De robothandschoen: ideaal tegen arbeidskwetsuren?

Auteur: , 13 Reacties

Geen idee, maar GM, dat hem samen met de NASA ontwikkelde, is apetrots op hun nieuwe vinding. Maar de echte vraag is natuurlijk: kan je er ook mee fappen?

Maar even serieus: General Motors en NASA werkten samen, en hier kwam niet alleen de Human Grasp Assist device (de handschoen dus) uit rollen, maar ook de Robonaut 2, een robot die er niet alleen redelijk menselijk uitziet, maar ook is gebouwd om menselijke activiteit te simuleren. Om dat te bereiken zijn er onder andere sterk menselijk lijkende handen en armen gemaakt voor het ding. Het is de bedoeling dat de robot uiteindelijk de ruimte in gaat ter vervanging van @astro_andre en zijn kornuiten. Enfin, lees hierover meer in de eerdere link.

Laten we het een beetje autogerelateerd houden: eerdergenoemde Human Grasp Assist, die gebaseerd is op de robothand van de Robonaut 2, is ontwikkeld om langer en comfortabeler grip te houden op zaken die je er mee vast pakt. Zodra hij uitontwikkeld is, dan kan hij aan de lopende band worden toegepast om het leven van de lopende-band-arbeider te verzachten.

Ik had er toch wat meer van verwacht, misschien is het ding wel zo sterk dat je je chef er in een handomdraai mee kunt wurgen. Of ze kunnen er superkrachten aan toevoegen, vuurballen enzo.. Dan zou het pas echt interessant worden. Volgende stap: de T-1000? Een informatieve video vind je op autojunk.13 reacties

-=edit: bla bla….geenstijl….blablabla=-
@maximaal Ja, dat is nodig.
Allemaal leuk en aardig, maar kan het ook bier halen?

Maar mooie vinding. Toch weer een stapje dichter bij de huis, tuin en keuken robot. Maar dit kan toch nooit zo ontwikkeld zijn puur voor GM om het werk aan de lopende band te verlichten? Dat ze grote geldschieters zijn oké, maar ik weet wel wat mooiere situaties waar een robothand hulp kan bieden.
Lijkt me geen goed idee om dat ding te gebruiken om te fappen.

http://www.youtube.com/watch?v=r-VJLz65QhM
@ya314: hahaha ja moest ook meteen denken aan die aflevering! Geniaal was die!
Daar draait het tenslotte op het einde van de dag allemaal om… kan je ermee aan je leuter sleutelen… en als dat niet het geval is dan ben je er gewoon niets mee.
Wanneer je zo’n pneumatische momentsleutel bedient (zoals op de foto) kan dat wel nog eens handig zijn, zo’n robothand.
Wordt standaard bij GM auto’s meegeleverd om reparaties uit te voeren ?
@Sir : je probeert steeds oprecht weer terug te keren naar het serieuze in je betoog…punt is dat je het STEEDS oprecht probeert ;-)
Faptastisch!
Best een mooi stukje techniek!
“Maar de echte vraag is natuurlijk: kan je er ook mee fappen?” – http://i.fokzine.net/s/emo.gif
Bulletstorm heeft ook zoiets, ben ff de naam kwijt..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).