Video: DeLorean Hovercraft heeft geen wegen nodig

Auteur: , 11 Reacties

Iedere fan van Back to the Future weet het: in 2015 kunnen we onszelf per hoverboard transporteren. Zover is het helaas nog niet, maar een zwevende DeLorean behoort al wel tot de mogelijkheden.

De in San Francisco woonachtige Matthew Riese was het zat om te moeten wachten op zijn eerste vliegende auto, en besloot er zelf maar een te verzinnen. Soort van. Hij begon zijn eigen hovercraft te ontwerpen, te bouwen, te financieren via Kickstarter en het bouwproces gaandeweg te filmen. En stukje bij beetje kwam er een DeLorean tot stand die het luchtruim kan kiezen zonder dat er een flux capacitor aan te pas komt. Of zelfs een DeLorean DMC-12, want in plaats van een zware RVS-body heeft hij een replica van fiberglass op de hovercraft-ondergrond gezet. Komt net iets makkelijker van de grond.

Het eindresultaat haalt een maximale snelheid van 70 km/u, maar de openbare weg opknallen zit er helaas niet in, aangezien de Delorecraft als boot geregistreerd staat. Maar alleen aan de kustlijn van SF zul je er genoeg lol mee kunnen hebben.

Bekijk de DeLorean Hovercraft tijdens een van zijn eerste publieksoptredens op Autojunk.nl. Dat ronde ding in de motorkap is de fan om lucht in het ‘luchtkussen’ te blazen. De blazer achterop zorgt voor stuwkracht.

Video: Zwevende DeLorean

En een testrit, met de onvermijdelijke eerste crash – een hovercraft heeft immers geen remmen-, staat HIER.

Afsluitende vraag: op basis van welke auto zou jij wel een hovercraft willen maken? Een semi-vliegend luchtmonster doet het immers ook goed in sneeuwfiles.11 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Nou die moet iedere RR Ghost rijder hebben als 2e auto :P
ze hebben toch niet een echte delorean body gebruikt ofwel?
@redneckdarian: sorry mensen. ik had geen zin om te lezen maar ik zie het nu toch staan
@redneckdarian: Het hele artikel lezen scheelt schaamte ;)
@PyroZnype: ja klopt. Zelf erger ik me er ook mateloos aan als mensen doen wat ik net deed maar ik zag het zo snel niet staan. achja
@redneckdarian: het is niet zo erg maar wat doe je dan eigenlijk op autoblog als je de artikelen niet wil lezen??
@bmwe46csl: ploatjes kiek’n!
Je kan er wel lekker mee driften zonder telkens nieuwe banden te moeten kopen!
mooi ding, en goed dat er geen echt DMC aan op is gegaan
@bmwe46csl: *echte

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).