Dit is de nieuwe Skoda Superb [updated]

Auteur: , 59 Reacties

Tadaa! De meest geteasde Tsjech van het jaar op je beeldscherm. Dit is Skoda's nieuwe Superb!

De topper in Skoda’s lineup stond eigenlijk voor vanavond in de planning, maar het internet is een vergiet: alles lekt door de mazen ervan. De afgelopen maanden heeft Skoda’s PR-machine nieuwe standaarden gezet in het op de zenuwen werken van autojournalisten, door hun mailbox te vervuilen met een werkelijk niet aflatende en on-ge-kende hoeveelheid teasers in alle soorten en maten, alsof het om de nieuwe iPhone 7/LaFerrari/tijdreismachine ging (echt, hou een sop daarmee), maar vandaag is het zo ver.

Skoda Superb

Enkele uren voor het de bedoeling was verschijnt de D-segmenter van de 3e generatie in zijn geheel op het web, en wat we zien bevalt ons: strakke, scherpe lijnen tooien de grote sedan, die er gewoon keurig uitziet. Niet voor niets verkoopt Skoda inmiddels meer dan 1 miljoen auto’s per jaar. Nederlanders met een ongekende ruimtehonger zullen met nog meer smart afwachten op de Combi, hoewel het de vraag is of we deze ook al vandaag gaan zien.

UPDATE 16:10: moar foto’s, vanuit andere hoeken, en zonder watermerk. Wat zeggen we van de billetjes?

UPDATE 22:15: na meer foto’s hebben we nu ook meer info, je checkt het nieuwe artikel hier.59 reacties

Volgens mij heeft Volkswagen de kans op kannibalisatie met de Passat inmiddels wel ingecalculeerd…
@granlusso: twee moeilijke woorden in 1 zin. Zo snap ik het niet meer hoor
@mrrallycross: Op jouw niveau: Skoda smash Volkswagen! :)
Best een voorspelbaar ontwerp. Niet verkeerd hoor maar ook niet bepaald spannend.
@lotus:
Voor Vag begrippen is dit heel spannend, persoonlijk vind ik het een hele vooruitgang, van het uitgaande model was alleen de combi te pruimen.
Ik zou de passaai en de A4 hier absoluut voor laten staan….
@jrk68: voor VAG begrippen wel ja. Niet bepaald mijn kopje thee dus.
De sedan van het vorige model vond ik nog lelijker dan een Multipla.
Eeennnn het is weer een dertien in een dozijn auto geworden, helaas.
@volvov70: Tja, wat had je dan verwacht van een Skoda?
Representatief kleurtje erop voor de foto ook. 1.6 TDI erin zonder vermogen en gaan!
@trustmeiamanengineer: vergeet de 15′ inch pornojetsers niet ;)
Ongetwijfeld dat de AB azijnpissers hier kei hard overheen pissen. Weliswaar dat ze iets anders met hun pik doen als ze waarschijnlijk die 14% bijtelling zien.

Ik vindt het een prachtige Skoda geworden. Wat verwacht je van een merk als Skoda? Het merk hoeft zich nergens voor te bewijzen.
@exotic: Die 14% even nog buiten beschouwing latend, vind ik het ook nog eens gewoon een mooie en strakke auto.Een goede kleur erop en een paar goeie wielen eronder en klaar is ie.De eerste Superb vind ik wat onevenwichtig, de tweede was prima en met deze is helemaal niets mee.Maar ik ben dan ook niet zoals de helft hier een offshore duiker is die een bijbaan heeft als navyseal en als hobby met Salty’s worsteld in het noordoosten van Australië.Mits ie niet de K2 3x per jaar beklimt uiteraard.
@sydney: *niets mis mee..
@sydney: ik vind het ook een aardige auto. Voor veel mensen blijft het toch een skoda…. Dat zijn over het algemeen de kenners.
@sydney: ik vind deze velgen al erg mooi eigenlijk. Even een leuk kleurtje kiezen en er staat echt een mooie auto.
@exotic:
Buiten dat je keihard aan elkaar schrijft heb ik niks te zeiken..
Skoda vind ik een sympathiek merk met een rijke geschiedenis, dat de communisten dat naar de kloten hebben geholpen kan ik Skoda niet aanrekenen..
Strakke sedan, zeker i.v.m. de huidige..
@exotic: wat een zure reactie en ook zo jammer om voor iedere ab’er te spreken, als jij in deze bijzonder “opvallende” auto rond wilt rijden prima, maar niet voor iedereen spreken graag..en vindt met -dt..serieus???
Btje saai is die wel he
Even wachten op de kont, Het front is uiteraard niet het spannendste gedeelte wat ze van de Vision C konden overnemen…
-=Edit: check! Foto’s zijn toegevoegd=-
-=Edit: check! Foto’s zijn toegevoegd=-
Zou net zo goed een Seat kunnen zijn.. zonde
knappe kar, maar niet verrassend, nu maar afwachten op de station.
Prima bak voor mn 203cm lange lichaam
@ERGI02:
De combi komt nog, kan je met je 2.03 horizontaal achterin….
Ik vind hem steeds minder worden de gene uit 2006 vond ik het mooist en luxe
Ziet er goed uit, mooie strak gelijnde auto. Ben ook benieuwd naar de estate.
Vinex-wijkers, aanschouwt uw file-ridder!!!
Een enorme verbetering tov de huidige, daar kloppen de proporties gewoon niet.
via Android app
Hardstikke mooi, strak en serieus. Ook goed van een Octavia te onderscheiden (in ieder geval beter dan een fabia). Biedt vast en zeker beestachtig veel ruimte voor een relatief lage prijs. Vanuit een test van autoweek heb ik al begrepen dat ie ook zeer goed rijdt. Mooi ook dat de adaptive cruise control mooi in de grille weggewerkt is. Bij de octavia zit het radarblok gewoon onderin de bumper.
Voor de kenners wel gelukkig ;-)
http://static.autoblog.nl/images/wp2015/Octaviaaaaa.jpg
@sir_smokalot: Dit meen je niet…
@sydney: Beetje ‘Schadenfreude’ op zijn tijd moet kunnen toch :) Mij mogen ze ook rustig pakken als ik eens de fout in ga, dat houdt elkaar scherp.
@sir_smokalot: Absoluut..
Het wordt steeds meer een Passat
@jeppie: Huh?!? Juist niet, de Passat is een evenwichtige auto en ontwerp. De Skoda Superb is een evenwichtige auto, maar een onevenwichtig ontwerp. Zo is iedere auto levensvatbaar, wat te danken is aan zijn onderscheidendheid. Ieder model krijgt zijn eigen liefhebbers en haters.

OT: Zoals ik hierboven al melden, deze Superb oogt, qua ontwerp onevenwichtig, maar dat zijn de 2 voorgaande generaties ook, dus loopt ook deze in de pas.
Snoept deze meer mensen weg bij de Passat? Waarschijnlijk niet, tenzij de mensen een keer wat anders willen, of meer ruimte zoeken. Maar anders blijven de Passat-kopers, gewoon Passat-kopers.
De Superb-koper komt uit de vorige generatie, of van andere merken, als Toyota, Citroën, Peugeot, Renault, Hyundai of Saab, vaak mensen die toe zijn aan extentrieke auto, die niet te veel opvalt, maar net genoeg onderscheidend is.
Mooi vind ik hem niet, maar na een gewenningsperiode en de aanschouwing van het echte werk, zal dat waarschijnlijk wel veranderen, zeker op basis van zijn functionaliteit.
@Orichy: “extentrieke = excentrieke”.
@Orichy: Wat is een onevenwichtig ontwerp?
@jeppie:
Ga de eerste Superb eens goed bekijken, dat was een lwb Passat, trek de logo’s er af en alleen een kenner weet welke de Passat is..
De huidige Superb-sedan/hatch was ook nooit moeders mooiste, dus dit ziet er al een stuk beter uit. Maar nog steeds niet een mooie kont. Tamelijk saai ook. Voorkant is wel weer top. Zijkant vidn ik nog niet echt geweldig. Wachten op de Superb Combi ;)
Ik ga iets ongelofelijks doen, maar ik moet toegeven dat ie mooi is. Maar doe mij maar wel een station.
Echt goedkoop is een Skoda ook niet meer, maar wel mooier dan de Passat.
Wat een mooie auto!
Beetje jammer dat er weer van die mensen zijn die alleen op de badge geilen. Wanneer er een BMW of Audi logo op had gezeten was het ineens een geweldig mooie auto..
@pieterheng: Als er een Audi badge op had gezeten had ik het zo geloofd.
Mooi auto! Vaders heeft een zwarte uit 2012, vind het wel mooier dat de kentekenplaat nu op de achterklep zit ipv de achterbumper, kan Mercedes wat van leren.
@sr20det: ehh Mercedes heeft ook de nummerplaat in de achterklep bij vergelijkbare auto’s (C klasse / E klasse).
Toen ik de foto’s zag dacht ik gelijk WAUWW!
Skoda is toch een deel van vag waar je enigszins een ander design ziet
Ben ook wel benieuwd of deze ook die led-verlichting krijgt die beweegt (zoals nieuwe ford en Audi a8).. Zou mooi zijn
Goed dat jullie zeggen dat dit nieuw is anders had ik het niet gezien.

A naar B auto, meer kan ik er niet over zeggen..
Skoda, het enige merk van vag die wel een goede prijs-kwaliteit verhouding heeft. De superb in het bijzonder, ik snap dat mensen dit kopen. In tegenstelling tot een vw of audi.
Tjonge… hadden die Audi ontwerpers toevallig een bijbaan bij Skoda?
Persoonlijk erg jammer dat Skoda nu een minder onderscheidend design heeft. Niemand zou raar opkijken als een volgende Audi er zo uit had gezien.
Nette auto; op basis van schetsen had ik iets meer verwacht. Achterkant is een supersized Jetta-bips als het mij vraagt. Zal in het echt wel een mooie auto zijn; ik vind de huidige ook netjes.
Kan iemand mij uitleggen waarom dit een echte skoda is? Noem mij een leek maar als je de logo’s van skoda zou vervangen met een audi of vw logo zou ik het ook meteen geloven…wat een eenheidsworst, zo jammer…
Iemand heeft een Passat, een A4, een Octavia en een Jetta in de blender gegooid. Het resultaat is dan ook niet bepaald verrassend of verfrissend. Ik pas, ondanks de vast enorme hoeveelheid ruimte en andere oninteressante zaken.
@PeugeotGTI: Das nu eenmaal wat verkoopt. Als Skoda frivool doet met een Roomster en Yeti, loopt iedereen plots bang weg…
Nette wagen, dit ligt lekkerder op het netvlies dan de nieuwe Passat
@potjak: Helemaal mee eens. Die nieuwe passat nu een paar keer gezien, maar die ziet er ‘vreemd’ uit.
Voorkant klotelelijk, maar van achter net een ghibli. Jammer om daar je geld op stuk te slaan dan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).