Dit is de Pagani Zonda 760 RS [video]

Auteur: , 23 Reacties

Of de Zonda nog gemaakt wordt nu zijn opvolger gereed staat? Wel als u genoeg pecunia meeneemt voor een speciaal en zéér gelimiteerd model. Zoals deze 760 RS. De sterkste Zonda ooit gemaakt.

Sinds halverwege maart dwalen er al foto’s rond van wat vermoedelijk de Zonda 760 RS is. Een uitzwaaimodel -totdat de volgende rijke klant zich aandient- dat gebaseerd zou zijn op de Zonda F, maar 20 pk meer uit zijn AMG V12 haalt dan de Zonda R. Schakelen gebeurd met een sequentiële versnellingsbak en de buitenkant is opgetrokken uit naakt carbonfiber. Echt, wat maken die gasten bij Pagani toch altijd een kunstwerken in hun koolstofvezel-ovens.

Zonda 760 RS

Zoals bij alle speciaaltjes van de Zonda wordt niet gecommuniceerd wat er op het prijskaartje staat of wie de eigenaar wordt. De geruchtenmolen heeft het echter over een rijke Chileen die de auto gekocht zou hebben.

In de video hieronder staat de Zonda 760 RS in de Pagani-werkplaats terwijl Horacio er omheen loopt en wat personen uitleg over de auto lijkt te geven. Check ook dat zwarte interieur. Zou dit me meest donkere Zonda ooit zijn?

Hieronder een aantal foto’s die GTspirit eerder bij elkaar wist te rapen.23 reacties

Wat een lelijke kleur man, Matzwart :mrgreen:
@dennis245turbo: Deze kleur is toch allesbehalve mat. Het is trouwens ‘naakt’ carbon.
Pagani is een bedrijf naar mijn hart. V12’s, Mooie auto’s met enorme prestaties en veel lekker op het handje gemaakt. Supercar zoals het hoort.
Voor mij een Pagani Zonda in elke kleur. Wat een majestueuze bak. Pagani als bedrijf is een blijvertje.
zonda R vind ik het ultieme circuitbeest!
Zou deze op de weg komen of is het ook enkel om de ring onveilig te maken?
moest hij op de weg mogen -> hebben!! :P (anders ook hoor)
Hele mooie auto die zonda…maar staat er op foto4 rechts onder nou een ssang young? (of hoe je dat ook schrijft)
Staat in mijn top 5 favourite cars ever. En dit model mag er ook wezen.
Ge-wel-dig Die slurf over het dak maakt het echt helemaal af bij deze auto.

Zou ook leuk zijn als die uitlaten gewoon 1 grote worden, dat geeft echt een hels geluid verwacht ik.
heeeeerlijk!
echt een prachtwagen!
Heeft die Chileense druglord toch een dikke bak binnengeangeld. Ja als je dat mooie geluid hoort van die Zonda dan denk je toch onherroepelijk aan dat oh zo magere geluid van de Huayra. Toch jammer, want daardoor zit de rijke autoliefhebber toch met een dilemma; oud beestje met mooi geluid, of teh new awesome met stofzuigergeluid…
@jaapiyo: Misschien dat Horacio voor een paar centen meer ook wel een 7.3 V12 in de Huayra wil leggen..
Gelukkig zijn er genoeg mensen met geld zodat er nog vele mogen volgen..

Een meesterwerk met een ziel!
Ik vind Pagani echt een prachtig merk. Uitbundige supercars zoals het hoort. En dat geluid!!! Ik ben zelf meer fan van de zonda als van die nieuwe huayra.
mag deze wel op de weg? aangezien de R dat niet mocht ..
Helemaal perfect. Het donkere interieur dempt ook mooi de vele bling bling, zeer harmonieus. Voor de verandering een multi miljonair met smaak. Hebbu hebbu hebbu. Ik zou hem zo in een glazen bak in de woonkamer zetten. En ’s avonds in een lift omhoog voor naast het bed. Ik denk niet dat mijn vrouw zoiets ziet zitten, maar zo ziet mijn droomhuis eruit.
Genoeg pecunia meenemen. Ik denk niet dat de romeinen zoveel geld of zonda’s hadden. :-zD
Zet maar voor de deur. Graag.
Fantastisch bedrijf toch Pagani… Fantastisch wat ze maken…
En hoe een relatief klein bedrijf zo’n fantastische wagens bouwt (net als Koenigsegg overigens..)
Ook leuk hoe je Horacio Pagani naast de bolide ziet staan… Vol trots en hij geeft ook nog eens uitleg aan de “toeristen”… Ook leuk dat ie voor deze mensen ook eens de motor start…
Een nieuwe Zonda is altijd goed nieuws! Al vind ik het wel jammer van dat naakte carbon. Blijkbaar ben ik zowat de enige mens die carbon er niet cool vindt uitzien… :( Maar goed, wrapje erover en opgelost. Zou deze 760 hetzelfde onderstel als de R krijgen?
Hoe zit het met 0 naar 100

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).