Deel II: Raad de schade! Weet jij het?

Branded content, 14 Reacties

FBTO en Care Schadeservice zijn benieuwd of de Autoblog bezoeker een beetje op de hoogte is van schadegevallen. Tuurlijk, je bekijkt immers dagelijks onze galleries met supercar crashes. Dus doe je best en check de onderstaande foto. Goed voorbeeld van een schadegeval, maar weet jij wat een fatsoenlijke reparatie zou kosten? De winnaar mag een weekendje schadevrij cruisen in een Porsche Boxster. Go!

Eerste even oefenen met een paar andere schadegevallen? Klik hier!

Schade

Door deel te nemen aan deze actie, ga je akkoord met de volgende voorwaarden.

Het antwoord van het vorige deel was: € 589,88
De winnaar is AutomaticFreak!

Care’s tip van de week via de Care verhaalservice:

Als de klant niet zelf schuldig is aan de schade en WA verzekerd is, gaan wij voor hem/haar verhaal halen bij de tegenpartij of indien mogelijk het waarborgfonds als er geen tegenpartij bekend is.14 reacties

Wat is het goede antwoord?
@hoekkie: dat zal volgende week wel bekend worden, aangezien het juiste antwoord van het vorige deel hierboven staat
ik ga voor de €521,05, ongeveer dezelfde schade als de vorige.
Heb de eerste in elk geval goed (y)
€521, zelfs een nieuwe motorkap zal wel niet veel meer kosten.
Wat was het vorige goede antwoord dan?
Je zou deze schades eens door een zooi verschillende schadebedrijven moeten laten taxeren. Wedden dat de verschillen groter zijn dan in jullie poll?
@BrutaalAapje: enigste verschil zal je krijgen als je bij schaderherstel bedrijf gaat vragen die je op de hoe van de straat kan vinden. maar als je bij de schade ketens zal het verschil maar een paar tientjes zijn
@subbliem: Ik ben benieuwd waar jij je wijsheid vandaan haalt. In mijn geval zijn dat persoonlijke ervaringen. En ik durf nog wel een paar stappen verder te gaan. Wanneer je schade aan je auto hebt ga zeker 5 verschillende bedrijven bij langs. De verschillen zijn enorm. En de grap is: wanneer je aangeeft dat je twijfelt of je het óf via de verzekering gaat spelen of zelf gaat betalen dat opeens de prijs flink naar beneden kan gaan. Ik heb het over schadebedrijven die voor verzekeraars repareren. De verzekeraar betaald veel te veel. De verzekeraar wordt een oor aangenaaid en uiteindelijk wij allemaal. Wanneer je gaat shoppen bij verschillende schadebedrijven zul je flinke verschillen tegenkomen. En dat heeft mij tot twee keer toe flink wat geld gescheeld.
Ongelooflijk altijd, die prijzen die ze voor zoiets vragen. Ik snap wel dat het veel werk is en het dan ook weer gewoon als nieuw is, maar soms voel ik me toch een beetje een Italiaan en vraag me dan af waarom je een schade van 1.000 euro zou laten maken als je auto maar 10k waard is. Bij een klassieker of als liefhebber kan ik het me nog voorstellen, maar bij een gewone filebox?
@jolig: daarom betaald meestal de verzekering de rekening en hoe je het zelf niet te betalen, waarom zou je anders een verzekering afsluiten?
@subbliem: Er zijn zoveel situaties waar de verzekeraar niet uitkeert. Een verzekering sluit je af omdat het a) verplicht is en b) waarneer je een beetje gezond verstand hebt niet een ander wilt opzadelen met kosten wanneer jij die hebt veroorzaakt.
@subbliem: Even een persoonlijk vraagje: Heb jij een auto?
@BrutaalAapje: ik heb een auto een Subaru impreza WRX, waar ik mijn wijsheid vandaag haal, is dat ik zelf autoschade hersteller ben en dat ik heel erg goed weet hoe het in elkaar zit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).