Defensie Italië koopt 19 gepantserde Maserati’s

Auteur: , 61 Reacties

Crisis? Hoezo crisis? Als het economisch wat minder gaat moet je juist consumeren, en dan bij voorkeur producten van eigen bodem. Dat hebben ze in Italië heel goed door, en dus bestelt de pliesie Fiat Freemonts, en het ministerie van defensie koopt doodleuk negentien gepantserde Maserati's. Je wilt natuurlijk wel dat je generaals een beetje in stijl door het land rollen natuurlijk.

Om welke types het gaat en hoeveel ze kosten wordt niet verklapt, maar het lijkt me veilig om aan te nemen dat het hier om Quattroportes gaat (hier in een totaal niet gaye rijtest). En die zijn niet goedkoop (hoe niet goedkoop weten we niet precies, ze stonden niet meer op de laatste prijslijst), en bovendien vrij dorstig.

Maserati Quattroporte

De timing is nogal ongelukkig, want het land staat er financieel redelijk beroerd voor, en dus moet er gesneden worden. De politici, die er van een vorstelijk salaris genieten, weigeren echter in te leveren, dus het vertrouwen van het gewone volk in de politiek had al een klein deukje opgelopen. De bestelling van 19 bepantserde drietandjes door de overheid zal niet echt aan het herstel van het vertrouwen mee helpen gok ik zo.

Het Italiaanse ministerie van defensie moet de komende 3 jaar 2,5 miljard euro bezuinigen, maar gelukkig komen deze Maserati’s volgens de minister nog uit een oud budget. Daarnaast: “Maseratis are Italian and they cost less than their German equivalents”. Niets aan het handje dus…. De komende jaren moeten de verkopen van Maserati vertienvoudigen naar 50-60.000 stuks, misschien is dit een eerste aanzetje? (Telegraph.co.uk, via Bovag)61 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Mag wel hoor! Het is een hele geschikte auto volgens mij.
*** Berlusconi…
@Jochempie: die gast blijft echt geniaal! :P
http://www.youtube.com/watch?v=81vQje8bWmo
@bigcar:
Inderdaad, zó als een bejaarde clown rondlopen.
Ik snap echt niet dat die gast nog niet kapotgeschoten is door zijn eigen volk, wij hebben hier toch ook niet Gordon als premier.
Maarja, maffia he..
@wd40: maakt voor mij eigenlijk niets uit: ik kan er hier toch om lachen :lol:
@wd40: maar gelijk heb je overigens wel ;)
Mooie luxe wagen
Is wel goed
Gepantserd? Extra zwaar en sloom dus?
@alcantara:

Je bedoeld vast zwaarder en dus iets minder snel, en daarmee veiliger en nog altijd snel genoeg.
Deze wagen panseren is wel zonde. Goed dat ze voor gerief van eigen bodem kiezen maar misschien was een gepanserde Mercedes een beter idee. En goedkoper waarschijnlijk ook.
@adyton: Maar dan laat je niet merken dat je vóór je ”eigen” automerken bent als land, als je een buitenlands merk uitkiest.
@masterstig: Dat liet ik al blijken in mijn reactie he ;) Ik bedoelde alleen dat een S veel ruimer en comfortabeler is. Een Maserati panseren is niet echt een goed idee vind ik. Het is even absurd als een Rapide panseren. Dat past toch ook niet echt.
@adyton: Waarom? Vanwege het feit dat een S niet sportief is en dus het gewicht geen rol speelt?
@masterstig: Inderdaad. Die wagens zijn daar eerder voor gemaakt. Een Quattroporte of Rapide stralen te veel sportiviteit uit. En gewoon al omdat een S of 7 reeks meer ruimte hebben achteraan aangezien meestal de lange versies gepanserd worden.
@masterstig: versta me niet verkeerd. Een S65amg is ook heel sportief hoor
@adyton: Zeker, alleen die zal niet worden bepantserd, is ie toch te stug geveerd voor.
@ sir smokalot, “door het land rollen natuurlijk.”
moet dat niet “door het land gerold worden natuurlijk” zijn? ze zullen toch heus zelf niet achter het stuur krijpen, In zo’n auto word je gereden lijkt me:p

ot: Ik wil minister in Italië zijn:)
Uiteraard, maar dan rol je nog steeds door het land. Of je nou als bestuurder of passagier optreedt, in beide gevallen ben je fysiek aanwezig in de auto.
@sir_smokalot: ROLLIN’ ROLLIN’ ROLLIN’
Nog even zeggen dat dit paars gewoon fantastisch is op die foto’s. Prachtig!!
Mooi, misschien kan Maserati van dat geld nu even een fatsoenlijke face-lift doen.
Och, Griekenland wil 400 tanks en 4 slagschepen kopen. Kosten ook wel wat meer dan drie tientjes.
@rotarypowah: Ah zo, gaan ze op oorlogspad tegen Turkije dan?

Defensie, in elke natie het meest intelligente ministerie…
Die tweede foto is groter dan het kader waar ‘ie in staat trouwens. Misschien ff aanpassen?
@rotarypowah: edit: 1.280px × 960px (scaled to 450px × 338px)
Heb trouwens alleen bmw en mercedes gepanseerd gezien nooit een maserati. Hoe zwaar mag die bak dan wel niet worden? Hoop dat ze dan nog wel paar Nm uit dat lekkere blok trekke
Kijk dat noem ik nou stijlvol oorlogje spelen .Komen die dingen een beetje vooruit in het terrein?
allemaal lief leuk en aardig, hele leuke auto, en fantastisch voor die mensjes van defensie.. maar vind het wel belachelijk dat ze zulke dure auto’s daar voor aanschaffen..
@dennisr: Ja want je kunt die mensen ook wel in een Fiat 500 door het land sturen, niet? Dit is nou een van de weinige landen in Europa waar je werkelijk een gepanserde auto nodig hebt. Iets met mafia enzo.
@raphael: moet dat dan verplicht Italiaans merk zijn ? lekker zielig.. zet ze in een ietwat goedkopere Audi ofzo.. of prop ze dan in een Alfa als het al perse Italiaans moet..
@dennisr:

ja .. dat MOETEN Italiaanse bolides zijn ..
@lincoln: ze reden hier toch ook niet massaal in gepantserde spykers toen dat nog een Nederlands merk was.. beetje zielig vind ik het.. maarja dat is Berlusconi..
@dennisr:

nope ..
da,s een land met een heel rijk automobiel verleden en heden ..

NL staat heeft trouwens wel een Spyker ..
een waxinelichtjeshouder bestendige notabene ..
@dennisr: Inderdaad, Berlusconi houdt zich persoonlijk bezig met welke auto’s er gekocht gaan worden. En een aangeklede A8 is duurder dan een 4porte.
@raphael: ik heb nergens de letter A in combinatie met het cijfer 8 genoemd.. A3 kunnen ze ook wel in zitten..
Lekker geluidje dat zo’n Maserati produceert… alleen al daarvoor zou ik er een willen!
Volledig terecht natuurlijk. Hoewel Maserati een stuk exclusiever klinkt, is zo een Quattroporte goedkoper dan 750Li of S-klasse waar onze politici in rijden.
LOL Alleen in Italië
Ja Berlusconi gaat flink bezuinigen…..
wat kost dat ??

net zoveel als 10 Iveco defensie trucks die 99% van de tijd stilstaan ..
@lincoln: Dus de oplossing is: koop geen Maserati’s, en verkoop 10 Iveco defensie trucks. Ze gaan die miljarden besparing toch ergens moeten halen, en bij mijn weten is Italië niet in oorlog momenteel…
@Esprit_de_Flandre:

Ja maar stel nou dat!
@towi1989: Dat wat? Dat aliens Rome komen bezetten?

De enige vrachtwagens die het Italiaanse leger echt nodig heeft, zijn vuilniswagens…
Schitterende auto ! Helaas is het middenconsole zóóó cheapass lelijk….enige minpuntje…
Wordt de Lancia Thema in Italië gemaakt, of wordt die ingevoerd uit de Chrysler-fabrieken? Zou een mooie besparing kunnen zijn…
Zullen we anders gewoon met zijn allen afspreken om geen oorlog te voeren? Scheelt een boel geld…
Fuck Volvo, this is how we do it!
Van buiten prachtig, maar van binnen (interieur afwerking en dashboard) moeten ze langs gaan bij Audi om inspiratie op te doen!
@agera: alsnog, daar schijt aan hebbend: hebe hebe hebe hebe!!! :)
@agera: lol inspiratie bij audi ,zijd ge nu echt serieus ?
@quattroporte: Van binnen stelt de Quattroporte zwaar teleur hoor en doe je Maserati bril even af om dat te kunnen zien!
@agera: wow… :shock: die had ik niet zien aankomen…

ik had echt niet van jouw verwacht dat uitgerekend jij dat zou zeggen… :P
@bigcar: Is toch zo? Oke de Maserati is een van de mooiste sedans, maar de afwerking van het interieur en dashboard indeling kan beter vind ik. Audi is een van de beste daarin, BMW heeft een mooier exterieur en Audi een mooier interieur.
@agera: of audi er de beste in is, weet ik ff niet, want die van bmw vind ik wel mooi, en op die van mercedes kun je altijd nog wegkwijlen–> porsche is anders ook niet verkeerd met het interieur (vind ik wel leuk :P).

maargoed, die duitsers zijn echt hele gewaagde concurrenten.
@agera: echt heel zwaar teleur, als je even de tijd neemt om te kijken naar de knopjes en afwerking en indeling van die knopjes dan ziet het er echt heel lelijk uit. Buitenkant maakt veel goed hoor, maar je kijkt (als je er 1 bezit) toch 9 van de 10x tegen het dashboard aan. En voor een detailfreak zoals ik kan ie dan echt niet.
Griekenland heeft toch ook nog afgelopen maand voor 1+ miljard gepantserde voertuigen en tanks gekocht. Valt dit nog wel mee. In NL worden hier 607s voor gebruikt, in Italië zou ik een Thema of quattroporte niet meer dan logisch vinden.
@Larick: Nah, ging om afgedankte A1 Abrams tanks van de Amerikanen. Mochten de Grieken hebben als ze zelf voor opknapkosten zouden opdraaien.

Of het ook doorgegaan is weet ik niet trouwens. Het was inderdaad een raar signaal en niet lekker getimed van de Griekse overheid ten midden van de hele crisis, maar de genoemde bedragen zijn veelal overdreven.
Snapt niemand het dan ????????
De Maserati heeft 6 versnellingen ACHTERUIT!
Da’s de enige reden dat ze voor Maserati hebben gekozen.
Om snel de pleitvaart te kunnen maken als de vijand gaat terug schieten.
NL defensie doet het beter ..

die vissen met een miljarden kostende prive-jacht Somalische asielzoekers uit een zee hier 3000 km vandaan ..

speciaal geselecteerd op opleiding/respect/fatsoen/normen ..
Ja prima toch?
Stijlvolste sedan ever, functioneel en de italiaanse economie draait weer een beetje
Het is een pracht van een auto dat kan ik niet ontkennen. Bezuinigen aan de ene kant kan maar je kan beter investeren in je eigen economie. Zo kan de arbeider in het geval bij Masserati gewoon doorwerken inplaats dat hij thuis gaat zitten en de defensie bonzen per Fiat Croma van a naar b gereden worden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).