Deze Ford Escape komt de Kuga vervangen

Auteur: , 30 Reacties

Voor zowel Amerika als Europa heeft Ford er een nieuw hoog-op-de-poten-modelletje bij: de Ford Escape. En voor het eerst zal de Escape officieel naar Nederland komen om hier dienst te doen als opvolger van de huidige Kuga. Vandaag wordt 'ie onthuld in L.A.

Amerikanen mogen nog gerust ‘Escape’ tegen deze SUV zeggen, in Europa (en China) behoudt hij de naam Kuga en zal op de Autosalon van Genève geïntroduceerd worden. De reden van deze wereldwijde uitrol is de ONE Ford-strategie van het merk. Het eerste voorbeeld daarvan was de nieuwe Fiesta, daarna kwam de Focus en nu wordt ook deze iets grotere Ford mondiaal ingezet.

Ondanks het behoorlijke formaat komen er relatief zuinige blokjes in te hangen. Fords driecilinders zul alleen je niet gauw tegenkomen onder de kap, het begint bij 1.6 (173 pk) en 2.0 (237 pk) liter Ecoboost-motoren. De Amerikaanse versie krijgt ook nog de beschikking over een 2.5-liter viercilinder, die wordt Europa bespaard. De automaat komt uiteraard wel naar ons continent, maar een handbak blijft ook tot de opties behoren. Dieselaars zullen hier niet worden overgeslagen, maar het is nog even afwachten welke blokken dat worden.

De Ford is 10 mm langer dan de huidige Kuga en heeft -net als de Focus- een systeem waarmee de grille kan worden gestroomlijnd: het zogenaamde active grille shutter-systeem. Het interieur krijgt onder meer een MyFord Touch-infotainmentysteem mee, daarnaast wordt de Escape/Kuga uitgerust met BLIS (Blind Spot Information System) om dodehoekongemakken weg te nemen.

Wanneer de auto in Nederland te koop zal zijn is nog niet bekend, evenals een prijslijst. En komt het design je al bekend voor? Kan kloppen, de Vertrek Concept was namelijk de voorbode hiervan.30 reacties

-edit: check!- Gaaf wagentje. Lijkt een stuk groter dan de huidige Kuga.
die achterkant is fenomaal, voorkant is niet helemaal mijn smaak, vooral op foto 2, had iets scherper gemogen
Alle nieuwe fords zijn mooi,de interieurs toch wel vernieuwend qua design,maar ik vraag me af waarom de fok blijven ze die lelijke steeringwheels inbouwen?! De vorm ervan past totaal niet in dat speels/ sportief interieurtje…
Buitenkant is ok voor dit segment, niet spannend maar dat is niet de bedoeling.
Lijkt wel nog erg goed op de Kuga. Maar dan dat interieur en met name de middenconsole plus darth vader helm (monitor). Je moet wel een hele grote star wars fan zijn wil je dit mooi vinden. Maar goed ieder zijn ding.
@zeevink: Haha, over dat interieur denk ik hetzelfde :’) Wat verschrikkelijk!
Best zonde, want de buitenkant vind ik op zich best geslaagd!
Ik vind SUV’s vaak lelijk, maar de Kuga vond ik best oke. Deze ook wel!
Jammer dat de 2.5 5-cilinder verdwijnt… :(
Wat was dat een heerlijke motor..! :'(
@kliko: De Kuga had helaas ookal zo’n lelijk interieur, half Mondo, maar dan met een 5mm kier tussen elke plastic naad … en van binnen verrassend krap. Waarschijnlijk zag je ‘m daarom ook zo weinig in het wild, want an sich was het een mooie bak.
Wauw, krijgen we Kuga’s die te bestellen zijn in kleuren buiten de grijstinten?
Ik hoop voor Ford dat dit niet het definitieve model wordt. Dan liever een Captiva of Sportage.
ontzettend mooie auto! tenminste een spannend interieur dat frivool is en goed afgewerkt. Als ik doodsaai en verveeld in de auto onderweg wil zijn koop ik wel een tiguan gaaaaaaaaaaaaaaaaaaap!!
Ford is echt goed bezig de laatste tijd! fiesta en focus zijn gewoon top auto`s, nu de Kuga. Alleen nog wachten op de mondeo…
@animal87: helemaal mee eens. Dit is een schot in de roos.
237 pk uit een 2 liter blok die bedoeld is om zuinig te zijn, best goede getallen eigenlijk!
237 pk uit een 2 liter blok die bedoeld is om zuinig te zijn, best goede getallen eigenlijk!
De huidige is mooier. En ik word zeeziek van het dashboard…
@phaedros: Ik vind die huidige Ford dashboarden ook helemaal niks, veel te druk.
@ phaedros, niet zo aanstellen
“de ONE Ford-strategie van het merk.”

Lees: besparingen op ontwikkelingskosten…
@Esprit_de_Flandre: of als nu ook eindelijke normale grootte Fords met Europese kwaliteit voor de Amerikaanse markt.
@mashell: Hmm, zo had ik het nog niet bekeken. Positief en zo…
Goed werk van Ford! :)
beetje kruising c-max met kuga op hoge poten?
Mooie uitgave van Ford
@ricardo: Ford vertrek link doet ’t niet :)

http://www.autoblog.nl/archive/2011/01/10/ford-vertrek-concept
Volgens mij staat er een foutje in artikel. Want die “2.5-liter viercilinder” is volgens mij gewoon die 2.5l 5 cilinder (Volvo blok). Die in Amerika gewoon leverbaar blijft. Maar hier in EU wegens milieueisen niet meer.
@Prutsor: je doet je naam eer aan… Die 2.5 liter is een viercilinder. Ford heeft Volvo verkocht en maakt dus geen gebruik meer van die motor.

Is het ooit wel eens in je opgekomen dat Ford USA ook zijn eigen motoren heeft?

Feiten checken voordat je iets roept dan wel eens helpen.
@robbie: Is toch niet omdat Ford Volvo verkocht heeft, dat ze de motor niet meer zouden kunnen gebruiken? Er zijn zoveel merken die motoren van elkaar gebruiken, zelfs al hebben ze verder weinig met elkaar te maken. Zo heeft iedereen altijd de mond vol over het feit dat PSA en BMW een aantal motoren delen, maar nooit dat Ford’s TDCi’s in feite de HDi’s zijn van PSA…
@Esprit_de_Flandre: die 5 cilinder is compleet uitgefaseerd door Ford. Ze hebben die motor niet meer nodig omdat ze inmiddels veel betere, zuinigere, goedkopere en schonere viercilinder turbomotoren hebben.

Ford heeft géén behoefte meer aan die vijfcilinder.
De Amerikanen hebben de Edge al. Waarom moet deze er ook nog bij…
Kuga was mooier. Punt.
10 mm langer?,en ik maar hopen dat deze nieuwe wel een behoorlijke bagage ruimte zou hebben.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).