Deze Honda S2000 heeft een zware neus

Auteur: , 32 Reacties

Because V10.

Eigenlijk is de Honda S2000 een auto uit de categorie ‘niets meer aan doen’. Een heerlijk hoogtoerige screamer aan boord, in de vorm van een 2 liter-viercilinder, die, toen al, een dikke 240 pk leverde. Dit alles lekker in balans, in een tweezits-verpakking met hardtop. Geef deze speeltjes bijvoorbeeld aan een stel Turken met een zware rechtervoet, en je hebt genoeg spektakel.

Maar aan alle goede dingen komt een eind, en dus sloot Honda het hoofdstuk S2000 in 2009 af, en drie jaar na dato is nog geenszins uitgemaakt dat er een opvolger komt.

Maar goed, waar uw autoblogger het predikaat ‘niets meer aan doen’ op plakt, zijn er altijd mensen die daar anders over denken. Mensen, die ook de daad bij het woord voegen, zoals deze wheeliekoning, maar ook degene die het een goed idee vond om een brute turbo op zijn blok te schroeven, wat resulteerde in 700 pk (zie ook hier) en een hoop rook en vlammen uit de sidepipe.

Maar wat als je je auto atmosferisch wilt houden, maar toch een beetje meer grunt wenst? Upgrades! Na een beetje passen en meten kreeg de Honda in één klap meer dan vier keer meer cilinderinhoud, en zes extra cilinders. Ja, dit is een 8,3 liter V10 uit een 2006 Dodge Viper (thans SRT). Een blok dat tegenwoordig ook als crate engine is te krijgen.

Nu hoor ik je denken: een dergelijk blok voorin een S2000’tje, onderstuurt dat niet als een malle in de eerste bocht tegen de vangrails? Alleen de eigenaar kan daar een eenduidig antwoord op geven. Wel helpt het mee dat de Honda aan de voorkant een relatief korte overhang heeft, waarmee het gros van het motorblok tussen beide assen blijft liggen.

De maker, Hboy7777 (van dit forum) heeft echter al een tijdje geen updates meer geplaatst. Misschien dat het project dus even in de koelkast staat. Maar, willen we dit zien? Het is in ieder geval een welkome afwisseling tussen alle BMW-swaps die we al voorbij zagen komen.32 reacties

Mooi hoor
Lijkt me zonde, alleen bruikbaar op de dragstrip?
@norge: Alweer een vragende antwoord… Leer het nou is af!

Ik heb alleen maar respect voor zulke projecten. Nu wachten totdat hij klaar is en genieten van de video!
@VWTouran75: Waarom zou ik? Hihi…
@norge: Omdat autisten moeite hebben met retorische vragen, dat snap je toch wel?
@alcantara: Norge staat altijd in de middelpunt van de belangstelling en jullie gaan bij elk artikel er weer tegenin.
@bsxc2: aai
@bsxc2: HET middelpunt
Ik kan niet anders zeggen dan dat dit zeker leuk is om te zien! Maar mijn JDM hart krimpt toch een beetje ineen bij het zien van dat zware blok op de plaats waar die fantastische F20C hoort. Leuk dat dit unieke project bestaat, maar hou het alsjeblieft bij één exemplaar.
Project in de koelkast, of hij hangt ergens in de vangrail.
De S2000 blijft een van mijn favorieten…
maar dan wel met die heerlijke VTEC motor graag.
V(iper)-Tech?
Ach, in zo’n Amerikaanse S2000 zat toch een andere (2.2-liter) motor en niet het blok dat de rest van de wereld had.
@robbie: de eerste exemplaren niet. Die 2.2-liter is erin gekomen omdat veel Amerikanen de 2.0-liter sloopte door ‘m simpelweg niet (goed) warm te rijden. De 2.2-liter draait minder toeren en heeft meer koppel waardoor de Amerikanen minder snel toeren willen gaan maken. En dat is weer beter voor de motor. Beetje aanvulling.:)
@robbie: Latere versies hadden in Japan volgens mij ook die 2.2. Niet alsof het een geheel andere motor was. De redline ligt 300 ofzo lager, maar het is nog steeds een maniakale unit.
Ik wil een videoooooooo!!!!! Wauwww wat een bruut beest :) Maar inderdaad, JDM hoort eigenlijk gewoon een relatief klein blok te hebben dat enorm veel toeren maakt of een enorme turbo heeft.
@jzaero: Wat heb je aan een blok dat 9000 toeren maakt en pas bij 7000 vermogen gaat leveren?
@dragspert: sensatie… Subjectief iets you know, een MX5 maakt herrie en is laag, voelt sneller aan dan mijn 328i E46 (7s 0-100km/u) tegen 9s 0-100. Hoeft niet sneller te gaan om sneller te lijken.
@jzaero: precies. Moet je eens in een oude Fiat Panda gaan rijden. Als je 90 rijdt rammelt ie uit elkaar… Lijkt wel 200 km/u dan! ;)
@Svenska_Aeroplan_AB: gevalletje bad cars can be brilliant!
Met het duo-psd-diff word het gewicht wat beter verdeeld. Plus, de electro toestanden geven je zonodig extra peekaas. Best direct met KERS because weight.

crate is cool – is het dan de nieuwste?
Hoogtoerige schreeuwlelijk eruit voor een lompe tractormotor? Die lui zijn gek.
Moest daar nu echt een S2000 voor sneuvelen?

Als je hem toch meer vermogen wilt geven, heb je toch genoeg alternatieven? Ik denk bv aan de 3.2 liter 6 in lijn uit de vorige M3, die in de CS(L) 360 pk levert. Meer dan genoeg vermogen toch?

Of de V8 die in de huidige M3 ligt, had horen zeggen dat die zelfs lichter was dan die 6 in lijn.
Onzinnig. Als het een LF-A V10 was kon ik er nog mee leven. Maar zo’n mooi Vtec blokje vervangen door een enorm USA blok is vloeken in de kerk.
@midasracer: Vloeken in de kerk is nog te lief uitgedrukt. Dit is eerder een kerk vandaliseren.
@SimonMc: who cares about the church…
@Pordon: Ja dat ook.
Zonde van dat blok……
S2000 verneukt…
Mag ik het F20C blok hebben voor in m’n mx-5? :P
S2000 moet je geen andere motor geven want met goede upgrades en als je wilt dat de motor lang blijft leven is 650 pk voldoende.
Nu hang je een zwaar blok voorin wat ik nu al kan zeggen dat het niet leuk rijden word in bochten
@dahlback: ligt aan de toepassing.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).