Dempsey & Del Piero doen mee aan 24u van Le Mans?

Auteur: , 23 Reacties

Een combinatie van acteurskills en voetbaltalent die het Circuit de la Sarthe wil bestormen. Schoenmaker, blijf bij je leest?

De Juventus-legende Alessandro Del Piero, tegenwoordig actief bij Sydney FC, is naar eigen zeggen altijd een fan van autosport geweest. Hetzelfde geldt voor Patrick Dempsey, de acteur uit Grey’s Anatomy. Naast NET5-glurende huisvrouwen het hoofd op hol brengen is laatstgenoemde al een paar jaar actief met zijn eigen raceteam, Dempsey Racing, en nu wordt het wel eens tijd om weer mee te doen met de big boys. Oftewel, 24 uur lang racen in de uitputtingsslag die tegenwoordig gedomineerd wordt door de dieselsectie van Audi.

Het in de VS geregistreerde team doet mee onder de naam Dempsey/Del Piero Racing. Amateurcoureur Dempsey is van plan zelf te gaan racen, samen met coureurs Joe Foster and Michael Avenatti. Voor Del Piero is geen rijdersrol weggelegd. Die schijnt het begrip ‘schwalbe’ maar moeilijk te kunnen vertalen naar de racerij.

Ze hebben zich ingeschreven voor de 2013-editie van Le Mans. Nu is het afwachten of het Automobile Club de l’Ouest (ACO) ze een startplek toewijst. Daarnaast gaat het team meedoen met de American Le Mans Serie.

Het zal overigens niet de eerste keer worden dat Dempsey uitkomt op Le Mans. In 2009 pakte hij in de LM GT2-klasse de negende plek met een Ferrari F430 GT. En in 2011 mocht hij voor Mazda de 787B uitlaten.

Voor de liefhebbers van McDreamy: FOTO’S!23 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Die 787B blijft machtig mooi.
@Osca: En klinkt bovenal superieur.
@AutomotiveDesigner: en is bovendien se enige japanse auto die le mans ooit heeft gewonnen.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
schwalbe op Le Mans… doen alsof je auto uitvalt ofso ?
@salberts93: Werkt niet :|
@salberts93: Terwijl je bumper aan bumper door een scherpe bocht rijdt, even een seconde het gaspedaal vloeren, waardoor je de baan uitspint (met het liefst nog een paar koprollen) om daarna de coureur die achter je zat er de schuld van te geven. Zoiets stel ik me er althans bij voor.
@SJ: die optie lijkt me redelijk uitgesloten doordat de computers alles registreren wat de auto doet. Mischien een plas olie voor de Audi pitbox morsen?
een levende legende, voor mij althans. altijd fan van hem en van juvé geweest
Ik heb die Dempsey in die 787B op Le Mans zien rijden en wat een b-l-a-m-a-g-e was dat zeg ! Het was gewoon te triest voor woorden om te zien(en horen) hoe angstig die vogel met die prachtige auto reed.
Ik bedoel, ik kan me voorstellen dat je enigzins voorzichtig bent met zo’n icoon maar dit ging echt helemaal nergens over.
Nee, dan Johnny Herbert, die ‘m de volgende dag eigenhandig over het circuit van La Sarthe joeg.
Luister en geniet:

http://www.youtube.com/watch?v=QtUEPwHnxmU (sound up ^)
Lache man. Altijd leuk toch, zo’n Italiano in een racewagen. Moet goedkomen… Mijn Juve held!
@replicant: Die italiaan van jou gaat niet zelf rijden…
@replicant: altijd leuk…. Lezers die niet kunnen lezen
Dempsey heeft de 24 uur al eens gereden.
@paginl: Staat ook in ’t artikel….
Is van die 787B ook geen MX-5 LR mans versie gemaakt met dezelfde paintjob, zag er niet uit terwijl de 787B een prachtige auto is.
Gaaf
Is het erg dat ik nog nooit van deze figuren gehoord heb?
Het is toch erg dat die rijke pipos de gasten met talent blokkeren in de autosport. Dit is weer zo een voorbeeld.
^^ lekker boeiend zeg. Talent komt wel aan hun trekken in andere takken van autosport. Bij LeMans rijden een hoop oude rotten, moeten die ook weg blijven dan?! Als ik de knaken zou hebben, zou ik ook best een LeMans willen rijden hoor, fuck die talenten! ;)
Del Piero.. Ik had Pirlo wel willen zien, hij kan natuurlijk goede draaiballen schieten, misschien kon hij dat ook met de bochten ;)
Misschien een domme vraag, maar in welke klasse en met wat voor materiaal gaan deze beste heren meedoen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).