Kia Track’ster is een gepeperd Soul-concept

Auteur: , 9 Reacties

De Kia wat? De Track'ster, een nieuw sportief Koreaans concept op basis van de Soul. Vorige week werd al een teaserschets gelanceerd, maar met zo'n obvious marketing move haal je autoblog niet, tenzij je hypercars maakt. Nu hebben we een eerste foto en zijn we toch gezwicht.

Later deze week zal het Track’ster concept op de Chicago Motor Show gelanceerd worden. Kia realiseert zich dat alleen in elke tweede modelnaam een apostrof gooien je nog niet cool maakt, maar gelukkig lijkt het er op dat dit een best leuk concept wordt.

Het is een auto uit de koker van Kia’s Amerikaanse designstudio, die eerder al verantwoordelijk was voor dezelfde Soul. Dit is echter meer een Soul GTI, want, zo belooft het persbericht: hij is Envisaged with a 250 ps gasoline engine. Leuk! Dat klinkt als Soul Food met een beetje bite.

Kia Track'ster

Aan de andere kant moeten we misschien niet te enthousiast worden, want het is nog maar een concept. Vermoedelijk gaat het gebruikt worden om de publieksreacties te peilen, waarna hij al dan niet in productie wordt genomen. Mocht dat het geval zijn, dan zullen de meeste scherpe randjes (en pk’s?) er (zoals bij elk concept) wel af gaan, maar wie weet weet Kia ons te verrassen.

In ieder geval is het goed om te zien dat er naast de meer conventionele modellen ook aan het meer sportieve werk wordt gedacht, zie ook de Kia GT. Nu alleen nog even de vertaalslag maken naar productiemodellen.9 reacties

soul is lekker hard geflopt :D
@KaCh1ng: Hallo wereldvreemde meneer: KIA bouwt niet alleen auto’s voor Nederland.
Maken Kia! maken! mét 7 jaar garantie uiteraard..
edge via Android app
Kia gaat echt steeds meer de goede kant op. Dit ziet er veel strakker uit dan de huidige Soul!
Ziet er strak uit, Kia gaat best lekker volgens mij! :D
Hmm, weet nog niet wat ik hiervan moet denken, maar moet wel toegeven dat kia goed bezig is! Laatst proefgereden in een kia rio… echt een goede auto! De nieuwe dan he ;)
Was de naam van de Soul concept niet ook Soulster? Of was die zonder apostrof?
Heee, geen parkeeragent die over de garantie zeurt?
Van de zijkant doet het mij aan een Citroen C2 denken. Maar verder ziet er best leuk uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).