Definitief: we krijgen er een vierde tolweg bij [A15]

Auteur: , 41 Reacties

Als verkeerminister Schultz een jongetje was zouden we haar 'een druk baasje' noemen. Een actieve tante dan maar? Vandaag heeft ze een definitief besluit genomen over het verlengen van de A15. Het wordt de doorgetrokken variant, met een brug over het Pannerdensch Kanaal en...tolhokjes.

Momenteel loopt de A15 nog dood bij Bemmel, maar vanaf 2015 komt daar verandering in, aldus Rijkswaterstaat. Hij wordt tot aan de A12 verlengd, met eerdergenoemde brug en een halfverdiepte ligging tussen Duiven en Zevenaar. Het Rijk draagt 385 miljoen euro bij en de regio 372,5 miljoen euro. Het resterende deel wordt door tol opgebracht. Onderstaand heerschap vat het even samen:

Gots to get paid

Als ze daar nou toch in de buurt aan de gang zijn, kunnen ze dan niet meteen even de Waalbrug met een factortje 3 verbreden? Want als het ergens niet door rijdt in de spits is het daar wel.41 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Waar zitten de andere tolwegen eigenlijk? Ik kan zo uit m’n hoofd alleen de Westerscheldetunnel bedenken.
Eindelijk! Dat werd tijd na jaren touwtrekken.Toch blijf het jammer dat ze de A15 niet rechtstreeks aan de A18 verbinden met een klaverblad.
@autogedrocht: Precies, nu is het weer een extra knooppunt. Wanneer de A15 op de A18 aangesloten zou worden zou dat de nu al flink drukke A12 ontlasten. Tussen Zevenaar en Duiven is het nu elke ochtend al aansluiten, met nog een extra setje op- en afritten wordt dat nog erger.
@RoT___: Amen.. ik sta er ook elke ochtend.
De Waalbrug om Nijmegen in te komen verbreden? Als dat gebeurt zijn de wonderen de wereld nog niet uit. Met alle hippies in Nijmegen wordt het eerder nog erger om daar te komen.
the-budel-guy
en omdat we dan tol betalen mogen we natuurlijk 150. of ben ik nu te positief
@the-budel-guy: Daar ben ik ook heel hard bij
Of gewoon een regelteef.
Gewoon de wegenbelasting afschaffen en overal tol invoeren, de gebruiker betaalt dan naar rato.
@Benz65: durf te wedden dat je uiteindelijk met wegenbelasting goedkoper uit bent.. zeker als zakenman..
@dennisr: Absoluut, maar als je dichtbij huis werkt of je gebruikt de snelweg niet zoveel dan betaal je minder, gebruikt iemand die wel veel dan moet die meer betalen. Lijkt me wel fair maar dan moet je alle belastingen naar gebruik indelen en dat is weer teveel bureaucratie. Conclusie als burger ben je altijd de dupe.
@Benz65: jaa in principe betaalt iemand die weinig gebruik maakt van de weg evenveel als iemand die veel gebruik maakt en dat is ergens misschien niet eerlijk.. tja.. oneerlijk blijft hier in Nederland toch, meestal zijn veel verdieners de lul..
@dennisr: maar dat is bij verzekeringen net zo, als iemand zijn auto krom rijdt moet iedereen mee betalen. Ookal rijdt je zelf nooit schade. Echt eerlijk krijg je het toch nooit
@Benz65:

onze regering kennende houden we dan gewoond de wegenbelasting en mogen we daar bovenop ook nog eens tol betalen
waarom trekken ze die A15 dan niet meteen door richting aansluiting A12/A18, op die A12 is het de laatste tijd ook goed raak!
Met de waaloversteek zijn ze anders ook druk bezig. Nijmegen krijgt een 2e stadsbrug (in aanbouw, gereed eind 2013) en de A50 bij Ewijk zijn ze een brug parallel aan de bestaande aan het bouwen. (van 2×2 naar 2×4).
Misschien te weinig te laat maar de afgelopen jaren had in Nijmegen een fietsbrug nog prioriteit dus mij hoor je nu niet klagen.
Gots to get paid :P
Nice, een snelweg in mijn achtertuin aanleggen en er dan tol voor vragen… het zal ook eens mee zitten. Verder wel een goed idee om die snelweg te verlengen.
@Raul8711: Prachtig land he;)
Het is te ziek voor woorden, we betalen al genoeg wegenbelasting a.k.a. houderschap en dan ook nog eens een tolweg aanleggen.. lang leve holland not.
@The360box: Je kunt altijd nog emigreren.
@Donstil: Ben ik misschien ook van plan ook, de States trekken wel(lees:goedkope benzine)
Niet doen die tolwegen. Dat hoort niet in Nederland! Als er ergens een nieuwe weg nodig is dan hebben we die met z’n allen als 58989x dubbel en dwars betaald met de voertuig gerelateerde belastingen. Dit is gewoon weer een idee van een partij die vergeten is wat liberalisme eigenlijk is en alweer een Translink Systems achtige onderneming creëert.
Wat hou ik van Holland:( Den Haag zijn de Nazi’s van vroeger,krijgen ze het niet dan jatten ze het wel
Waarom kan een druk baasje geen vrouw zijn? Tolweg bah…
+1 voor de opmerking over de waalbrug, wat een ergernis!
waarom als ik vragen mag? waarom moeten wij tol betalen terwijl we wegenbelasting betalen.. dan betalen we toch dubbel? en bespaar me de opmerkingen over emigreren.. want elk helder nadenkend schepsel weet dat dit nergens op slaat..
@dennisr: Why do you need to scam the Dutch? Gordon Gekko: Because they can be scammed, all right? I took another look at it and I changed my mind!
@Benz65: en daarmee is het idd volledig uitgelegd.. wil er geen eindeloze discussie maken.. maar hoelang gaan we dit soort dingen nog accepteren.. de overheid gaat wel door zolang we niks doen..
Eigenlijk best idioot dat je nog eens extra tol betaald. Ik snap ook wel dat ze het geld eruit willen halen, maar het is toch de overheid en geen commercieel bedrijf. En als ze dan toch tol vragen, maak er dan geen snelheidslimiet.
Zo wat zijn we ons land aan het versterken en beter aan het maken,ik zie alleen maar die rode pijl naar beneden gaan,is het niet eens een keertje tijd voor een opstand?????????? of is het schapen verhaal toch waar???
hef alleen tol voor buitenlanders, wij betalen al wegenbelasting…
De overheid verzint tegenwoordig de gekste dingen om maar geld in te zamelen om dat vervolgens weer in een falend EU land of een trieste betuwelijn te steken.

(vergeet de kinderbijslag voor marrokanse kinderen in hun EIGEN land niet)
Wat een onzin zeg… Ga lekker tol en wegenbelasting vragen bij al die oostblokkers die hier 3/4 jaar in ons land werken en op onze wegen rijden… Die rijden allemaal lekker op poolse kentekens… -_-

En ga bij buitenlanders gewoon tol vragen, moeten wij ook als we in Frankrijk rijden.

Nog mooier gezegd. Alle landen waar wij tol moeten betalen, betalen zij bij ons ook. Welke landen we zo gratis in kunnen rijden hoeven dat niet…
Dan wordt het net als bij de kiltunnel
Ze beloven dat je tol moet betalen tot de tunnel afbetaald is.
Nu dat klaar is is het geld nodig voor onderhoud. ( is een enorme hobbelweg) en iemand zit rijkelijk zijn broekzakken te vullen.
Files voor die tolhokjes. Laatst gezien hoe ze dat in Griekenland doen, daar betalen ze gewoon niet…beetje douwen tegen die slagboom.
@bobb:

In Griekenland hebben ze dat probleem niet alleen bij de tolpoortjes ;-)
Tolwegen in Nederland ? Maar we hebben al wegenbelasting, kilometer heffing, verzekeringen en accijnzen ? Nou lekker is dat zeg ! Wanneer zijn de volgende verkiezingen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).