussen een waterscooter en een jetski.
@gerbie: ze hebben ’t over een quadski, dus..
Meestal zijn dergelijke projekten gedoemd te mislukken doordat er altijd compromissen gesloten moeten worden. Dus krijg je een matige quad en een matige jetski. 30 mille lijkt niet veel, maar als dat je budget is, wordt het waarschijnlijk een quad met jetski op aanhanger erachter. Ik kan me zo geen voertuig herinneren dat succesvol is in 2 dingen zoals bijv. boot/auto, onderzeeër/auto, vliegtuig/auto, motor/auto (Carver exit), helicopter/auto (ben benieuwd naar het commercieel succes van de PAL-V). Wie er wel een weet mag het zeggen.
@midasracer: ik denk dat het komt omdat er altijd wel een compromis is. In het dagelijks leven maak je niet vaak genoeg gebruik van beide functies dat de compromis positief is, dan ga je liever voor 1 van beide functies die het vaaktst gebruikt word zodat je het meerendeel van de tijd geen last hebt van een compromis. Maar in het leger waar de wisseling van land naar water wel heel nuttig is zijn amfibie voertuigen wel een groot succes. Enige waar dit nuttig voor zou kunnen zijn is boswachters met veel watergebied en niet al te dichte begroeing (omdat hij ook nogal breed is)
Ziet er helemaal niet verkeerd uit vind ik.Ik denk dat ze zeker in het leger gebruikt kunnen worden en inderdaad reddingsdiensten(strandwachten,etc).Als het nuttig is voor het leger willen rijken het ook hebben natuurlijk(Hummer).Omdat hij zo breed is ligt hij ook stabieler op het water volgens mij,dus +punt.
Voor zover is zie, het filmpje en de info is van 6 jaar geleden. Vandaag, 1pm NY time, wordt op hun website (http://www.gibbssports.com/) de feitelijke details gegeven, en ik neem aan dat er tussen 6 jaar geleden en nu wel iets veranderd zal zijn. Niet dan?
Wat je ook kan doen is dus een dikke Yamaha raptor 700 R turbo (ff erop zetten) met een trekhaak waar je je Dikke seadoo met turbo op meeneemt

klaar
@Reggie-Boy Rood:
juist!
hier in Nederland heb ik er weinig aan, maar voor bij het vakantiehuis is het wel een erg leuk apparaat. zo’n ding koop je niet omdat het ‘handig is’, nee zo’n ding koop je puur voor de fun erbij. pure gadget waarmee je verbaasde blikken van omstanders trekt. daarvoor koop je zo’n ding. ik ben er wel van gecharmeerd, zeker voor dat bedrag!
Met één druk op de knop kan de eenpersoons tobbe zijn wielen in- of uitklappen“.

Ik hoop toch dat dat ene knopje dan heel erg goed beveiligd is, anders kan je je met één druk op de knop een hoop ellende bezorgen. Soort Windows: Weet u het zeker dat u de wielen wilt inklappen? Ja. Weet u het echt héél zeker? Jaahaaaa!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).