Deze maatregelen gaan niet door dankzij Geert Wilders

Auteur: , 113 Reacties

Het zal je ongetwijfeld niet zijn ontgaan dat het kabinet Rutte gevallen is en er dus nieuwe verkiezingen aan zitten te komen. De afgelopen 7 weken waren er onderhandelingen tussen Rutte, Verhagen en Wilders in het Catshuis, over toekomstige bezuinigingen. Of die nu allemaal nog door gaan is onduidelijk geworden. Wel is bekend geworden welke maatregelen er allemaal bedacht waren.

Zo was het kabinet van plan om de onbelaste reiskostenvergoeding af te schaffen, dat is dus nog erger dan slechts 14 cent per kilometer! Ook de vrijstelling van 500 kilometer voor mensen met een leaseauto zou gaan verdwijnen. De exacte tekst van deze maatregel kan je hieronder lezen:

– De onbelaste reiskostenvergoeding (19 cent per kilometer of de werkelijke kosten bij openbaar vervoer) wordt volledig afgeschaft. Hierbij vervalt voor de leaseauto de huidige vrijstelling van de bijtelling voor auto’s die voor minder dan 500 km privé worden gebruikt (deze vrijstelling wordt vanwege lopende contracten in 4 jaar afgebouwd). De bestelauto wordt scherper gedefinieerd, om overloopeffecten te beperken.
– Tegelijkertijd wordt het daadwerkelijke beslag van de zakelijke kilometers in de werkkostenregeling (auto en OV) ondergebracht (600 miljoen). Hieruit kunnen werkgevers de zakelijke kilometers blijven
vergoeden.

Ook was het kabinet van plan om de zogenaamde ‘rode diesel’ (diesel met lagere accijns) af te schaffen. Ze hadden het volgende in gedachten:

– De vrijstelling voor rode diesel wordt in twee stappen afgeschaft vanaf 2013.

Het kabinet is nu echter gevallen en dus is het nog maar zeer de vraag of deze plannen doorgaan. Wel is het interessant om te weten welke plannen er allemaal op tafel lagen en wat ons dus eventueel boven het hoofd had gehangen. Het complete pakket maatregelen kan je HIER teruglezen.

Ook de Bovag reageerde bij monde van directeur Koos Burgman nogal teleurgesteld:

“De mislukking van het Catshuis-overleg is slecht voor de economie, slecht voor de consument en slecht voor de ondernemers in ons land. We gaan nu in feite terug naar af. Iedere uitkomst van het Catshuis-overleg was beter geweest dan dit. Dan was er in elk geval iets gebeurd, en nu gebeurt er voorlopig helemaal niets.”113 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Zal nu wel een links kabinet komen. Die 2 euro per liter zal dus niet lang meer gaan duren
@desoper: wegenbelasting voor bv de zeer zuinige diesels zal ook wel verdrievoudigd worden. Nederland op naar het faillisement. De grote bedrijven rennen zo wie zo nederland al uit als bv de SP het voor het zeggen krijgt
@Soulmaster: sowieso
@mercedesgl: het geld zal wel érgens moeten vandaan komen!
@Soulmaster: waren die belastingmeevalletjers voor schone diesels niet juist linkse hobbies?
@Jansen: Yep, een vrijstelling die ten koste gaat van de autoliefhebber die wel een lekkere bak wil rijden en daar door de neus voor moet betalen in de vorm van duizenden zo niet tienduizenden euro’s aan CO2 tax.

Als met een ‘rechts’ kabinet de auto al zo zwaar belast wordt hoef je geen Einstein te zijn om te bedenken wat een links kabinet voor gevolgen heeft voor de autoliefhebber.
Dit zijn maatregelen waar ook partijen als PvdA en GroenLinks waarschijnlijk wel voorstander van zijn, dus goede kans dat die toch nog terecht komen in een bezuinigingspakket, vóór of na de verkiezingen.
Mooie plannen toch ? Wordt het lekker rustig op de weg.Kan ik op vakantie in NL teminste lekker doorijden . :mrgreen:
Zolang het 130-‘project’ maar wel doorgaat!
72bug via Android app
@kp92:

Dat grapje wat 132 miljoen euro kost, en waardoor ik dan moet gaan inleveren? Alsjeblieft niet zeg, dat is het domste idee van het jaar..!
@72bug: Ik snap niet waarom dat zoveel moet kosten, op 80% van de snelwegen wordt op goede momenten al mooi met 130 doorgekachelt..
@kp92: alle verkeersborden vervangen, hectometerpaaltjes met 100 erop vervangen, extra geluidsoverlast blabla
@560pkferrari:

Zou ik met liefde voor de helft doen :)
@kp92: Ik verwonder mij daar ook altijd over. Waar kruipt al dat geld in?? Een paar bordjes kosten toch zoveel niet…
Let op. Hieronder staan allemaal reacties die doen alsof rechts goed voor de automobilist is en links slecht. Dat is volgens die mensen de reden dat het zo beroerd gesteld is met de automobilist in Nederland. Heel knap, met drie jaar PvdA in een kabinet in de afgelopen tien jaar. En verder vooral CDA en VVD.
@jelmer: let wel; kabinet bakelende had wel al die plannen van eurlings laten bedenken / plannen enz. vvd heeft geprofiteerd van de uitvoering ervan.

het enge dat wat mij betreft ten goede is gekomen aan de automobilist is dat we tijdelijk ff 130 mochten en de slechte kanten zijn er teveel om op te noemen ( trajectcontrole, blooper van eurlings met z’n 100 km afspraak die hij heeft gemaakt over de a2 samen met de buurgemeenten etc etc)
@jelmer: Je moet maar een opzoeken wat je bijvoorbeeld onder de voorheen voorgestelde rekeningrijden regels ging betalen voor een Ferrari per km bijvoorbeeld. Ok, ik zeg het zelf wel even…Voor een BMW 523i zou je ongeveer 2 cent per km gaan betalen, die deed op papier 1:14 of zo. Nou doet een Ferrari 599GTB zo’n 1:5, dus je zou verwachten, je verbrandt bijna 3 keer zoveel benzine, dus 3 keer zoveel CO2, dus 3 keer zoveel betalen per km?

Nee dus…30 cent/km. 15 KEER ZOVEEL!!! Pure jaloezie belasting dus in de trant van ‘een Ferrari rijder moet maar dik betalen’. Gewoon schandalig werkelijk als je al weet hoeveel belasting je al niet moet afdragen om zo’n auto te kopen en hoeveel accijns etc je sowieso al betaalt.

Let wel ik kan die Ferrari ook niet kopen, maar ik denk dat het wel heel belangrijk is om in Nederland die mooie auto’s niet de facto te verbieden, want als al die jonge talenten op school toch al weten dat ze nooit de vruchten mogen plukken van hun werk in Nederland, waarom dan überhaupt proberen je kapot te werken…
Ik ben wel blij!, ik stem ook sp. Maar ik stem vooral strategisch links (altijd), ik ga namelijk na mijn studie emigreren naar warmere oorden, dus voor mij maakt het niet uit hoeveel schulden Nederlanders opbouwen, de kunst is net op tijd eruit te stappen. 8)
@allezen: Bijzonder kortzichtige arrogante houding.
@TimoBac: Niks arrogant aan, is gewoon een klaploper.
@allezen: Goh, daar hebben we wat aan. Zo te horen heb jij verstand zat, maar wil je het nieuw houden of zo ? Slijten op deze manier zal het niet doen want gebruiken doe het namelijk niet. Kan je niet nu alvast vertrekken en je studie elders afmaken? Dan hoef ik tenminste ook niet meer voor jou te betalen. Nietsnut !
@allezen: Ik denk en hoop dat deze uitspraak ‘tongue in cheek’ is. Is natuurlijk schandalig maar toch begrijp ik de houding ergens wel. Als persoon met een goed verstand in Nederland word je soms wel erg moedeloos van alle pogingen van links om een beetje luxe en lol keihard te belasten en iedereen de grauwe middelmaat in te dwingen. Laten we wel zijn, als je een beetje talent hebt kan je in menig buitenland inmiddels een stuk lekkerder leven dan hier in Nederland, vandaar dat zoveel universitair geschoolden het land inmiddels ontvluchten, wat alleen maar erger zal worden als SP en SP light groot worden.
onderhandelt moet zijn onderhandeld.
@pieterveer: waar heb je het over?
Hadden we in België maar iemand als Wilders. Door maatregelen verlies ik mijn leasewagen (te duur voor werkgever) en moet ik zelf een wagen aanschaffen met KM vergoeding. Hierdoor verlies ik pakweg 500 euro netto inkomen. Dan nog niet te vergeten: autolening, BIV, onderhoud, verzekering, geen tankkaart enz op dat alles op mijn verantwoordelijkheid. Ontslaan ze mij dan blijf ik zitten ik met de lasten. Er zijn nu eenmaal werknemers waar een wagen een must is en dan melken ze die tot de laatste euro uit. Niemand die voor ons opkomt of beschermende maatregelen inbouwt. Moesten ze hetzelde loon inhouden bij de rest dan schreeuwt iedereen moorde, vakbonden organiseren stakingen en zouden protesteren. Wij moeten braafjes zwijgen en betalen.
@speedie: Je mag die van ons wel hebben.
@arno1: LOL!
@speedie: boehoe f*cking hoe.
Nu weet je ook ineens wat de “normale” werkman aan kosten heeft om te mogen, kunnen gaan werken.
Alle bedrijfswagens afschaffen of nog meer belasten.
@jandsh0g: onthou je aub van commentaar als je appelen met peren wil vergelijken. Belgie en Nederland zijn gewoon erg verschillend als het gaat over verloning en lasten. Wij kunnen onze interesten niet zo aftrekken als jullie, de lonen in belgie liggen ook lager dan in NL,… dus vergelijk dan geen appelen met peren, want daar kom je nergens mee.
@tborre: ik reageer op speedie, dus Belg op Belg maar blijkbaar kan je amper lezen.
achtergestelde heikneuter.
@speedie:
je kan ook een tweedehands wagen kopen? En ik zie niet in hoe een racist/fascist een land kan helpen.
Het had allemaal niks geworden. Bezuinigen moet toch gebeuren. Dus met het volgende kabinet gaan we ongetwijfeld auw voelen. Eerst maar eens verkiezingen afwachten (ben benieuwd).
@rubenpriest: Die bezuinigingen komen er voordat er een nieuw kabinet is, geloof mij maar. Kroes benadrukte het weer vandaag: Nederland moet opschieten met z’n begroting. Moody’s, S
Straks allemaal een kilometerkastje! Als automobilist vraag ik me af wat ik eigenlijk te zoeken heb in NL… Het maakt niet uit waar je op stemt.
the-budel-guy via iPhone app
En hoe zit het nu met die 130 plannen. En het zal inderdaad wel weer een links kabinet worden.
@the-budel-guy: Die zijn voor een behoorlijk deel al ingevoerd. Het is in Nederland zeer ongebruikelijk om al ingevoerde maatregelen letterlijk terug te draaien.
Alleen domme mensen stemmen Wilders.
@agera: 1
@agera: ik denk dat het vooral mensen zijn die
-zich of niet goed informeren voordat ze stemmen,
-gewoon tegen de norm aan willen schoppen zonder over de consequenties na te denken,
-gewoonweg ongeïnteresseerd zijn in politiek toch stemmen
uitzondering daargelaten
@agera: Die stelling vind ik wat ver gaan. Wilders’ programma is té beperkt om echt spijkers met koppen te slaan. Maar als er mensen zijn toch een ‘protest-stem’ uit willen brengen heb ik liever dat ze die aan Wilders geven dan aan b.v. de SP of Groen Links. Paars heeft ons helemaal niets gebracht de afgelopen 15 jaar.
@TSI-tje: Noem jij dat een stelling? Dit durf ik geeneens een naam te geven, wat een achterlijke idioot. Ik denk dat @agera: persoonlijk een dictatuur ergens in ’t oosten prefereert. Daar noemen ze je ook dom als je op de tegenpartij stemt, dat schijnen zij namelijk te bepalen.
@kaasboerin: Precies een voorbeeld van een Wilders stemmer? Het woord dom blijft er mild bij, het woord oerdom is toepasselijker. Ten eerste zeg ik nergens dat ik een dictatuur prefereer ten tweede in een democratie mag hij of zij oveal op stemmem.
Ten derde zal ik je citeren van iets waar Wilders altijd op hamert namelijk “Vrijheid van meningsuiting” en dat deed ik en jij valt mij daar bij aan. Is zeker in je verkeerde keelgat geschoten. Of is het dat alleen Wilders en zijn stemmers vrijheid van meningsuiting hebben en de rest niet? Sammenvattend je bent nog dommer dan ik dacht serieus waar.

Owja je voelde je zeker aangesproken op wat ik zei zeker :lol:
@agera: Tuurlijk, stop maar weer woorden in m’n mond, beter kan je niet.. Waar haal je ’t lef vandaan om er nog op in te gaan nadat je dit heb gezegd: “Alleen domme mensen stemmen Wilders.”. Nee, ik stem niet op Wilders (dat ik nog op je in ga ook..) Als je je Niederlandish goed had geleerd, had je geweten dat er ‘ik vind’ voor gemoeten had, maar goed, het is immers internet en daar durf je natuurlijk wel zulke dingen te roepen, gewoon keihard op tenen trappen en schijt hebben, daar ben jij goed in omdat je zódanig overtuigd ben van je eigen gelijk dat het weinig zin heeft om een discussie te voeren. Het enige wat ik hier tracht te doen is jou enig fatsoen bijbrengen zodat je later misschien nog eens een fatsoenlijk gesprek kan voeren, je politieke ‘opinie’ interesseert mij geen reet, daar valt namelijk niet over te discussieren, net als over muziek, religie, favoriete kleur etc. etc. Dat eindigt vrijwel altijd in mot omdat dat puur persoonlijk is. Als jij zo gaat praten (lees: jij bent dom omdat..) hou je niet veel gezelschap over aan ’t eind vd dag. Succes in ieder geval.
@kaasboerin: Zucht zegt degene die het woord ‘achterlijke idioot’ in de mond neemt. Meten met twee staven zeggen ze dat in het Niederlandish.
@agera: staven moet zijn maten natuurlijk.
@kaasboerin: Trouwens dictatuur hoef je helemaal niet zo ver weg te zoeken hoor, en je hoeft helemaal niet zo ver naar het Midden-Oosten te gaan. Ik zal je een voorbeeld geven van dictatuur binnen Nederland.

De PVV is ook een soort dictatuur die wordt geleid door dictator Wilders. Alle anderen in zijn partij moeten alleen maar ja knikken, zegt voldoende lijkt mij.
Waar pleitte Hero Brinkman voor? Waarom is meneer Brinkman uit de partij van Wilders gestapt. Brinkman wilde meer democratie in de PVV, mar ja dat gaat niet he.
@agera: Wordt Brinkman doodgeschoten als deze het niet eens is met Wilders? Zo te zien niet, geen dictatuur dus.
@kaasboerin: Nogmaals waar heb jij mij horen zeggen dat ik voor dictatuur ben? Waar ik vandaan kom kent men geen dictatuur de oppositiepartij kan en mag gewoon zeggen wat zij denken en willen zonder enige consequenties.
De PVV is een hele milde vorm van dictatuur, daarbij hoeft er niet gelijk gemoord te worden. Dat jij het zo wilt zien verandert dat niet.
@agera: Een milde vorm? Waar haal je dat nu vandaan? Volgens mij is Wilders gewoon een van de vele politici die zijn stemmetjes keurig op een eerlijke manier binnenhaalt, ondanks alle media die hem (vooral nu) op dagelijkse basis zwart (trachten te) maken. Hero Brinkman die de ‘ondergang’ van de PVV aan ziet komen en snel z’n eigen partijtje opricht.. Desondanks blijft hij populair onder ’t volk, dat vind ik toch een prestatie, of ik het nou eens ben met zijn standpunten of niet. Maar goed, het gaat hier weer eens over politiek, en direct zie ik mensen roepen “de mensen die op die stemmen zijn stom…” Ach kom op zeg. Net als Feyenoord fans roepen dat Ajax fans allemaal joden zijn. Net zo kortzichtig en ‘dom’. Zo ken ik er ook wel 5000. Lekker makkelijk. Als ik jou er dan vervolgens op attendeer ga je roepen dat ik niet dom, maar oerdom ben. Je kan beter??
@TSI-tje: Paars… bedoel je die tijd dat de bomen tot in de hemel groeiden, er een ongekende economische groei was en Nederland een leuk, vrolijk, liberaal en ruimdenkend land was?
@Jansen: Nee, die tijd dat alle ‘politieke’ vluchtelingen hier binnen gehaald moesten worden (ook al bleek achteraf dat politiek er weinig mee te maken had en we de grootst mogelijke criminelen en nietsnutten kregen) Alle voorzieningen opgeschroefd moesten worden (waar we nu de rekening van gepresenteert krijgen )
En alle lonen opgeschroefd moesten worden (en de uitkeringen natuurlijk eminent evenredig) en we ons zelf nu als productie land compleet van de kaart geveegd hebben van wege loon-en vestigingskosten.
Mooi was die tijd, inderdaad.
@agera: ieder z’n smaak…als je wat googled, dan kun je achterhalen dat het gros van de Wildersstemmers minimaal HBO geschoold zijn. Kortom, de middenklasse (leaseauto, gezin, veiligheid). Heb jij het partijprogramma al gelezen ? Als je eerlijk bent voor jezelf, dan ben je het met alle onderdelen welhaast eens (behoudens kinderpolitie).
@Megakix: Minimaal HBO geschoold? Lijkt me sterk. Heb gegoogled en er is geen enkele gezaghebbende bron die dat meld. Ben jij soms mensen voor die gek aan het houden zoals geertje dat ook zo goed doet?
@pomfriet: Alles beter als ‘de partij voor de dieren’
Ze zouden het politieke systeem moeten ver-simpelen in mijn optiek. Een beetje ála Engeland.
Links, Rechts en Midden. Klaar ! Voor iedereen duidelijk en krijgen al deze belachelijke partijen geen eigen zetel maar zullen zich onder de drie richtingen moeten scharen.
@TSI-tje: “Alles beter als ‘de partij voor de dieren’

Haha, bevestig je stiekem toch echt dat je weldegelijk kortzichtig bent !

1) het is ‘beter dan’
2) Je schrijft PvdD verkeerd.
3) Gezien punt 1 & 2: zelf even een inburgeringscursus volgen ?
4) ‘Achterlijke partijen’ ? De PvdD is tenminste geen zooitje samengeraakt gajus (alcoholisten, criminelen, fraudeurs, vechtersbazen, leugenaars, racisten)
5) 3 partijen betekent PvdA, CDA en VVD. Je bent een Wilders fan, maar je vind de PVV dus ook zelf een ‘achterlijke partij’ ? Want dat berenedeer je …
6) 3 partijen vind je genoeg. Meer kan je IQ zeker niet aan ? Nooit geleerd dat diversiteit juist een groot goed is ?
@dawwg: 7) “maar je vindT”
@dawwg: 8) berenedeer?
@dawwg: Allereerst ik ben géén Wilders aanhanger, fan of PVV stemmer. Zie mijn commentaar verder naar boven. Ik vind zijn programma (veel) te beperkt. Dus jouw punt1,2& 3 vervallen hierbij.
Inderdaad is de PVV ook zoiets achterlijks. Punt 4 & 5 ook vervallen.
Mijn IQ? Ik zou eerst de balk uit je eigen oog halen voordat je aan de splinter in het mijne begint. Gezien de andere commentaren is jouw Nederlands ook niet ‘perfect’.. Meer keuze betekent een grotere diversiteit en werkt in de hand dat alleen de mensen, welke werkelijk geïnteresseerd zijn in politiek, zich in de materie verdiepen. Dit blijkt slechts een klein percentage, rest doet maar wat. Hier door floreren partijen als bovengenoemde PVV, PvdD, CU etc.
Wat jij “een groot goed” noemt zorgt ervoor dat wij mondiaal te kakken staan en de rest van de wereld ons schamper uitlacht.
En nu maar terug naar http://www.schoolmeester.nl beste dawwg.
@Megakix: De meerderheid van de PVV-stemmers bestaat uit ouderen en laaggeschoolde; die mensen zijn intellectueel niet zo sterk en dus vallen ze voor de gladde praatjes.
@agera: je bent zelf al net zo kortzichtig als de meeste PVV-stemmers
@agera: laten we eerlijk zijn, een geschikte partij is er op het moment niet, ze bedenken allemaal leuke dingen om te winnen, en vervolgens trekken ze je aan alle kanten leeg..

ik persoonlijk hou er wel van als iemand zegt wat hij of zij wil, zou voor mij dus een reden zijn om op Wilders te stemmen, wat niet wegneemt dat hij natuurlijk ook dwaze ideeën heeft..

aangezien we helemaal door gedemocratiseerd zijn is er toch nooit een goeie partij om op te stemmen..
Ach, dit is niet eens interessant. Er moet weer iemand opstaan die de ballen heeft om beslissingen te nemen voor de toekomst.

De HRA moet op de schop. De gezondheidszorg moet hervormt worden in de zin van meer efficiency. Onderwijs moet weer naar een hoger plan getrokken worden, want als we zo doorgaan dan leveren we dadelijk alleen maar vijfjes en misschien zesjes af.
@Rick-dos: mee eens: alleen de gezondheidszorg, die moet juist minder efficient; Iedere efficiency maatregel betekent in de zorg een manager, die kost twee verpleegkundigen, maar wast geen patient. De gezondheidszorg kent teveel strijkstokken, maar te weinig muziek
Ik heb geen idee hoe het politiek systeem in elkaar zit in Nederland maar ik vind het verkeerd dat autoliefhebbers “rechts” zouden moeten stemmen. In Belgie zitten we met het probleem dat we te veel traditionele partijen hebben die enkel willen geld in eigen zakken steken, en de situatie enkel verergeren zo wel rechts als links. Ik ben zelf enorm links, maar een grote (klassieke) auto fan, en bovendien zelf zelfstandig! Ik geloof in een Liberaal-Socialistisch systeem zonder corporatisme maar met vrije markt en een nog beter sociaal vangnet, maar niet in traditionele partijen
@six-trey: jullie grootste probleem is de interne verdeeldheid tussen Walen en Vlamen en de houding van de Walen en hun arbeidsethos.
@Megakix: Vlamen => Vlamingen ;)

Voor de rest heb je wel gelijk :D
Hypotheekrenteaftrek afschaffen en je komt al een heel eind.
@jeanclaude:
Ja heel slim, komt de helft van Nederland nog krapper bij kas te zitten…
Beginnen die Nederlanders nu ook jaloers te worden op onze nieuwe record? :P
Dankzij wilders komt er nu waarschijnlijk inderdaad een links kabinet. Bedankt Wilders! Als de SP de grootste wordt emigreer ik.
Een loonmaatregel en BTW verhoging in 1x. Als dat goed is voor de economie dan snap ik het niet meer. Zoals verwacht opvallend weinig maatregelen die het bedrijfsleven raken, ook die mogen best hun steentje bijdragen. Misschien is het maar beter zo.
Wilder is een slim persoon die het spelletje van het cda en vvd doorhad. Denken jullie nou echt dat ze om ons geven? Die geven alleen om zichzelf en als zij maar goed zitten. Daarom mag je blij wezen dat de PVV er nog een stokje voorstak.
Jammer dat mijn foto gebruikt moet worden voor dit onderwerp. eerst op de voorpagina van de telegraaf en nu dit :-P
Tuurlijk geven we Wilders allemaal de schuld, al waren zijn standpunten wel reëel. Strategie is waar Wilders zich eens in moet verdiepen in plaats van die arrogantie. Nu heeft ‘ie namelijk helemaal niks meer te vertellen, en zal ‘ie dat waarschijnlijk ook niet meer, ’t gros van de stemmers zullen er nu wel klaar mee zijn helaas.
@kaasboerin: oneens…het is zoals Youp van ’t Hek dit uitsprak…”het maakt niet uit HOE je genoemd wordt, ALS je maar genoemd wordt”. Denk dat de PVV goed uit de nieuwe verkiezeingen komt.
@Megakix: Je vergeet dat vanwege die strategie de PVV al weken in de peilingen daalde.
@Benz65: die opmerking neem ik nèt zo serieus, als de wartaal van Neelie Kroes ;-)
@Megakix: Inderdaad, de waarheid als een koe.
@Benz65: …van…de waarheid VAN een koe ;-)
@Megakix: Het is volgens mij ALS en niet VAN, of bedoelde je iets anders?
@Benz65: herlees de zin nóg eens…?
@Megakix: Je bedoelt misschien dat ‘van’ slaat op Kroes, je noemt haar dan in feite een koe. Ik beweer in mijn plaats weer, dat Kroes een betrouwbaar en integer persoon is. Dus dan klopt je reactie wel, maar waren onze intenties anders.
Haha, en eerst zo lachen met de Belgen zonder regering… Mocht het jullie interesseren, ons record staat op 541 dagen zonder regering. ;)
Ik weet echt niet meer wat ik nu moet gaan stemmen..

Stem je voor de toekomst van een financieël gezond Nederland, stem je VVD..
Nadeel is dat er dan een hele hoop bezuinigingen komen die mij op dit moment keihard treffen, en waar ik dus eigenlijk geen zin in heb.. ik bedoel we zijn een van de rijkste landen ter wereld en dan moeten wij maar extra hard werken om de rest te sponsoren?

Plus als het economisch weer beter gaat, zie ik de regering echt niet dingen terugdraaien, zoals km-vergoeding of BTW-verlaging, zie je het voor je.. ik heb het kwartje van kok nog in m’n achterhoofd, ook al was dit eigenlijk voor mijn tijd.
@rijbewijzer: haha, de VVD, die bankiers die elkaar de hand en de zakken bonussen boven het hoofd houden, zorgen toch echt niet voor een gezonde financieel klimaat
@Carreza: haha, de regering die we hebben gehad was ook een soort non-regering
Ik zeg, ze hebben zelf hun ontslag aangeboden: geen wachtgeld. En niet pas in september verkiezingen, maar volgende week vrijdag (deze vrijdag kan ik niet)
Ik keer mijzelf ongeveer €600 netto kilometervergoeding uit per maand en mijn vriendin rijdt niet privé met haar auto wat haar €250 netto per maand scheelt ten opzichte van de bijtelling. Als deze regeling door zou gaan zouden wij samen er dus bijna €1000 netto per maand op achteruit gaan. En ik ben bang dat het volgende kabinet dit alsnog zal doorvoeren. Ik kijk er al naar uit :S
@deuxani: je telt die €600 en €250 bij elkaar op (€850) en roept dan dat jullie er netto bijna €1000 op achteruit gaan. Niet alleen ben je dan erg ruim naar boven aan het afronden, je hebt de plannen ook niet helemaal begrepen. Er is geen sprake van dat je geen km-vergoeding meer mag uitkeren (€600), het is alleen zo dat de belatingvrije vergoeding per km zou dalen van 19 naar 14. Dat betekent dus dat je over die 5 cent belasting moet betalen, dus in het ongunstigste geval 2,5 cent. Dat betekent dus een lastenverzwaring van €79, niet van €600. En wat die €250 van je vriendin betreft, er zou volgens de uitgelekte plannen sprake zijn van het behoud van oude rechten van de huidige leaserijders voor de komende vier jaar.
Beste mensen, zijn we het er niet over eens dat WIE er ook aan de ‘macht’ komt, het voor ons alleen maar slechter zal worden? Links/rechts/midden/paars enz. het zal niet gaan uitmaken, slechter wordt ’t toch wel. Daarnaast kunnen we ieder programmaboekje doorlezen, als het moment daar is wordt er toch aan alle kanten dingen aangepast om er maar voor te zorgen dat men kan mee regeren. Zo reëel moeten we dan ook weer zijn :)
En over de hypotheekrente aftrek wat ik persoonlijk een hele goede vond (ik doe de opleiding Vastgoed&Makelaardij) die moet je inderdaad afschaffen, niet nu en misschien ook niet volgend jaar, maar hoe dan ook gaan er mensen pijn lijden. En dat is wel een feit, dat afschaffen brengt veel geld in het laatje. Tevens schept het duidelijkheid en met het geheel afschaffen van de overdrachtsbelasting hebben we de woningmarkt weer voor mekaar. Ik denk dat wanneer dit gebeurt wij als automobilisten het ook iets gemakkelijker krijgen?!
Altijd positief blijven :)
Trouwens, waarom iedereen zo anti-SP/links? Ik denk dat rechts ons toch ook niet veel soeps heeft gebracht? Daarbij lijkt rechts mij nog steeds een kant voor de meer ‘rijkere’ mensen, als ik dan hoor dat ze een volledig leenstelsel willen invoeren voor de studenten onder ons…
@bobbreede: By the way, I’m just askin’!
@bobbreede: Als ik voor mezelf spreek kan de hele linker kant me niet bekoren vanwege hun ideeën over ontwikkelingshulp, alochtonen beleid, belastigen/ hypotheek aftrek, veiligheid, Milieubeleid….
Uh, eigenlijk alles dus.
Mochten ze de hyptheek aftrek -algeheel- afschaffen is direct het hele land falliet, dus da’s geen plan imo.
Maar misschien dat jou Hoogleraren dit anders voor rekenen.
Zullen we het maar bij ‘voorlopig’ houden. Volgend kabinet zal dit ongetwijfeld weer doorzetten. Wat ik wel zonde vind is dat er zoveel geïnvesteerd is in de dierenpolitie ( hele opleiding opzetten, mensen scholen enz. ) Achteraf verspilde belasting centjes, waar de kiezers voor verantwoordelijk kunnen worden gehouden. Tja het is niet anders. Dit land wordt steeds dommer en dommer. Beste tip: Maak je geld en investeer het elders.
@bempi: Als we dan toch janken, weg met ’t huidige politieke systeem, flikker er gewoon een president neer. =)
@kaasboerin:

Volgens mij is dat zojuist gebeurd :lol: Het punt is dat in 1,5 jaar tijd flink wat miljoenen onnodig gespendeerd zijn aan rechtse hobbies.
Gelukkig voor ons Nederlanders is daar nu definitief een einde aan gekomen. En gaan we ( een zorgzamere manier ) op de oude voet verder alleen dan in een vernieuwd jasje.
@kaasboerin: Dankzij het huidige systeem telt elke stem mee in plaats van alleen de stem van de winnende partij.
@Benz65:

Dat is juist een nadeel, want domme mensen die het land niet rijker maken mogen ook bepalen.
Vaak zijn dit mensen met een uitkering en een haat hebben aan minderheden in de maatschappij waar ze eeuwen al mee leven ?
Het bewijs wordt nu geleverd met mensen die op ultra rechts hebben gestemd en in 1,5 jaar tijd al van de troon worden gestoten door links.
Het is links en het zal altijd links blijven. Helaas jammer maar het is niet anders. Daarom geld hier cashen en wegvluchten.
@bempi: Je vergist je denk ik. “Mensen met een uitkering en een haat hebben aan minderheden”. Mensen met een uitkering zijn juist de minderheden. Althans dat zou de bedoeling moeten zijn, helaas wordt dit concept (net als vele subsidies) volop misbruikt (logisch) door een overtal aan ‘stichtingen’ en instanties. Kwestie van toezicht, maar ach, dat ambtenaartje zet z’n vinkie er wel onder, het is immers toch zijn/haar geld niet. Ik bekijk wel eens jaarverslagen van dergelijke stichtingen, het geld wat zij jaarlijks krijgen is niet normaal, wat ze ermee doen, dat is al helemaal abnormaal. Tuurlijk blijft links immens populair, die zijn immers voor ’t idee “iedereen gelijk”. Helaas zijn er maar een paar boven gemiddeld en de rest gemiddeld of minder om het even simpel te zeggen, dan weet je in ieder geval zeker dat 90% op je stemt.
@kaasboerin:

Dus mensen met een universitaire diploma die niet aan de bak kunnen komen, omdat ze geen passend werk vinden op hun niveau ( of geen werk willen aannemen wat lager is dan hun niveau ) en een uitkering aanvragen zijn de minderheden ?
Dat er misbruik gemaakt wordt is in deze tijd vrij normaal. Iedereen wilt z’n zakken vullen en je kan zelfs het dagelijkse weekblaadje voor open slaan of iemand staat erin die de boel oplicht en van alles declareert.
Ambtenaren en toezichthouders spelen daar een rol in en die vangen doodleuk wat extra centjes van diezelfde stichtingen omdat te verdoezelen ( kortom corruptie pur sang in een ontwikkeld land ) !
De ervaring leert dat men in moeilijke tijden eerder op rechts stemt en vaak resulteert dit in nog meer ellende ( zoals nu het geval is ).
Neemt niet weg dat links goed of beter is, maar stabiliteit heb je tenminste wel als kiezer. In dat geval kies ik dan daarvoor dan alles op slot te gooien met een rechts kabinet. Soms moet je wat geven om meer te kunnen nemen. Handelsgeest van echte ondernemers en dus ook de belangrijkste kiezers van Nederland ipv dat kamper / tokkie volk in woonwagenkampen die toevallig een allochtoon voorbij zien rijden in een BMW, AUDI of Mercedes en daarop veroordeelt en beïnvloed wordt met hun stemgedrag. Dat is wat ons kapot maakt.
@bempi: Ach, ik probeer me nooit zo in de politiek (meer) te verdiepen, want ik wordt er alleen maar chagrijnig van, het zijn allemaal prutsers en ambtenaren naar mijn mening. Maar terugkomend op de afgestuurde master, dat is grotendeels te danken aan simpelweg vraag/aanbod. Dat probleem is er al een tijd en wordt in mijn ogen alleen nog maar erger. Bij wijze van spreke kan Albert Heijn lachend HBO vragen voor een vakkenvul vacature. Je zegt overigens dat hij/zij dan niet aan de slag gaat omdat hij/zij niet de functie(s) weet te verkrijgen die hij/zij wilt. Dan heb je alsnog een keuze en vind ik dus absoluut niet dat je dan recht heb op een uitkering, zoals ik al zei, dit zal voorlopig nog zo blijven. Dat wordt overigens dan wel beantwoord met het massaal emigreren van afgestuurde lui.
Als je zoals Nederland ieder jaar veel te veel uitgeeft, dan kun je twee dingen doen: je kop in het zand steken, of minder uitgeven.
We doen allemaal net alsof we minder geld krijgen, maar dat is niet zo: we krijg al heel lang te weinig geld, en hebben daarom als land lekker veel bijgeleend.
Dit begint nu nijpend te worden, want 500miljard schuld is vervelend als de rente omhoog dreigd teschieten.
SP en Wilders doen net alsof Nederland zelf het geld maakt. Grappenmakers zijn het!
Het punt is dat we moeten stemmen op een generieke stroming, en niet op een onderwerp (referendum).
Het andere punt is dat we ook toestaan mensen die niets (of weinig) aand e economie bijdragen et stemmen over diezelfde economie, en die stemmen naar hun eigen portemonnee.
Het idee er achter is leuk (iedereen stemt naar zijn eigen portemonnee, dus het zal wel nivelleren onder de streep) maar het blijkt niet te werken.

Democratie is het slechtste beslissingsmodel, en een beslissing gerichte overheid is wel wat er in een tijd van teruggang nodig is.
dat zal in Nederland (of zelfs in Europa) een utopie blijven aangezien men gelooft in overregulering..
@wimbers: Ik ben het gedeeltelijk met je eens. Maar de grote versplintering van de politieke stromingen in Nederland doen hier ook geen goed aan. Hoe meer keuze, hoe meer versplintering, hoe minder eenduidigheid, hoe moeilijker om ergens een beslissing in te nemen. Ik ben voor een ophoging van de eisen om een politieke partij op te richten of te handhaven flink op te krikken.
@TSI-tje: combineer dat dan direkt met een ambtstermijn voor het leven, MITS de kiezer voor die partij wenst dat de betreffende minister / secretaris opstapt. Flikker het salaris voor een minister / secretaris omhoog en profiteer van een lange termijnvisie en een persoonlijke verantwoordelijkheid. Nu zijn het zittende lapswansen die na 4 jaar lekker RvB-lid worden bij Shell. Na 4 jaar niet meer aansprakelijk voor hun visie. Na 4 jaar het grote geld verdienen. De sterkste man/vrouw wint uiteindelijk zijn plaats voor een hele lange periode, wat ten goede komt aan een land. Overigens, wórden ze er dan door hun eigen aanhang uitgetrapt, dan zonder wachtgeld.
Wimbers; ik vrees dat je gelijk hebt
Wilders ging bij de vorige stemmen al behoorlijk vooruit, maar ik verwacht dat hij er dit keer nog groter uit komt, wie weet word hij zelfs de grootste.. en ik help em..

hij heeft genoeg dwaze ideeën, maar hij spreekt me toch nog altijd het meest aan, hij zwijgt niet over alles.. hij verteld wat hij wil vertellen en als hij daar iemand mee tegen het zere been schopt, jammer dan.. na een tijdje heeft ie half Nederland lam geschopt maar die andere helft steunt hem nog.. meer heeft ie toch niet nodig..

Dus, Wilders for president! :lol:
Nederland is een land,
Waarom is het dan zo moeilijk te begrijpen dat een land bestuurt dient te worden met het landsbelang op 1

(ipv partijbelangen, eigenbelang, vriendjespolitiek, pluchegarantie na de politieke carrière, etc..)

Nederland Kneuterland…
@spylegion: Als je een welvarend land wil creëren zul je toch ook de bevolking enigszins tevreden moeten houden.. een fatsoenlijke samenleving lijkt mij namelijk wel prettig, en niet een samenleving waarin we allemaal krom liggen om ”het land” staande te houden.. dan maar 1 groot Duitsland :lol:

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).