Defensie kaapt automonteurs met bonus van 10k euro

Auteur: , 61 Reacties

DEY TURK ER JURBS!!1!!! Grote ophef vandaag over een plan van Defensie om jongeren die monteur willen worden een premie van 10.000 euro te bieden als ze het leger in willen. Defensie is (ondanks alle bezuinigingen) namelijk op zoek naar zo'n 4.000 mensen, waaronder zo'n 1.000 man technisch personeel. Als je dus een beetje handig bent dan weet je waar je moet zijn.

Als je bereid bent om een technische opleiding af te ronden en 4 jaar in dienst blijven dan ligt er een premie van 10.000 euro op je te wachten. Autobedrijven zijn uiteraard helemaal niet blij met deze actie van Defensie en ze schreeuwen dan ook moord en brand. Ze hebben zelf al moeite genoeg om goed personeel te vinden en zijn bang dat het nu alleen nog maar moeilijker zal worden.

Volgens het ministerie van Defensie zal het allemaal wel meevallen, want de regeling is specifiek bedoeld voor schoolverlaters die nog niet aan het werk zijn als monteur.

“Voor bestaand personeel hebben we ook een aantal regelingen, maar deze premie is specifiek bedoeld voor deze groep”

In totaal zijn er enkele honderden sleutelaars nodig voor reparatie en onderhoud aan auto’s tot straaljagers. Daarnaast wordt er ook gezocht naar bijvoorbeeld bouwvakkers en ict’ers. Mocht je altijd gedroomd hebben van een baan als automonteur en de komende vier jaar wat te doen willen hebben dan is dit wellicht een idee. (via: ad.nl)61 reacties

Wat een ophef deze regeling bestaat al sinds 2002 en geldt voor dienst vakken die bij defensie niet goed gevuld kunnen worden. Ik heb er in 2007 ook 10000 euro mee verdient.
Lekker van het belastinggeld van de burger… en dan maar janken dat nederland moet bezuinigen.
Tja, if you give peanuts, you get monkeys…
Dit was een jaar of 6 geleden ook al als ik het me niet vergis.. Toen overwoog ik dit ook te doen. Nu doe ik (gelukkig) iets compleet anders.
belachelijk, en idd zoals slipstreamer zegt, en dan op alles bezuinigen maar hier moet extra aan besteed worden…
@spykerboy: defensie heeft al zowat het meest moeten bezuinigen van allemaal, en ik denk ook dat veel mensen onderschatten hoe belangrijk het eigenlijk nog is voor neserland. Het licht wel iets ingewikkelder dan alleen ter verdediging van het land.

En als je het wilt weten, er gaat maar ongeveer 3% van het belastingsgeld naar defensie, en bijvoorbeeld iets van 20% naar de zorg. Dus het valt allemaal nogal mee
@Wouter tekent overal voor…zolang ze’m maar betalen ;)
Iemand die vrijwillig voor het leger gaat werken moet goed en wel krankzinnig zijn.

Niet dat ik niet begrijp dat ze gemakkelijk verleid worden door de veel te veel voordelen en de verloning op kosten van mensen die ECHT werken maar verwerpelijk is het zeker.
@Hupke: Mensen die hun eigen bloed vergieten en in sommige gevallen zelfs sterven om de wereld een klein stukje beter proberen te maken verdienen wel wat meer respect dan dit. Ga je heel diep schamen.
@RacerX:

Hoe maakt een soldaat de wereld dan beter?
Maakt een soldaat iets? Verhandelt een soldaat iets?

Nee? Dan doet hij niets nuttig. Ze kosten ons alleen maar geld.
@Hupke: laat me raden; je wou t leger in, maar bent afgekeurd.
@pax1004:

Klopt toen in appliceerde vroegen ze of ik kon lezen en schrijven en toen in dat beide bleek te kunnen hebben ze me geweigerd. Ze hadden maar 1 generaal nodig zeiden ze.
@Hupke: Praat jij maar even voor je eigen leger meneertje.. In Nederland is dat wel anders.
@Hupke: Je bent zo’n vervelend mannetje tegen mensen in univorm gok ik zo. Je hebt wat tegen de politie dat die van alles tegen jou gedaan zou hebben nu praat je zo over het leger. Heel erg jammer dat je zo over mensen praat die jou in elke bedreigende situatie zijn of haar leven zou wagen om jou te helpen. Het leger is er niet alleen voor oorlogen, ook voor rampen en andere ondersteuningen.
@sjaakk:

Ik vraag niet dat ze dat voor mij doen. Ze doen dat ongevraagd en sturen ieder jaar een rekening op.
Weet je hoe ze zoiets noemen? Maffia

Tenzij je in een overstromingsgebied woont (en das dan je eigen dikke schuld) heb je niets aan hun.
@Hupke: We hebben nogal wat overstroming gevoelige plekken in Nederland. Dus we hebben ook gewoon een krijgsmacht nodig. Verder helpt de krijgsmacht overal ter wereld bij natuur rampen. De marine beschermt onze koopvaardij in risico gebieden. Daarnaast kweken mensen bij de krijgsmacht ook gewoon karakter waar ze wat mee kunnen later in de civiele maatschappij. Beetje respect dus.
@dutchcourage86:

In een studentenvereniging kan je ook karakter kweken maar daar heeft men dan wel weer (ook niet onterecht) geen respect voor.

Als je een probleem hebt met overstromingen kan je ook gewoon de vrije markt erop los laten en die lossen dat probleem ook op.

Hetzelfde met de koopvaardij, laat die zichzelf bewapenen. Waarom zou heel Nederland moeten betalen zodat enkelen hun winst kunnen veiligstellen?
@Hupke: Ach je bent twintig iets jonger als mij en je denk dat je de hele wereld wel kent en aankan. Je hebt gewoon geen klote gezien en je hebt al helemaal geen verstand van. Je doet het gewoon om dat je zogenaamt tegen de regering bent.

http://www.youtube.com/watch?v=_xn1Uyuoakw
@sjaakk:

Ik heb niet zogenaamd iets tegen de regering. Ik heb effectief iets tegen de regering men noemt het gezond verstand en daarmee kan je die kerels wegjagen.
Ik heb ook iets tegen mensen zoals jij die niet nadenken.
En ik heb een rothekel aan hippies maar daar ben ik blijkbaar dan toch niet de enige in.
@sjaakk:

Ik heb trouwens niets tegen uniforms.
Deze bijvoorbeeld vind ik geweldig:
http://blog.compete.com/wp-content/uploads/2012/08/Hooters.jpg

Ik heb het wel niet zo op mensen die denken (of waartegen verteld word dat) ze iets meer mogen omdat ze een bepaalde outfit aan hebben. Nu mag je zo leuk gekleed gaan als je wil (“dressed to kill” is de expressie die ik zoek geloof ik) maar dat geeft je niet het recht om zomaar mensen te gaan neerschieten.
@Hupke: volgens mij is het gewoon uniformen in het Nederlands
@Hupke: Als je niet weet waar je over praat kun je gewoon beter stil zijn. Ik ben van hetzelfde bouwjaar als dat jij bent, enig verschil: ik doe dit werk al 4 jaar, niet altijd met plezier. Helemaal niet als er op deze wijze door word gegaan met de bezuinigingen. Maar ik ben trots op mijn werk en op het werk van mijn collega’s, je moet het maar kunnen. Jammer dat er in Nederland weinig respect is voor de militair. Jammer dat er mensen zoals jij zijn met 0 respect voor mensen die werken aan een betere wereld.


@topic. Ik ben al lang blij dat ik nog een baan bij defensie heb, eerst kun je vertrekken samen met je tank, nu mogen we blij zijn dat we nog een baan hebben. Voor hoe lang? Dat weet niemand. Vooral doorgaan met bezuinigingen op cruciale elementen van je land!

goede regeling om mensen te motiveren, vooral in deze tijd.
@Thunderstruck:

Werken aan een betere wereld? Laat me niet lachen.
Weet je wie er werken aan een betere wereld? Zelfstandigen, ondernemers en werkvolk. Mensen die iets creeëren of die diensten leveren aan anderen.
Met andere woorden mensen die iets nuttigs doen waar een ander iets aan heeft.

Wat jullie doen is een beetje soldaat spelen (nuja je noemt het trainen) of nog erger van alles vernielen en vermoorden (maar dat noem je beschermen en bevrijden) en dat allemaal op kosten van een ander.
Jij doet niets nuttigs dat denk je maar.
@Hupke: Het is te zien dat je nog nooit wat hebt meegekregen van wat het leger voor z’n land doet. Waaronder ook het samenwerken met (burger)instanties(politie, ambulancediensten, brandweer)Ook ik heb dat mogen doen.Voor goede doelen mee helpen (denk aan het bouwen van speeltuinen, vakantieverblijven voor gehandicapte/zieke kinderen) Maar als ik jou moet geloven word de wereld alleen beter met geld. Maatje, succes met je leven. Ik kan niet boos worden op iemand die niet eens weet wat een leger doet. Alleen slechte dingen onthoud men, goede dingen vergeet men binnen 5 minuten.
Ik weet waar ik elke dag voor bezig ben.
@Thunderstruck:

Goede dingen? (nu begrijp me niet verkeerd, ik heb niets tegen die kampen en dat soort dingen, maar normale mensen doen dat in hun vrije tijd, vrijwillig)
Op andermans kosten kan ik ook sinterklaas spelen. Als je me ervoor betaald wil ik ook met een tank interessant gaan doen bij een bende kinderen.

Als jij denkt dat wat ik bedoelde over geld ging ben je verkeert. Wat ik zeg is dat een soldaat niets creëert.
Een bakker koopt grondstoffen maakt daar brood van en verkoopt dat, zodat mensen brood kunnen kopen.
Een ondernemer (bvb. eentje die auto’s maakt) maakt auto’s zodat mensen daarbij auto’s kunnen kopen die beter of goedkoper zijn dan de concurrentie. Iedereen die z’n diensten aan die ondernemer verkoopt (z’n personeel) maakt iets met de faciliteiten van de ondermer. Die creëren ook iets, worden daarvoor gecompenseerd en kunnen zo brood kopen. De bakker kan daardoor een auto kopen,…

Waar past de soldaat in dit hele plaatje? Nergens da’s een pure verliespost die je nergens voor nodig hebt. Jullie doen niets nuttig. Er is niets nuttig dat jullie doen dat niet efficiënter en beter gedaan zou kunnen worden door een ander.
Reageer daar eens inhoudelijk op.
@Hupke: “Waar past de soldaat in dit hele plaatje?”

Ten eerste zijn er meer rangen dan alleen “soldaat”. (:
Verder heb ik het gevoel dat men denkt dat het leger alleen bestaat uit soldaten en tanks.

Om je plaatje wat completer te maken:
– Search And Rescue (SAR) teams in o.a. Den Helder
– Anti-piraterij missies rondom Somalie
– EOD voor opruimen van bijv. explosieven of bij bommeldingen assisteren
– Chinook / Cougar helikopters voor o.a. noodtransporten, (bos)branden blussen, Koninginnedag vervoer, etc.
– F-16’s voor waarborging van een veilig luchtruim van Nederland.
– KCT voor opdrachten waar wij uiteraard niks van weten.

En zo zijn er nog genoeg “nuttige zaken” waar Defensie zich mee bezig houdt…

Niet alleen denken aan je bakker en ondernemer, etc.
Zonder een fatsoenlijk leger kan een ander land Nederland zo “innemen”. Sinds we ook geen vrinden zijn met bijv. Al Qaida, lijkt het me verstandiger om ook met de “andere jongens van de klas” (lees: NAVO-landen) mee te gaan.

Maar dát er bezuinigd wordt, dat snap ik wel.
Sommige zaken kunnen wel efficienter bij defensie.
@CadillacCTS:

Waarom ben je geen vriendjes met Al-Quaida? Denk je dat zij ooit in Nederland vervelend zouden komen doen als jij er niet eerst hun halve land was gaan platgooien?

Verder SAR is gewoon een service, kan perfect door privé firma’s uitgevoerd worden. Bvb. via een soort verzekering oid.
Anti-Piraterij, waarom zou iedere nederlander moeten betalen voor de veiligheid van de winsten van een aantal enkelingen?
Bommeldingen, opnieuw da’s iets zoals die SAR, kan perfect efficient en privé gebeuren. Hoe vaak heb je zoiets nodig? Dan behalve om de rotzooi van vorige oorlogen op te ruimen.

De rest van je argumenten. Binnenvallen? Hoe gaat het nederlandse leger nu iemand die wil binnenvallen tegenhouden. De laatste keer hebbben ze het een paar dagen uitgehouden, het belgische een paar dagen langer. Is de kans dat zoiets ooit zou gebeuren en die paar dagen miserie nu echt die enorme kost waard? Uiteindelijk zullen het toch de burgers zijn die moeten terugvechten in de vorm van een verzet.

Doe niet belachelijk. Legers zijn al lang voorbijgestreefd op alle vlakken.
@Hupke: Sneu mannetje wat doe je hier in nederland dan nog? Je hebt het hier schijnbaar zo slecht. Ga maar lekker naar serië hebben ze niet een leger. Alleen wat rebellen die het voor niets doen. Kan je lekker wonen zonder dat oh zo grote kosten post van een leger.
@sjaakk:

Ten eerste woon ik niet eens in dat apenland van je. Ten tweede ben ik nu wel heel benieuwd naar waar Serië ligt, jij moet een andere atlas dan ik gebruiken denk ik.
@Hupke: Apenland? Nu komt alles boven drijven. Dat klote belgie ligt ook gewoon op zijn gat is ook net zo naar de klote. Tja je hebt het ook zo zwaar in belgië. Het is daar nog steeds allemaal goedkoper als in nederland. Gelukkig woon jij in belgie he in dah hood waar de politie iedereen neer knuppelt en het leger alle jongeren bij een moet houden omdat ze weer wat stouts hebben gedaan.
@Hupke: En wie betaalt de verzekering?
@fapfap:

Wie er gebruik van maakt wie betaald er nu een verzekering?

Maar dan word de verzekering georganiseerd door types die een goede service willen leveren en kost efficient willen zijn. 2 incentives die er nu bij de krijgsmacht niet zijn.
Ook betaald dan enkel wie het nodig heeft. Waarom zou mijn tante belastingen moeten betalen omdat ik nu al eens af en toe graag ga zeilen?
helaas alleen voor nederland.
Ik studeer werktuigbouw in delft. Ik ben ooit zelfs gebeld door defensie met de vraag of ik interesse had in een baan bij hun.
Het probleem bij defensie is dat de concurrentie de techniek jongens weg pikt. Bedrijven bieden gewoon veel meer.
Die 10.000 euro van defensie is nog katte pis als je kijkt naar salarissen voor ingenieurs die gewoon een “normale” baan hebben.

Mocht dus ons leger enigs sinds willen blijven functioneren. Dan moeten ze ook technische jongens hebben. En die zijn in deze tijd schaars. Dus duur.
@Twan:

Als je in België ingenieur doet in het leger mag je anders niet echt klagen. Je word de 5 (of 6) jaar dat je studeren moet volledig betaald en na 3 jaar zelfs al als officieer geloof ik. Daarna heb je een officiers salaris wat vaak ook nog iets beter is dan zij die pas beginnen in de privé.
Pas na een aantal jaar ga je in de privé beter verdienen op papier. Want het kan goed zijn dat zo’n militair geen kosten heeft, alles belastingsvrij heeft (nato),…

Dat gezegd zijnde ik studeer het ook privé. Voor geen geld zou ik het leger in willen gaan. De meesten die het willen raken niet door de selecties en diegenen die het kunnen willen het niet omdat ze wel beter weten.
Heb een jaar als ICT-er bij defensie gewerkt. Kon toen vertrekken vanwege bezuinigingen. Zo kan ik ook wel een premie beloven. Niemand zit daar 4 jaar.
ben ik de enige die denkt dat dit eigenlijk heel weinig geld is op basis van minstens 4 jaar, wil zeggen 2.500 bonus per jaar om voor het leger te kiezen. als je een goeie baan vind krijg je dat waarschijnlijk wel meer in salaris.
Is er ook een partij die defensie opheft? Zou ik best voor willen stemmen.. alhoewel, dan hebben we gelijk veel meer werklozen. Dus laat ze de speeltuin maar houden, maar gebruik i.p.v tanks liever leger groene toyota aygo’s!
Kunnen ze die premies ook gelijk in hun gat stoppen..
@lamborgfan: toen ik met een groen gezicht in het bos lag, stond jij nog stickers te vragen aan de poort, hou je gewoon stil.
@Thunderstruck: ik neem aan dat het tijdens WOII was?
@4991:

Nah, hij had gewoon iets verkeerd geeëten.
Moet niet plezierig geweest zijn in dat bos.
@Hupke: haha
@4991: Sukkel nederland is niet alleen daar actief geweest. Bosnië, kosovo, afghanistan, irak en joegoslavië zijn maar een paar voorbeelden waar we actief zijn geweest.
@Thunderstruck:

Je bent wel lichtgeraakt. Wel een beetje bullebak manieren.

Leren ze je niet onderhandelen om conflicten zonder geweld op te kunnen lossen?
wie snapt dit? eerst zoveel mensen (en rollend materieel) eruit en nu zoveel monteurs nodig? iets klopt er niet…wie kan even duiden?
@p993:

Men spelt het als I . N . C . O . M . P . E . T . E . N . T . I . E met slecht management ,hoeveel kerstballen je ook in hun knoopsgaten mag hangen, krijg je zo’n situaties.
Zal er over nadenken..
Hupke, ga jezelf diep schamen. Als de pleuris uitbreekt sturen we jou als eerste naar het front!
@dadutchdude:

Dan schiet ik op diegenen die me ernaar toe sturen, zij zijn diegenen die me iets misdrijven. Idioot dat je bent.
@Hupke: Ik citeer: ”Je bent wel lichtgeraakt. Wel een beetje bullebak manieren.

Leren ze je niet onderhandelen om conflicten zonder geweld op te kunnen lossen?”

Zelf mag je ook nog wel wat bijleren of niet?
Wat draag jij trouwens bij aan deze wereld? Doe jij iets nuttigs waar anderen mensen wat aan hebben en ook met het oog op het helpen van andere mensen i.p.v enkel je eigen zakken vullen?
@jeffreym3:

Ik ga m’n ‘vaderland’ (wat een belachelijke term) dan ook niet vertegenwoordigen in het buitenland.

Welke bedoelingen je hebt maken niet zoveel uit. Zo denk ik dat bvb. sociaalwerkers het best goed voorhebben met mensen maar door ze te vertroetelen verneuken ze ze.

Wat is er mis met je eigen zakken vullen? Jij zegt dat zo negatief.
Als ik aan mezelf denk en jij denkt aan jezelf word er aan iedereen gedacht. Da’s een waarheid.

Ik heb hierboven het voorbeeld al gegeven van de bakker die bakt. Die doet dat niet uit liefdadigheid. Die doet dat om geld te verdienen. Maar daardoor kan iedereen brood kopen dat goedkoper is dan wanneer ze het zelf zouden moeten maken (en de arbeid die ze daarvoor moeten leveren ook meerekenen).
Hetzelfde voor een ondernemer die personeel aanneemt. Dat personeel werkt voor hem niet omdat die kerel hun held is maar omdat ze ervoor gecompenseerd worden. En die ondernemer neemt dat personeel aan omdat ze hem geld verdienen.
Volgens mij is dat vrij nuttig, deze mensen helpen elkaar veel beter dan op welke andere manier mogelijk is.


Voor de rest staat het iedereen vrij om vrijwillig iets voor z’n medemens te doen. Ik spendeer zo toch een 12 onbetaalde weekenden per jaar bij vzw’s die m’n familie steunt. En jij?
@Hupke: Ik heb een aantal keren bij de voedselbank gestaan :)

Maar je mist het hele punt van een krijgsmacht. Naast te zeer nuttige humanitaire taken die zij vervullen is het vooral een politiek gebeuren. Zie het als de koningin die op staatsbezoek gaat. Ziet er allemaal heel leuk uit, maar uiteindelijk is het toch één grote poppenkast met als doel om de verstandhouding te optimaliseren en een aantal financiele deals vast te leggen danwel te verbeteren/controleren.

Kom ik gelijk op afghanistan. Is toch ook één en al politiek? Wie denkt dat we daar daadwerkelijk zitten voor een betere wereld snapt het niet helemaal. Nee zeggen is gelijk een klap in het gezicht voor onze ”coalitie” partners. Daar komt nog bij dat je een corrupt land met middeleeuwse gewoontes/methodes niet naar je hand kunt zetten.
Jammer dat ze dienstplicht hebben afgeschaft. Zou heel erg goed zijn voor een aantal sneue mensen. Dat er tegenwoordig nog steeds zo bekrompen gedacht kan worden. Ben dan wel 21 maar wilde wel het leger in. Alleen ik was te jong om bij de luchtmobile brigade te gaan, was toen 17. Nu ben ik bezig met me autotechniekus opleiding.
goeie keus. Bij luchtmobiel ga je er gezond en wel in en je komt er op je 30ste uit met versleten rug en knieën..
@jeffreym3: Inderdaad het is geen lichte tak van het leger. Het was mijn intentie omdaar te beginnen en te groeien als militair. Om later commando proberen te worden.
Goed om te lezen dat er genoeg mensen hier zijn die de krijgsmacht op waarde weten te schatten. Veel gasten zeiken het hele gebeuren af, maar macro politiek gezien is het gewoon noodzaak om een krijgsmacht te hebben, anders word je internationaal niet meer serieus genomen en kunnen ondernemers hun handel ook wel vaarwel zeggen. Maargoed, Hupke is blijkbaar te kortzichtig en ook niet intelligent genoeg om iets dergelijks in te zien. Daarnaast is hij waarschijnlijk een lafbek die alleen maar van de zijlijn durft te schreeuwen, bij het zien van een hindernisbaan zijn broek bevuilt en huilend naar zijn moeder rent. Ik vervul mijn dienst met trots en plezier, ondanks dat militair zijn in Nederland waarschijnlijk een van de meest ondankbare beroepen is dankzij volk en politiek…
@RacerX: De marine levert momenteel erg goed werk en ze zijn ook goed in PR. Maar zo sterk opereren de landmacht (die krijgen ook onhaalbare missies opgelegd) en vooral de luchtmacht de laatste tijd niet. In vredestijd moet de krijgsmacht haar nut voor het land met civiele diensten bewijzen, anders wordt ze wegbezuinigd. Helaas een triest feit van de hedendaagse politiek.
@RacerX:

Altijd leuk als er op de man gespeeld word.
Hoe is het bij de marine, is dat leuk zo een wat romantische boottochtjes maken? Moet je huilen als je de zond in de zee zit zakken terwijl er mannen met baarden je handje vasthouden? Doet je poepje niet teveel pijn als je in een haven aanlegt?

Omdat we toch zo’n goede maatjes zijn heb ik hier een leuke klassieker speciaal voor jou.
http://www.youtube.com/watch?v=InBXu-iY7cw

Internationaal serieus genomen worden? Met 5 man, een paardekop en een oude badtobbe.
De enige reden waarom diplomaten graag hebben dat jullie een leger hebben is omdat het deelnemen aan de missies van anderen een token of goodwill is en het hen een paar centiemen bespaard.
Alsof jullie krijgsmacht Nederland een dag langer zou kunnen beschermen dan het in 40-45 gedaan heeft.
-edit: nutteloze bijdrage-
Als autobedrijven een probleem hebben met het vinden van personeel en deze regeling dan kopiëren ze de regeling toch gewoon. Lijkt me met de huidige werkplaats tarieven geen onhaalbare kaart.
Drrr tk OrJRRRRRRR!!!

Ot: Wie mag het weer betalen… Ik dacht dat er moest worden bezuinigd, hadden ze niet beter personeel wat er uit moest kunnen omscholen ofzo??

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).