De supercar garage van Peter Saywell [video]

Auteur: , 68 Reacties

Je hebt garages vol met supercars en je hebt de garage van Peter Saywell. De garage van deze Engelsman heeft zo'n beetje elke supercar waar je maar van kan dromen. Koenigsegg, Pagani, Ferrari, Lamborghini Peter heeft het allemaal en nog veel meer.

Op dit moment bestaat de collectie van Peter uit de volgende auto’s:

Aston Martin DBS, Audi R8 GT, Audi R8 Spyder, Bentley Continental SuperSports, Ferrari F40, Ferrari 458, Ferrari 599 GTO, Ford GT, Koenigsegg Agera, Lamborghini Aventador LP 700-4, Mercedes CLK DTM, Mercedes SL65 AMG Black Series, Pagani Zonda PS, Porsche Carrera GT, Porsche Techart 997 GTstreet en een Range Rover.

De speciaal voor Peter gebouwde Pagani Zonda PS (Peter Saywell) zag we in 2009 al eens voorbij komen op Autoblog. En inmiddels weten we ook dat deze Pagani is voorzien van de versnellingsbak van de Huayra en dat er een speciaal uitlaatsysteem is gemonteerd.

Hoe Peter aan al het geld komt om deze auto’s te kopen? Dat geld heeft hij verdiend met zijn bedrijf dat vliegtuigonderdelen verkoopt. Over het algemeen rijdt Peter in zijn Bentley Supersports en Range Rover, maar ook zijn 458 Italia schijnt redelijk praktisch te zijn voor dagelijks gebruik.

Voor het circuit prefereert Peter zijn Mercedes SL65 AMG Black Series. Andere auto’s krijgen wat minder actie te zien. Zo heeft hij met zijn Aventador nog geen meter gereden en zijn Audi R8 GT staat sinds hij de sleutels in ontvangst heeft genomen ook stil. De Porsche Carrera GT, Ferrari F40 en Ford GT komen alleen maar in actie voor de jaarlijke MOT (APK) keuring. (bron: washingtoncoachworks.co.uk, via)

Bekijk de video van Peters garage hieronder:

In 2006 kwam Fifth Gear al eens langs bij Peter en toen kregen ze ook een blik in zijn garage. Op dat moment had hij zijn DeTomaso Pantera nog en had hij maar liefst 2 Koenigseggs en een reguliere Pagani Zonda F.68 reacties

Kijk, dat je zulke garages kunt vullen met iets wat zo simpel lijkt als vliegtuigonderdelen stemt mij altijd optimistisch, vooral gezien ik zelf ook bezig ben met een eigen projectje. Over een aantal jaartjes zal mijn garage op autoblog staan, let maar op! :D
@fant: zou mooi zijn kerel ! Go voor vrij ondernemerschap, en geniet van je welverdiende geld !! Wish you luck.
@Megakix: Danku :D Motivatie is er, nu het geld nog :’)
@fant: always ‘the damn money to make money’….ik kan jou hierover volledig bijpraten (ervaring). Belangrijkste bleek voor mij om – wat er ook gebeurt – door te blijven gaan, als een autist op een verlaten snelweg in het donker. Of je wordt nóg harder aan flarden gereden…of je hebt geluk en iemand pikt je op.
@Megakix: Haha, bedankt voor de tip :) Met mijn lichte autisme moet dat wel goed komen xD Was sowieso niet van plan op te geven. Vrijdag gesprekje bij de bank om wat advies te regelen :)
Jummie
Hm bij mij staat er een keukentrapje in de garage ;p maar dit is pas een garage
m.a.w.:

één van elke supercar van de laatste 10 jaar

en een f40Mag ik dit wederom redelijk onorigineel vinden?
@bozewolf: Je koopt auto’s toch niet om origineel te zijn, maar omdat je ze mooi vindt? :) Zou ik iig doen… Enneh, een auto speciaal voor jou gemaakt waar er 1 van op de wereld is is eigenlijk best origineel :P
@fant: Als je alleen van peperdure, moderne supercars houdt ben je eigenlijk geen autoliefhebber.

Dan hou je van supercars, uiterlijk vertoon, extravagant doen of heb je gewoon echt een heel klein pikkie, maar een echte autoliefhebber?

Meh. Er is meer op aarde dan Ferrari, Porsche, Lambo, Zonda etc…
@bozewolf: Ander soort autoliefhebber zou ik zeggen. Om nou meteen te roepen dat als je liever moderne wagens hebt je meteen geen liefhebber bent is wat elitistisch als je het mij vraagt. Beetje zoals die mensen die zeggen dat je geen muziekliefhebber bent als je niet van Queen houdt oid.
@fant: Moderne auto’s is een STUK breder begrip dan wat deze knaap in de garage heeft staan, though. Dit zijn allemaal moderne supercars.

Where’s the fun stuff? The simple stuff? The old stuff? The cheap stuff? The fiddly stuff? The dirty stuff?Dit, dit is een computergame showroom vol met uitzonderlijk begeerlijke wagens.
@bozewolf: Tja, daar moet ik je ook wel weer gelijk in geven. Zou er zelf zeker meer oldtimers in zetten, en sowieso mijn huidige auto erbij houden voor sentiment.

Maar goed, als de man geen liefhebber was stond er waarschijnlijk maar één auto voor de deur, en had hij niet eerst een DeTomaso in de garage staan :) Liefhebber is een breed begrip.
@bozewolf: snap wat je bedoelt, een echte autogek zou ook een sm, 3.0cs, facel maar zeker ook wat modern coachbuilt spul hebben. Aanbieders genoeg, maar dat wordt misschien net weer iets te duur. Zelf zou ik behoorlijk wat sleepers hebben ipv deze carjack-bait.
@heidekonijn: Precies. Begrijp me niet verkeerd, mocht ik ooit meer geld dan God hebben dan schaf ik ook een dikke bak supercars aan, laat daar geen misverstand over bestaan :D

Maar ik zou er op zeker ook een heleboel apart spul tussen zetten wat IK gewoon leuk vind. Deze meuk is heel begeerlijk, maar ook schrijnend onorigineel als geheel.

Elke echte autofan heeft wel iets ouds, iets raars, iets normaals wat hij of zij gewoon tof vind. Dat kan van alles zijn, maar het hoort er wel tussen.
@bozewolf: eerlijk gezecht zal ik hetzelfde doen als deze vent.. de meest dure supercars bij elkaar in een garage stoppen.. waarom zou je oude wagens erbij zetten? ja een oude race auto komt er zeker wel bij maar een oude straat wagen nee :) ben een rijder geen sleutelaar :) denk dat hij dat ook denkt ;)
Jalours @bozewolf:
@bozewolf: Inderdaad, allemaal wat afgezaagd. Het standaard miljonairswerk. Er is zo veel mooiers te koop.
@bozewolf: Onorigineel zeker, maar dit soort mensen moeten er gewoon zijn om de supercars te laten voortbestaan, zo simpel is het. En het laat voor mij de weg vrij eens iets heel anders te doen mocht ik het voorrecht hebben om ooit een autocollectie de mijne te mogen noemen :)
Leuk dat het allemaal stof staat te verzamelen. Daar heeft iemand die Pedro heet nou 100 uur voor aan het motorblok gesloofd van die Aventador.
dat is nou echt een droom”garage” ..

nooit geen gereedschap nodig ..
geen vuile klauwen ..
alleen een uitlees laptoppie ..

leuke opslag voor een autodealer ..

maar heb niet het lef om dit een “garage” te noemen ..
@lincoln: Dat was ook mijn idee, min of meer.

Zijn we bij het sluiten van de week toch nog even eens met elkaar!
@lincoln: ga·ra·ge [gaaraazje] de; v -s 1 ruimte voor het stallen van auto’s 2 bedrijf waar auto’s worden gerepareerd en verkocht

Dit voldoet aardig aan nummertje 1.
@lincoln: …..Is al snel de reactie van een jaloerse wannabe “knutselboy” voor wie het behelpen is en die het allemaal (net) niet heeft……
@lincoln: het is een garage. Een garage.


Wat nu?
@HDM:

en als er in die “garage” badkuipen hadden gestaan was het een opslag ..

gewoon een loods dus ..
@lincoln: akelig! een garage zonder gereedschap..

OT: de stakker, die mooie wagens niet eens gebruiken?
Er mist eigenlijk alleen nog een Bugatti Veyron ;)
@robbie: Die zijn toch in de uitverkoop?
Hij wacht gewoon tot Bugatti ze niet meer aan de straatstenen kwijt raakt en koopt ze met een flinke korting ;)
@robbie: en een Maybach (volgens mij)….niet begeerlijk, maar voor de ‘heb’ wel ‘nodig’.
integralechubasco
wel nogal gewaagd om een audi aan je collectie toe te voegen… kwestie van smaak, weet ik wel maar het haalt de waarde van de rest van de collectie zooo naar beneden…

vergelijk het met een verse drol in een porseleinenkast…
@integralechubasco:

auto,s eenmaal verkocht zijn altijd oud ijzer ..
in dit geval oud plastic ..

met een aluminium drol ..
@integralechubasco: hij durft er zich ook niet mee op straat te vertonen.Begrijpelijk :mrgreen:
Tss ,wat een beginner zeg.In mijn droom garage staan zeker 1000 auto’s…
@norge: Haha, precies :) Jay Leno komt meer in de buurt!
@fant: offehm…de Sultan van Brunei…
Ik zou zelfs nog verder kunnen gaan:


deze garage heeft niks te maken met autoliefhebberij!


Het is niet lastig om te houden van een Ferrari of een Lambo of een Zonda…

autoliefhebbers houden van handtas kleine Midassen, Amerikaanse waggelbakken, spuuglelijke Holden ute’s…dat zijn auto’s waar je een beetje moeite voor hoeft te doen om er van te houden.


Een Zonda cool vinden is geen kunst aan.
@bozewolf: ik denk dat je jou definitie/opvatting over autoliefhebberij maar snel even moet veranderen.
@maxx1:

You don’t get it!
@bozewolf:
Ik begrijp je punt, maar je kan deze meneer niet niet een autoliefhebber noemen. F40, Ford Gt, Carrera GT, CLK AMG DTM en DI Tomasso zijn toch wel pareltjes die je niet zo maar aanschaft als autoliefhebber.

Alhoewel ik het heel bijzonder vind dat hij zijn garage sinds de komst van fifth gear gewoon helemaal heeft omgegooid, bouw je geen band op met sommige auto’s als je erin rijdt?
Mijn vraag is dus ook beantwoord, hij koopt de auto’s om er naar te kijken. Eigenlijk kan ik je niet anders dan gelijk geven, kijken kan ook op internet of beurzen.

Betaald een fortuin om er naar te kijken, beetje overdreven niet?
@bozewolf: Helemaal mee eens, dikke plus voor jou.

De Porsche Carrera GT, Ferrari F40 en Ford GT komen alleen maar in actie voor de jaarlijke MOT (APK) keuring

Ze zouden zo een dingen strafbaar moeten maken! :o
Ik zou zelfs nóg verder durven gaan….


Die autoverzameling zou Paris Hilton ook kunnen hebben….
@bozewolf: Hmm, nu ik het stukje nog eens lees en zie dat meneer blijkbaar een F40, Ford GT en Carrera GT heeft die nooit de weg zien, moet ik zeggen dat je best eens gelijk kunt hebben… Een liefhebber zou er in elk geval wél in rijden!
@fant: hij liefhebt zijn auto’s zo extreem dat hij het zonde vind hem ze te belasten. Zo erg houd hij van zijn auto. Hier thuis hebben we daar ook last van. Ik begrijp me dat al te goed. Ik zou hetzelfde doen, supercars zijn ook lust voor het oog. Ze hoeven niet bereden te worden.
@fant: denk je dat zo’n man er op zit te wachten om elke dag in de picture te staan met zijn auto’s. Hij heeft geen status nodig, en hij dwingt het ook niet af.
@maxx1: uhuh, daarom staat z’n garage nu uitgebreid op het internet.
@bozewolf: ben het eens met je! Ook met de reactie hier een beetje boven.
Als je F40, Carrera GT,etc. maar 1 keer op een jaar gereden word door een ‘slaafje’ van jou, dan ben je geen autoliefhebber.

Ik ga TG kijken.
@vale46:

alweer !!
wanneer ben je dan wel een autoliefhebber ??

als je op autoblog iedereen voor “geen autoliefhebber” uitmaakt ofzo ..
@lincoln: Beetje expres gedaan, maar het is wel mijn mening over die meneer.
@bozewolf: Ik ga nog verder, dit is geen garage, dit is een museum, in aan elkaar gebouwde boxen.

Dit is geen autoliefhebber, maar een autovewrzamelaar, niet rijden met het door jouw aangeschaft spul, is teken dat de man uit is op de meerwaarde in geld van deze auto’s.
Een liefhebber gebruikt zijn auto’s gewoon, gewoon omdat het kan en hoort.

Ik mis er nog een heleboel, zoals die eerder genoemde Pantera, die verkoop je niet, als je liefhebber bent. Net als de eerder aangeschafte Koenigseggs, die horen dan ook nog tot de liefhebberij.
Verder mis ik een Nissan GT-R, een Lexus LF-A, de Bugatti Veyron.

Meneer heeft blijkbaar nog niet voldoende geld verdient en verdient dat ook eigenlijk niet te verdienen, op deze manier.
@Orichy: dat JIJ ze mist wil niet zeggen dat hij ze ook mist, misschien vind hij de wagens die jij noemt helemaal niet mooi.. ik vind de Bugatti veyron een redelijk saaie auto voor 2 miljoen.. je kan 400 rijden maar wat kan je verder met dat ding? niet eens radio luisteren..
Mooie collectie. Pareltjes zijn de Zonda PS en de Agera.
En niet die F40 te vergeten! :)
Zo ongelofelijk jaloers ö dat is nou een droom
Wie of wat een autoliefhebber is, of wat wel of niet een “droomgarage” kwalificeert is pretentieus geneuzel van de zogenaamde “echte” autoliefhebber.
Deze man is niet pretentieus en geniet van zijn auto’s. Een echte autoliefhebber dus.
@Rick-dos: Inderdaad. Mensen die hier even bepalen wanneer je een autoliefhebber bent of niet. Mocht er een doorsnee persoon in zijn garage komen, dan zal men wel meteen denken ” oh, hij is een autoliefhebber!” ? Al die betweters hier….but that’s the internet.
@oski: You didnt get it either! Het is niet lastig om van deze auto’s te houden!

Als de man “autoliefhebber” is en al uit alle auto’s ter wereld ooit gemaakt wil hij alleen dit zooitje, dan is hij een ontzettend oppervlakkige autoliefhebber.

Zelfs m’n grootmoe vind een V12 Ferrari nog wel cool. Where’s the carloving in THAT?
@Rick dos:
Je hebt helemaal gelijk!
Meneer is gewoon een autoliefhebber die ook nog eens de financiële middelen heeft deze aan te schaffen. Was het geen autoliefhebber dan deed hij wel wat anders met z’n geld. Elke auto is een lust voor het oog. Vele autoliefhebbers zullen al blij zijn om 1 van deze te hebben. Als ik in zijn schoenen stond zou ik ze wel rijden, maar niet elke dag want het gevoel moet speciaal blijven. Maar zoals hij zegt dat als hij thuis komt even een rondje loopt met een wijntje om zijn auto’s wow just imagine.
Ik vind het echt super gaaf voor diegene die dit mooi vinden , maar voor iedereen is de definitie van een super garage denk ik anders.Persoonlijk verwarmd mij dit niet, maar vind het ook niet lelijk.Voor mij de c5 z06, de zr1 uit 1990 en de zr1 nu, daarbuiten de stingray van 66 tot 72 , de camaro oud en nieuwe 67 natuurlijk, de challenger en charger , enz enz , zou voor mij de droom garage zijn , maar gelukkig smaken verschillen en maar goed ook.
ik zou hetzelfde doen :) alleen die lambo eruit voor een mosler ;) en de zonda vind ik moet de 4 pijpen als rondje hebben en niet naast elkaar. verder wel een verdomt goede garage! waar kan ik tekenen?
Nu ben ik wel erg benieuwd hoor, wanneer ben je nou een ECHTE autoliefhebber? mij is die titel al ontnomen wegens het niet mooi vinden van oude racewagens.. deze man word het ontnomen omdat hij ze niet allemaal gebruikt..

bij deze ontneem ik het jullie allen, wegens het afkeuren van de manier waarop een ander dingen lief heeft!
@dennisr:


Jij noemde een Porsche 917 heel denigrerend een kitcar, dude…

da’s alsof je jezelf een enorme muziekliefhebber noemt, maar tegelijk van de mening overtuigd bent dat iemand als Bach “maar wat aanklootte” en van die sjappies zoals Afrojack muzikale genieën zijn.
@bozewolf: dat valt zeker niet te verbloemen onder de noemer ”smaak”? ach.. misschien was ik wat te simpel met mijn reacties.. :)
Kijk deze man heeft smaak geen foute velgen of kleuren. (kleuren geel en rood hoort hierbij.)
Mooi!
Zieke shit ouwe, en ook nog eens zoveel behoorlijk nieuwe auto’s!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).